corrina_f1 22.12.08, 16:22 Czy lepiej polać piernik jeszcze gorący/ciepły (polewa czekoladowa) czy czekać aż całkowicie wystygnie ? Jest jakaś specjalna (uzasadniona) różnica ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bene_gesserit Re: Polewa na gorący czy zimny piernik? 22.12.08, 16:24 Tak :) Z gorącego cala polewa splynie :) Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzma30 Szybka polewa :) 22.12.08, 16:32 Polewa sie zimne placki. Ja mam swoj "patent" na szybka polewe - na goracym placku ukladam kostki czekolady. Po minucie-dwoch wszystko sie topi i wtedy wystarczy tylko rozsamrowac i gotowe :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne przyznam sie 23.12.08, 01:32 skradlam pomysla, wyszlo a o ile mniej babrania sie i zmywania:), tylko dziecie nieszczesliwe bo nie ma miski do wylizywania Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Polewa na gorący czy zimny piernik? 22.12.08, 17:18 polewam zimny, z cieplego mi splywa - tylko rozpuszona czekolade stosuje Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Polewa na gorący czy zimny piernik? 23.12.08, 10:23 Problem i tak rozwiązał się sam, bo okazało się że nie mam w domu więcej masła :) Tak więc piernik już upieczony (szkoda, że po raz kolejny nie zdobyłam się na piernik Apolki...) , przełożony powidłami śliwkowymi, dziś wieczorem zostanie polany :) Odpowiedz Link Zgłoś