Gość: tamaryszek IP: 158.194.194.* 20.10.03, 13:55 Macie pomysl, co mozna podac do czerwonego barszczu? Cos, co mozna jesc bez sztuccow. Nie paluszki. Cos w miare eleganckiego ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kaska Re: co do barszczu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 13:58 paszteciki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tamaryszek Re: co do barszczu? IP: 158.194.194.* 20.10.03, 15:43 a jak zrobic paszteciki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: co do barszczu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 15:48 nie wiem, nie robilam. Tutaj ludzie na pewno robili, to popros w poscie o przepis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tangerines Re: co do barszczu? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 20.10.03, 17:37 Najłatwiejsze - kup ciasto francuskie mrożone, zrób farsz z pieczarek utartych na grubej tarce smażonych na maśle z cebulą, doprawione solą i pieprzem przestajemy smażyć gdy wygotuje się woda, którą puściły pieczarki. Studzimy farsz. (ja robię z 1kg pieczarek i 2cebul) Ciasto kroimy na 8cm szerkości pasy. Na środek pasa nakładamy farsz - na połowie jego szerokości (4 cm farszu po 2 cm z każdej strony wolne od farszu). Zawijamy brzegi robiąc 1.5 cm zakład z ciasta. Odwracamy "szwem" do spodu. Kroimy na ukos na 2-3cm paszteciki. Pieczemy na rumiano w piekarniku w blaszce na folii aluminiowej. Temp. pieczenia ok. 200st. Odpowiedz Link Zgłoś
aniel Re: co do barszczu? 20.10.03, 17:41 paszteciki drożdżowe grzybowo-kapuściane (nie kruszą się jak francuskie) grzyby nie-pieczarki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: co do barszczu? IP: *.proxy.aol.com 20.10.03, 22:47 A mięso to co? Paszteciki z mięsem są najbadziej typowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tamaryszek Re: co do barszczu? IP: 158.194.194.* 20.10.03, 23:48 dzieki za pomoc, czyli zostaja glownie kapusniaczki lub paszteciki a cos... zupelnie innego? chodza mi po glowie buleczki drozdzowe nadziewane roznosciami, grzybkami, mieskiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tangerines Re: co do barszczu? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 21.10.03, 15:22 Zapomniałam o kulebiaku - ciasto drożdżowe z farszem. Farsz to mogą być pieczarki, grzyby, kapusta z grzybami. przepis: www.kuchnia.3miasto.pl/1234.htm Najczęściej robię kulebiaka z pieczarkami, cebulą i tymiankiem. Świetny zamiast krokietów do czerwonego barszczu. Możesz go po posmarowaniu jajkiem posypać kminkiem, sezamem, słonecznikiem lub grubą solą. Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: co do barszczu? 21.10.03, 19:54 kulebiak z podduszona kapusta tez pasuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: co do barszczu? 21.10.03, 20:44 Tzw. pieczywo czosnkowe, czyli grzanki zapiekane z czosnkiem i suszonymi ziołami (np. oregano) z plastrem żółtego sera albo bez. Da się je jeść w zasadzie tylko rękami :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tamaryszek Re: co do barszczu? IP: 158.194.194.* 22.10.03, 21:14 dzieki za rady, o grzankach nie pomyslalam, dobrze sie beda uzupelniac z barszczykiem? Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: co do barszczu? 22.10.03, 21:28 Gość portalu: tamaryszek napisał(a): > dzieki za rady, o grzankach nie pomyslalam, dobrze sie beda uzupelniac z > barszczykiem? Bardzo dobrze. To mój awaryjny dodatek do barszczu, tzn. jak nie mam czasu zrobić nic frymuśnego typu uszka, kulebiak, paszteciki, krokiety, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: co do barszczu? IP: *.proxy.aol.com 22.10.03, 23:50 Czy w Polsce bywają tzw. bread sticks "pałeczki chlebowe"), włoskie pałeczki o różnych smakach? Myślałem szczególnie o tych typu "cheddar cheese", ale może i inne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: co do barszczu? IP: *.dialup.tiscali.it 23.10.03, 15:13 Grissini. Odpowiedz Link Zgłoś