Gość: MisiaMarysia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 11:45 Wydałam komuś grudniowy numer,a był tam przepis na sernik z białą czekoladą. Może ktoś ma? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania_m Re: Sernik z "Twojego Stylu" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 13:26 mama wyprowadzila numer grudniowy do gabinetu, bedzie w nim w srode. jesli zadnemu z pacjentow sie nie spodobal i jeszcze jest w gazecie, moge w srode w nocy wklepac. ale na 100% nie obiecuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m mam przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 12:55 jesli jeszcze jest potrzeba, wklepie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MisiaMarysia Re: mam przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 13:22 Oczywiście, poproszę i dziękuję za fatygę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m przepis "sernik smietankowy" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 15:31 kruchy spod: 300g maki, 200g masla, 100g cukru, 1 jajko masa serowa: 1kg gladkiego serka (jakiego niestety nie wyszczegolniono), 6 calych jaj + 3 zoltka, 2 tabliczki bialej czekolady po 100g, 250g cukru pudru wierzch: 400ml kwasnej smietany 22%, 3 lyzki cukru pudru 1. skladniki na spod szybko zagniesc i schlodzic 2. czekolade rozpuscic w komp. wodnej. zmiksowac z pozostalymi skladnikami masy serowej 3.ciastem wylozyc spod tortownicy. upiec na rumiano w rozgrzanym do 200° piekarniku. ostudzic 4. przykryc masa serowa. tortownicw szczelnie zakryc/owinac folia, aby byla nieprzepuszczalna. piec w kapieli wodnej w 160° przez 45min 5.smietane rozmieszac z cukrem pudrem. rozsmarowac na wierzchu sernika (mysle, ze lekko przestudzonego, ale nie pisze). piec w temp 180° do zrumienienia - ok 10 min ufff :) dosc skomplikowanie-czasochlonny przepis. bardziej czasochlonny w sumie. jak upieczesz, wrzuc na galerie potraw :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malik Czy komus udal sie on? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 10:42 Jw. Zastanawiam sie, czy go zaryzykowac na swieta, czy upiec cos z tradycyjnych przepisow, a eksperymenty zostawic na potem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koka Re: Czy komus udal sie on? IP: 193.17.14.* 20.03.08, 22:27 Zdecydowanie eksperyment odłóż na po świętach.Teraz upiecz sprawdzony serniczek.Ja bym tak właśnie zrobiła.Pozdeawiam Odpowiedz Link Zgłoś