Gość: malwina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 12:57 wie ktos jak usmazyc rybek aby panierka nie odpadla? Ja smaze w bulce tartej i jajku i zawsze mi odpada:( a moze cos zle robie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wadera3 Re: Smazenie ryby 04.01.08, 13:02 może za sucha ryba, a może za słaby ogień Odpowiedz Link Zgłoś
em_es Re: Smazenie ryby 04.01.08, 13:22 nic źle nie robisz, spokojnie panierka tylko z jajka i bułki tartej trzyma się ryby - tylko ryba musi być dobrze osuszona przed panierowaniem, a tłuszcz mocno rozgrzany jeśli smażysz duże kawałki, to można po obsmażeniu na mocnym ogniu dosmażyć na mniejszym, ale ważne jest, żeby kłaść panierowaną rybę (czy inne kotlety) na bardzo gorący tłuszcz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwina Re: Smazenie ryby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 14:10 dziekuje za super rady:) usmazylam wlasnie rybke i odpadla mi troszke panierka ale male kawalki przy przekładaniu:) Odpowiedz Link Zgłoś
dziaadek Re: Smazenie ryby 04.01.08, 17:08 Po co robic panierke ? Rybe oproszyc maka i bedziesz jadla rybe a nie panierke z odrobina ryby :) Odpowiedz Link Zgłoś
poszukiwaczarmi Re: Smazenie ryby 05.01.08, 02:05 Są ryby, które muszą zostać ukryte w grubej panierce, np panga/tilapia/mintaj. Jeśli użyć dobrych przypraw, to taka panierka będzie wówczas faktycznie lepsza niż siedząca w środku struchlała tilapia lub mintaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: Smazenie ryby 06.01.08, 10:28 Tilapia dobra ryba. Ale nie do panierki, lepiej zapiec w warzywach. Moja ulubiona to w porach ze śmietaną. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: Smazenie ryby 06.01.08, 12:07 po co mi taka ryba ja wkladam do patelni z mala iloscja oleju musi byc duza temperatura i po obu stronach 1min potem na bok postawic dodac troche masla i zieleniny do smaku Odpowiedz Link Zgłoś
arlen1 Re: Smazenie ryby 07.01.08, 18:52 Należy obtoczyć najpierw w mące, następnie jajku i bułce, a wszystko będzie dobrze trzymać się. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Nie tylko bułka nadaje się na panierkę. 07.01.08, 19:36 Płatki kukurydziane, sezam, kasza manna, płatki owsiane, ryżowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajeczka04 Re: Smazenie ryby IP: 195.150.165.* 07.01.08, 22:51 Moja ciocia podpatrzyła u znajomej, fajny sposób na panierowanie ryby: zmieszać ze sobą w równej ilości (w przybliżeniu) mąkę i bułkę tartą, i najpierw obtoczyć rybę w rozbełtanym jajku, a następnie w wymieszanych ze sobą mące i bułce tartej - panierka ładnie się trzyma, nie odpada, a rybka bardzo ładnie się smaży. A oprócz tego jest mniej naczyń do mycia. Bardzo polecam ten sposób! :-) Pozdrawiam! bajeczka04 Odpowiedz Link Zgłoś