Gość: AA IP: *.elpos.net 27.07.08, 20:26 ile przecietny polak wydaje w holandi na jedzenie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bobralus Re: Jak dobrze zjesc i tanio 27.07.08, 22:39 przecietny polak wydal ostatnio na jedzenie jakies ponad 400 euro w ciagu 2 tygodni na dwie osoby. ale sie nie sugeruj bo byl na wakacjach, wiec codziennie pil wino, czasem chodzil do restauracji, raczyl sie stroopwaflami i lodami ben&jerry. zdecydowanie polecam kupowanie na targu niz w marketach, duzo taniej i jakosciowo lepiej. mozna znalezc knajpy z jedzeniem na wynos - duzo taniej niz w restauracji. ja maialam pod nosem tajska - w restauracji za danie jakies 15 euro w gore, w jedzeniu na wynos 8 euro na duuuze danie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Re: Jak dobrze zjesc i tanio IP: *.elpos.net 28.07.08, 22:22 Dalo by sie jesc za 6 euro dziennie?? jezeli chcialbym zaoszczedzic i wogule zeby przywiesc cos do polski??/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x będziesz sam gotował i żywił się w domu? IP: *.hsi.ish.de 29.07.08, 00:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Re: będziesz sam gotował i żywił się w domu? IP: *.elpos.net 30.07.08, 20:19 No taki mam zamiar jade tam zaoszczedzic tylko niewiem czy bedzie mi sie oplacalo przynajmnie zeby 6 e dziennie zaoszczedzic i bedzie dobrze nawet jesli bedzie mnie to kosztowalo robieniem jedzenia w domu to tak zrobie ?? Wiec zapytam sie jeszcze raz czy to mozliwe?? Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: tanie gotowanie 01.08.08, 21:44 A skąd ty, mieszkając w Polsce, wiesz, czy da się zaoszczędzić tyle a tyle pieniędzy dziennie na jedzeniu w Holandii? I zamiast udzielić konkretnych porad, odsyłasz pytającego do wydawania jeszcze większej ilości pieniędzy? Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Jak dobrze zjesc i tanio 01.08.08, 21:45 Może na tym forum będą ci w stanie dokładniej poradzić: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=39026 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Re: Jak dobrze zjesc i tanio IP: *.elpos.net 01.08.08, 22:49 Dzieki ale i tak w krutce sie dowiem bo juz wyjezdzam w ta niedziele wiec mam nadzieje ze dam rade przywiesc jak najwiecej do polski o ile to nieokarze sie walek jeszcze raz serdeczne dzieki... pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
bobralus Re: Jak dobrze zjesc i tanio 02.08.08, 12:35 oj 6 euro to moze dasz rade, ale to raczej na zasadzie zapychania sie chlebem z jakims mazidlem i moze jakis skromny obiad z duza iloscia weglowaodanow. generalnie da sie kupic rzeczy tanie, ale 6 euro to naprawde bedzie wyczyn. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: Jak dobrze zjesc i tanio 03.08.08, 10:07 AA IP: dobrze zjesz wszedzie,to zalezy tylko od tego czy umiesz gotowac,masz prywatna kwaterke, jestes u znajomach(najtaniej zart) a sluchajac tzw.przyjacieli napewno bardzo tanio? nigdy nie spotkalam prawdziwej pomocy, ja nie wierzaca, Odpowiedz Link Zgłoś