tomelanka 16.02.09, 10:02 ...no wlasnie. Mam w lodowce dwie kostki twarogu, sledzie, ogorki, cebule, papryke, ziemniaki, masło, jajka, mleko.... co się da z tym zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bobralus Re: Jaki obiad z... 16.02.09, 10:26 jezeli masz jeszcze make to nalesniki ruskie z farszem z twarogu, ugotowanych ziemniaków i podsmażonej cebulki. moze byc omlet z podsmazona cebulka, papryka i plastrami ugotowanego ziemnaiaka(warzywa zalewa sie masa jajeczna), do tego surowka z ogorka (nie wiem jaki to ogorek) twarozek z odrobina mleka, zeby go rozluznic, z papryką, cebulą, ogorkiem, do tego gotowane ziemniaki. jajka sadzone lub na twardo w sosie chrzanowym z ziemniakami, do tego surowka z ogorkow, papryki, cebuli. Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: Jaki obiad z... 16.02.09, 10:30 dzieki, obiad ma byc dla 5 osob :/ a ogorki mam kiszone :D moze ktos ma jeszcze jakies pomysly Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Jaki obiad z... 16.02.09, 11:05 no to jajka sadzone się nadają z upieczonymi w plastry ziemniakami np. albo placki ziemniaczane Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: Jaki obiad z... 16.02.09, 12:52 i wyszla poczciwa ogórkowa ;) al pomysly na pewno wykorzystam w przyszlosci :) Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Jaki obiad z... 16.02.09, 13:22 ziemniaki upiec lub ugotowac w mundurkach przygotowac pasty :sledzieowa, twarozkowa, jajeczna Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: Jaki obiad z... 16.02.09, 13:46 Ziemniaki ugotuj w mundurkach, rozrób twaróg z cebulą (jak nie masz śmietany możesz rozrobić z odrobiną mleka). Ziemniaki w mundurkach z twarogiem, śledziem i ogórem to przepyszny prosty obiad. Na gorące ziemniaczki możesz kłaść masło. Odpowiedz Link Zgłoś