Gość: aisa IP: *.szel-sat.com.pl 25.09.03, 11:28 czy moze ktos wie jak sie robi sernik "domek"?ostatnio mam straszna ochote na niego i pamietam ze w dziecinstwie go uwielbiałam ale przepis sie gdzies zapodzial :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Monika Re: jak zrobić sernik "domek"? IP: 80.51.255.* 25.09.03, 12:07 Tu jest przepis forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=1977494&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fotka Re: jak zrobić sernik "domek"? IP: *.pekao.com.pl 26.09.03, 13:53 ja znam odrobine inny: Składniki 4 paczki dużych prostokątnych herbatników, 50 dag białego sera, szklanka cukru pudru, 1/3 kostki masła, zapach waniliowy, 2 łyżki kakao, polewa czekoladowa, bakalie i kolorowe cukierki do dekoracji Sposób przyrządzania Ser przekręcić dwa razy przez maszynkę, dodać cukier puder, masło, wanilię lub olejek zapachowy i wymieszać. Podzielić masę na dwie części. Do jednej dodać kakao i bardzo starannie wymieszać. Ułożyć na tacy trzy rzędy herbatników (po sześć w rzędzie), posmarować je białą masą, przykryć drugą warstwą herbatników i posmarować masą kakaową. Złożyć sześć domków, polać polewą i udekorować kolorowymi cukiereczkami i bakaliami. Wstawić do lodówki. Najlepsze są drugiego dnia po przyrządzeniu. smacznego :) Odpowiedz Link Zgłoś
saiss Re:jak zrobic sernik "domek" 26.09.03, 14:21 Jak dla mnie, to nie zaden "domek", tylko PSIA BUDA.Przepis idealny na chlodniejsze dni: potrzebne: 4xherbatniki(alberty, Petit beure, szkolne itp.), tzn 4 paczki; 3/4 paczki masla; 2 zoltka; 3 serki homo; 3/4 szkl. cuktupudru; 3 lyzeczki kakao. Maslo utrzec z cukrem do puszestosci, dodac zoltka, serki i wymieszac[mozna dodac bakalie].Do 1/3 masy dodac kakao.Ukladac, jak w poprzednim przepisie; (H H H H H H H H H H H H H H H t u m a s a, na to jeszcze jedna warstwa, zlozyc w trojkaty , ew.polac polewa, q tuz przed zjedzeniem skropic mlekiem.Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś