Gość: Karolina IP: *.adsl.alicedsl.de 25.11.08, 10:59 Chcialam upiec boczek w piekarniku, zeby byl na chleb, jakie przyprawy dodac do niego? Dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anuteczek Re: Surowy boczek 25.11.08, 11:14 sól, pieprz, czosnek, majeranek w wersji podstawowej - najlepiej natrzyj przyprawami i zostaw na noc w lodówce, albo na cały dzień i piecz wieczorem, możesz też oprócz tych przypraw posmarować boczek musztardą i zrolować Odpowiedz Link Zgłoś
jarek_zielona_pietruszka Re: Surowy boczek 25.11.08, 11:29 Tymianek, rozmaryn, cząber, papryka słodka zmieszana z ostrą, podlewać w trakcie pieczenia czerwonym wytrawnym winem zmieszanym z przyprawami (zamiast wina może być piwo jasne pełne. Ja kiedyś użyłem nawet porteru ). Przyprawy można zmieszać z olejem i taką mieszanką dokładnie natrzeć boczek Można dodać suszone śliwki. Gdy jakość boczku jest wątpliwa to czasami przed pieczeniem obgotowuję w wywarze jarzynowym i dopiero później nacieram przyprawami lub marynuję w marynacie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remix Re: Surowy boczek IP: *.netia.com.pl 26.11.08, 20:32 No, jak pieczony boczuś, to kminek musi jednak byc. Poza tym co powyżej, rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Surowy boczek 26.11.08, 21:55 ja dodaje cebule, czosnek, slodka papryke, majeranek, sol - najczesciej ,ale czasami i innne Odpowiedz Link Zgłoś