dzika41 Re: Udka ... jak zrobic? prosze o przepis :) 08.01.09, 12:33 kupujesz kurze pałki obtaczasz w ulubionej przyprawie i zostawiasz na noc w lodówce następnego dnia wrzucasz w piekarnik i pieczesz jak już będa gotowe to polewasz taką glazurą: ketchup + miód - proporcje należy dobrać samemu bo nie każdy lubi mięso na słodka. Ketchup może być pikantny. Polewać trzeba pod sam koniec żeby miód się nie spalił Uwielbiam takie pałki, sa rewelacyjne na zimno i na goraco Odpowiedz Link Zgłoś
dzika41 Re: dzika41 13.01.09, 20:38 tak, jeszcze zapiekasz ale jakieś 15 minut góra, żeby glazura nabrała takiego brązowo-złoto-czerwonego połysku :) Odpowiedz Link Zgłoś
iwanni Re: dzika41 18.01.09, 12:22 dziekuje bardzo...nastepnym razem zrobie z Twojego przepisu:) Odpowiedz Link Zgłoś
cytrusowa Re: dzika41 21.01.09, 14:23 dzien dobry, zajrzalam na smakowite forum i zamierzam tu sie uaktywnic, heheheh ja robie tak, ze w sklad ulubionej przyprawy wchodzi m.in.czerwona papryka - to ona nadaje kolor. poza tym czosnek lub sol czosnkowa, tymianek badz oregano, albojedno i drugie, sol/wegeta, pieprz ziolowy lub kolorowy nie jestem w stanie przygotowac snia poprzedniego marynaty, wiec np. z rana obtaczam umyte palki i zostawiam. jak mlode ida spac, pieke. no i w zaleznosci od dnia albo w garnku na oliwie, i w miare duszenia podlewam woda, albo jak monjan albo dzika (sory, nie pamietam) - w piekarniku Odpowiedz Link Zgłoś
ambrozja zrobiłam z przepisu dzikiej 24.01.09, 21:33 pycha :) świetna ta glazurka keczupowo - miodowa Odpowiedz Link Zgłoś
30mama Re: zrobiłam z przepisu dzikiej 30.01.09, 01:17 A ja obtoczone pałki piekę w piekarniku z dużą ilościa papryki surowej i pieczarek+ czosnek. Ale asi sposób muszę wyprobować Odpowiedz Link Zgłoś