Gość: monika IP: *.stella.net.pl 20.10.08, 22:29 Czy ktoś wie może jak go przyrządzić?Mam cały koszyczek i nie wiem co z nimi zrobić, a podobno jest pyszny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nobullshit Re: lejowiec dęty IP: *.spray.net.pl 20.10.08, 22:59 LejKowiec. Wydaje mi się, że nadają się tylko do suszenia, a potem jak inne grzyby - do pierogów, do sosów. Ale może ktoś się jeszcze odezwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogema Re: dety lejowiec brzmi ladniej, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 09:23 Można robić dokładnie to samo co z kurek (jajecznica, pierogi, gołąbki, zapiekanki, zupy, itd.). Oprócz tego świetny do suszenia. Dobra jest zapiekanka z kaszą perłową, cebulą, i z cotammasz. Dobrze komponuje się z kminkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica :-) 21.10.08, 11:18 Duxelle: www.kuchnia.tv/html/kuchnioteka/przepisy.php?0,0,1097 jako dodatek do: www.kuchnia.tv/html/kuchnioteka/przepisy.php?0,0,1051 i www.kuchnia.tv/html/kuchnioteka/przepisy.php?0,0,1096 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jarek_zielona_pietruszka Re: lejowiec dęty 24.10.08, 21:17 grzyby.grzybnia.pl/content/view/2/8/ na ostatnim miejscu jest przepis na nalewkę. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: lejowiec dęty 24.10.08, 23:59 w moim domu rodzinnym byl to grzyb do marynaty, do podduszenia z innymi gatunkami ze smietana lub tez obgotowany z osolonej wodzie jako baza do golabkow bezmiesnych Odpowiedz Link Zgłoś