mroczna_panna 27.09.03, 12:32 Czy macie jakieś sprawdzone gotowe dania do mikrofali? Jeśli tak, to napiszcie co to takiego i jaka firma to produkuje. Orintacyjna cena też by była przydatna... Dziękuję... MP Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ----- no co jest...nikt nie je gotowców?? IP: *.acn.pl / *.acn.pl 28.09.03, 15:34 Odpowiedz Link Zgłoś
em_es Re: Sprawdzone w mikrofali 28.09.03, 19:03 Witam Nie calkiem o to pytalas, ale sie wtrace :) Ja mikrofali uzywam prawie wylacznie do podgrzewania, ewentualnie grilla do zapiekanek, ale jedna rzecz w niej gotuje - mrozone warzywa. Tradycyjne z wody bardzo latwo rozgotowac, prawie wszystko traci kolor, a ugotowane w mikrofali - bez wody, z lyzka masla, czesciowo przykryte, przemieszane w polowie gotowania, wychodza idealnie. Pozdrawiam MS Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: Sprawdzone w mikrofali 28.09.03, 19:13 u mnie wykorzystywana jest jak u MS - podgrzewanie ( chinskie, zupa etc) i warzywa mrozone - bo zwykle na kuchni nie ma juz miejsca, wspaniale sie sprawdza przy malym dziecku do mleka, wody, soczkow z lodowki hehehe juz niedlugo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRy Re: Sprawdzone w mikrofali IP: gateway:* / 192.168.32.* 29.09.03, 08:18 Jako danie od początku do końca z mikrofali, dobra jest ryba. Właściwie każda się nadaje (posypać przyprawami, dodać łyżeczkę masła) i według mnie po przygotowaniu ma smak doskonały, nie do uzyskania przy pomocy innych technik i urządzeń gotujących. Odpowiedz Link Zgłoś
agridulce Re: Sprawdzone w mikrofali 29.09.03, 12:39 Może jakieś szczegóły? W jakim naczyniu, jaka ryba, ile czasu i jaka moc? I to samo o warzywach. Słyszałam o gotowaniu ziemniaków, ale nie pamiętam szczegółów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRy Re: Sprawdzone w mikrofali IP: gateway:* / 192.168.32.* 29.09.03, 15:16 agridulce napisała: > jaka ryba: praktycznie każda - dzwonka z łososia, sola, dorsz, pstrąg, karp, filety w kostkach itp. do ryb morskich praktycznie nie dodaję soli, ewemtualnie szczyptę vegety, można też dodać którejś z gotowych przypraw do ryb (kamis, kotany), może być koperek, biały pieprz, oregano, dobrze robi trochę masła (prawdziwego) > ile czasu: 3-4 minuty > jaka moc: 800 W > o warzywach: mnie nie przekonuje bo - to moje subiektywne odczucie - stają się takie "gumiaste", chociaż np. łasolka szparagowa ujdzie. > gotowanie ziemniaków: nie próbowałem poza odgrzewaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRy Re: Sprawdzone w mikrofali IP: gateway:* / 192.168.32.* 29.09.03, 15:20 Gość portalu: BRy napisał(a): > > zapomniałem o naczyniu: dobry jest np. szklany talerz z luminarcu Odpowiedz Link Zgłoś
mroczna_panna Re: Sprawdzone w mikrofali 29.09.03, 15:45 Wszystko fajnie, ale ja Was pytałam o taki żarcie gotowe, co się otwiera opakowanie a na nim jest npiasane i le trzeba trzymać w mikro. O GOTOWCE mi chodzi. Tak jak frytki sągotowce i można pyk do mikro, tak i są inne potrawy. Macie jakieś wypróbowane??? Odpowiedz Link Zgłoś