Gość: ona IP: *.bb.online.no 26.07.08, 20:51 czesc:)mam pytanie czy macie jakas standardowa potrawe ktora robicie na weekend?:)u mnie nie ma weekendu bez pizzy i zupy cebulowej:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwia1607 Re: bez jakiej potrawy nie ma u was weekendu? 26.07.08, 21:02 ja na weekend robie duzo jedzonka, ktore moze polezec w lodowce okolo 3 dni, sa to m.innymi, slatka jarzynowa, salatka jajeczna, salatka z tunczyka.golabki z roznym nadzieniem-zamrazam i mam na nastepny raz. pieke tez 2 rodzaje ciast, czasem 3-przewaznie tez te same-sernik, jakies biszkoptowe z owocami, jablecznik na kruchym ciescie. w weekendy zawsze cala chata gosci, wiec wtedy mam czas dla siebie i dla nich. czesto gotuje rosol, ale za kazdym razem inny, tzn na innym miesie. Odpowiedz Link Zgłoś
salsadura Re: bez jakiej potrawy nie ma u was weekendu? 26.07.08, 21:27 W domu zawsze rosol:-).Moze dla kogos to nudne i jednostajne,ale dla mnie niedzielny rosolek wolno pyrkajacy na ogniu,pelen pachnacych warzyw z ogrodu,miekkiego miesa(tato uwielbia mieso z rosolu,wiec nie ma problemu co z tym zrobic)i koperku dodanego dopiero na talerzu to tradycja i...dom wlasnie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
bogna71 Re: bez jakiej potrawy nie ma u was weekendu? 26.07.08, 21:31 O, to u mnie tak samo z tym rosołem. Ja nie muszę mieć, nie przepadam wogóle za zupami, ale mąż nie może się obejść, a i dzieć chętnie wcina:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
cereso Re: bez jakiej potrawy nie ma u was weekendu? 26.07.08, 21:56 U mnie też zawsze jest pyszny rosołek:) Odpowiedz Link Zgłoś
glasscraft Re: bez jakiej potrawy nie ma u was weekendu? 26.07.08, 21:57 Sniadaniowo jajka ala benedykt (?) :-) (eggs benedict) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trewq Re: bez jakiej potrawy nie ma u was weekendu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.08, 23:51 > Sniadaniowo jajka ala benedykt (?) :-) (eggs benedict) Jaja po benedyktyńsku ;) Skądinąd bardzo smaczna i elegancka propozycja leniwego niedzielnego śniadania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Jajecznica w niedziele rano ;) IP: *.dip.t-dialin.net 27.07.08, 01:20 Z szynka, cebula, papryka, pepperoni i żołtym serem :) Czasem jeszcze przecier pomidorowy... albo grzyby, jak akurat mam :) Odpowiedz Link Zgłoś
aga-aa w moim rodzinnym domu zawsze w niedziele 27.07.08, 08:41 jest rosół i kurczak z patelni, babcia od lat tak robi i nawet teraz jak przyjeżdżam w odwiedziny w niedziele jest to samo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
idasierpniowa28 Re: bez jakiej potrawy nie ma u was weekendu? 27.07.08, 08:57 Ja sobie nie wyobrażam niedzielnego śniadania bez jaecznicy :) No i żeby się nie znudziło to robię ją z coraz to inymi dodatkami: z pomidorami i ziołami, z papryką, z serem feta, przeróżnie. Ale obowiązkowo jajecznica musi być I do tego kakałko ;) Wtedy wiem że jest niedziela ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miu Re: bez jakiej potrawy nie ma u was weekendu? IP: *.fbx.proxad.net 27.07.08, 15:51 U mnie standardem jest... ZMIENNOSC :) Nie wyobrazam sobie, zeby jesc to samo co weekend lub co drugi. Weekend to najfajnieszy moment na eksperymenty i odrobine szalenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
idasierpniowa28 Re: bez jakiej potrawy nie ma u was weekendu? 27.07.08, 16:18 Weekend trwa więcej niż jeden dzień, więc znajduję czas i na eksperymenty i na tradycyjną niedzielną jajeczniczkę. Dzisiaj zrobiłam z bobem,pomidorami i bazylią. Mniam :) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: bez jakiej potrawy nie ma u was weekendu? 27.07.08, 16:34 u mnie w kazdy weekend co innego... Odpowiedz Link Zgłoś
bobralus Re: bez jakiej potrawy nie ma u was weekendu? 27.07.08, 16:50 u mnie nie ma weekendu bez ton warzyw, ktore wreszcie moge spokojnie kupic w swoim ulubionym warzywniaku, a ze kupuje na dwa dni, to kupuje duuuzo i potem kombinuje rozne pysznosci. no i czesto weekend nie obywa sie bez wyprobowania jakiejs ambitniejszej pozycji z fotoforum - szarlotki, tarty tatin, jakiegos pieczystego, czy nowego azjatyckiego smaku. w weekend sie wyzywam:) Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: bez jakiej potrawy nie ma u was weekendu? 27.07.08, 16:56 hallo, ona masz na mysli ten film i do tego potrawe na podroz, albo podroz pod namiot,albo do ogrodka, nie zapominajac o wygodzie i pogodzie, bo nie wszedzie zrobisz tego samego, pod namiotem, mam na mysli te jeziorka kolo Mikolajek i innych, to zlapiesz rybki, a co do tego potrzeba to kazdy wie, albo ma inne propozycje, sa to wspaniale okolice, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniakin Re: bez jakiej potrawy nie ma u was weekendu? IP: *.pp.htv.fi 27.07.08, 17:55 Pizza, jak mam kaca. Praktycznie w kazdy weekend cos z masala, najczesciej jagniecina. Jestem uzalezniona. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: bez jakiej potrawy nie ma u was weekendu? 27.07.08, 18:17 Nie ma u nas żadnych standardowych weekendowych potraw. Szczerze mówiąc, nie wyobrażam sobie jedzenia co tydzień tego samego dania. Odpowiedz Link Zgłoś
dorottiss Re: bez jakiej potrawy nie ma u was weekendu? 28.07.08, 14:23 u mnie prawie kazdy weekend to buraczki do niedzielnego obiadu. Odpowiedz Link Zgłoś
jo.hanna bez butelki wina 27.07.08, 18:36 to nasz staly punkt weekendowego programu. Potrawy zmieniaja sie w zaleznosci od pory roku i natchnien kulinarnych. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: bez butelki wina 27.07.08, 20:06 łojezuniu 3/4 z was to w czystej fromie KOTLECIARZE/KOTLECIARY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schoen Re: bez butelki wina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 12:33 Otóż to!Na letnie weekendy robie zapasy kiełbasy, kaszanki i karkówki na grila, piwa i wina, co 2-3 weekend tak mam. Zimą często rosoły, potem przerabiane na pomidorówkę. Odpowiedz Link Zgłoś