Dodaj do ulubionych

Ser Camember + gruszka

IP: 193.59.95.* 14.10.03, 17:05
Goszcząc pewnego razu u rodziny włoskiej poczęstowano mnie na deser
kawałkami wspaniałych serów (pewno był Camember) - chyba 3 rodzaje i do tego
kawałki gruszki. Dziwne pomyśłałem - posmakowałem - jakie smaczne!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: Ser Camember + gruszka IP: *.srvsquid1.gln / localhost 14.10.03, 17:09
      Nie, to wcale nie dziwne. Gruszka doskonale komponuje sie z takimi serami. Oto
      moj przepis na pyszna salatke:

rozne rodzaje salaty (strzepiasta, czerwona, itp.)
      gruszka (dojrzala, zeby wydobyc smak)
      ser plesniowy
      orzechy
      oliwa
      sok z cytryny
      czosnek
      sol, pieprz

porwana salate miesza sie z pokrojona w ksiezyce gruszka, serem i orzechami
      namoczonymi wczesniej w goracej wodzie (zeby nie byly za twarde). Zalewa sie to
      sosem z soku z cytryny, oliwy, zmiazdzonego czosnku, sol i pieprzu. Pycha!
      • Gość: Linn Re: Ser Camember + gruszka IP: *.dialup.tiscali.it 15.10.03, 11:23
        Istnieje nawet przyslowie: nie mow rolnikowi jak dobre sa gruszki z serem...
        • Gość: a Re: Ser Camember + gruszka IP: *.srvsquid1.gln / localhost 15.10.03, 11:24
          a najlepsze sa te gruszki co rosna na wierzbie, nie?
    • Gość: Aga* Re: Ser Camember + gruszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.03, 12:32
      A ja bardzo lubię na ciepło:

Gruszki przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne, jeśli mocno dojrzałe nie
      trzeba obierać ze skórki. Ułożyć w naczyniu do zapiekania wysmarowanym masłem.
      W miejsca po gnizdach nasiennych napakować farszu z sera pleśniowego i orzechów
      włoskich, delikatnie doprawić białym pieprzem. Zapiec tak aby owoce były
      miękkcie, a ser się roztopił.
    • ecikp Re: Ser Camember + gruszka 15.10.03, 13:05
      a ja robię sobie ser z jeszcze: arbuzem lub kiwi. Melon tez się nadaje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka