segovia 22.09.03, 19:25 Mam trochę w lodówce i nie mam pomysłu. Przetestowałam - zapiekane z beszamelem - z masłem i bułeczką - z sosem z pomidorów + parmezan Co jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
momi Re: co z brokułów? 22.09.03, 20:14 1. sałatka z pomidorów, jajek i brokułów z sosem czosnkowym lub jogurtowo- musztardowym (sos trzeba dobrze doprawić , bo wszystkie składniki są mało wyraziste czyli jeśli nie czosnek to biały pieprz i musztarda) 2. tagliatele z sosem brokułowo-serowym(śmietana, rokpol, obgotowane brokuły starte na grubej tarce, czosnek, dużo pieprzu)-przepis z mniammniam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: co z brokułów? IP: *.chello.pl 22.09.03, 20:29 Obgotować w osolonej 3-5 minut, już podzielone na rózyczki. Starannie odcedzić, gorące wrzucić na patelnię z oliwą (niezbyt duży gaz, raczej średni), na to ser pleśniowy w kawałkach nie za małych, po wierzchu oprószyć żółtym serem tartym, przykryć i grzać z 10 minut. Można zapiekać zamiast grzać, wówczas bez przykrywki i koniecznie do gorącego piekarnika po obgotowaniu. Rewelacja! A przygotowuje się dosłownie kilka minut. Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: co z brokułów? 22.09.03, 20:38 kiedys na stołówce w kólko była zapiekanka - brokuły, ziemniaki w kawałkach, podsmażona cebula, zalane jajkiem i chyba smietaną albo mlekiem + ser tylko trzeba zdecydowanie przyprawić i całkiem dobre, w każdym razie zapchać sie można :) Odpowiedz Link Zgłoś
mufka Tajlandzka zupa krem- cos extra dla gosci 23.09.03, 00:13 Pychota! Jednak potrzebna jest trawa cytrynowa, lemonki(zielone cytryny)mleko kokosowe w puszce i kawalek wedzonego lososia. Podam przepis jesli jest kto chetny, oj,nie pozalujecie....;) POzdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
segovia Re: Tajlandzka zupa krem- cos extra dla gosci 23.09.03, 01:36 plissss daaaaaj :)) Odpowiedz Link Zgłoś
dori7 Re: co z brokułów? 23.09.03, 08:56 Wszystko. Przynajmniej w opinii mojej mamy :)) Upycha je do wszystkich zup warzywnych, do ratatujki, zielonej salaty, pomidorow, gotuje jak kalafior... heh. Gdzie sie da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: co z brokułów? IP: *.dialup.tiscali.it 23.09.03, 09:59 Brokuly w rozyczkach wrzuc do makaronu / np. swiderki / na kilka minut przed koncem gotowania. W patelni rozgrzej oliwe, dodaj siekany czosnek / jak ktos lubi peperoncino i troche pasty sardelowej lub filecikow sardeli /, dorzuc makaron odcedzony razem z brokulami, wymieszaj jeszcze na malutkim ogniu, dodaj sera / parmigiano, grana padano lub innego /. Odpowiedz Link Zgłoś