Gość: natalka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.07, 19:51 Powiedzcie mi moi drodzy, jaka jest roznica miedzy patelnia zwykla a tefal. Slyszalam ze nie wolno mieszac metalowymi sztuccami. Prawda to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sabrossa Re: patelnia TEFAL Obsługa 22.12.07, 21:10 rzeczywiście, mówi się, że nie powinno się używać metalowych akcesoriów do mieszania potraw, przygotowywanych w naczyniu z teflonową powłoką. Podobno jakieś niezdrowe związki się wtedy uwalniają, ale czy to prawda, nie wiem. Na pewno metalowe "narzędzia" zarysowują teflon, choć w niektórych modelach (np. Tefal Performa) można takowych używać. Tak przynajmniej twierdzi producent Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: patelnia TEFAL Obsługa 22.12.07, 21:16 mam od 3 lat tefala z takim czerwonym kolkiem na srodku i w zyciu nie mialam lepszej patelni. powinno sie uzywac tylko drewnianych rzeczy do mieszania, ja czasem cos am doloze widelcem delikatnie, ale generalnie nie powinno sie tego robic. wiesz kiedy jest nagrzana dobrze, bo kolko na patelni robi sie jednolite. nie jest specjalnie cięzka, nie przypala się, nie przywiera zarcie. polecam Odpowiedz Link Zgłoś