Dodaj do ulubionych

co z resztek pieczeni

IP: 217.17.46.* 23.09.03, 11:56
wieprzowej na dzisiejszy obiad? jakąś zapiekankę, makaron z sosem, tarta?
Obserwuj wątek
    • Gość: kaska Re: co z resztek pieczeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 13:03
      lubie taka pieczen cienko pokrojona na zimno,a le praktycznie wszystko mozesz
      z nia zrobic, poczawszy od zapiekanki po sos.
      • Gość: Ania Re: co z resztek pieczeni IP: 217.17.46.* 23.09.03, 13:33
        Kaska, ja mam mało tej pieczeni, 2 plastry. i nie mam sosu z pieczeni. tak, ze
        ostaly mi sie ino dwa kawałki mieska, dlatego che cos dodac i zeby wyszlo dobre.
        • Gość: ecik Re: co z resztek pieczeni IP: *.innsoft.com.pl 23.09.03, 13:53
          ja bym te plasterki pokruszyła, obsmażyła na oleju razem z cebulką i dodała do
          makaronu takiego w świderkach czy rurkach. Do tego może być jeszcze sosik z
          jakimiś przyprawami.
        • apolka Re: co z resztek pieczeni 23.09.03, 14:01
          wariant pierwszy: wrzuć na patelnię, na odrobinę oliwy, podgrzej z dwóch stron,
          na to wybij po jajku , dopraw delikatnie jaimś ziółkiem, tak by pasowało do
          pieczeni (zależy jak doprawiona), może być majeranek, papryka czerwona sól,
          pieprz, do tego ryż/ziemniaki z koperkiem i jakaś surówka (coś kwaśnego);
          wariant drugi: do woka/ rondla daj trochę oleju, na to wrzuć pokrojoną w
          kawałki marchewkę (ze 2 szt.), posól, ocukrz troszkę, przykryj, niech się
          chwilę poddusi, potem dodaj cebuklę lub 1/2pora (piórka), fasolkę szparagową i
          trochę masła, znów przykryj, duś. Jeśli potrzeba podlej trochę wodą. Jak
          warzywa zmiękną dopraw pieprzem, wrzuć plastry pieczeni (można pokroić w paski)
          i poczekaj, aż się zagrzeją. Podawaj z ziemniakami z wody.
          Smacznego.
          • Gość: Ania Re: co z resztek pieczeni IP: 217.8.186.* 23.09.03, 14:03
            dzieki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka