Dodaj do ulubionych

Lemon curd + bita smietana

11.03.09, 14:13

Czy ktos z obecnych robil juz taki krem? Boje sie, ze jesli
przedobrze z curdem, calosc zwarzy mi sie w slodki ser. A musi
wyjsc.
Obserwuj wątek
    • Gość: pasqda Re: Lemon curd + bita smietana IP: 87.205.113.* 11.03.09, 15:07
      Robiłam, dwa lub trzy razy, za każdym razem wyszło bez problemu.
      Curd był z tego przepisu:
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,77627831,77627831.html
      i do połowy porcji dodałam śmietanę ubitą z 300 ml kremówki.

      Osobiście dałabym nawet więcej curdu, ale mając na względzie gusta
      reszty jedzących przystopowałam:)
    • Gość: maka100 Re: Lemon curd + bita smietana IP: *.hsd1.ut.comcast.net 11.03.09, 15:10
      Robilam do rolady bezowej serwusowej. Najpierw dodaj kilka lyzek bitej smietany
      do lemon curd, dobrze wymieszaj a potem calosc dodaj do bitej smietany mieszajac
      bardzo delikatnie. Robilam wielokrotnie i nigdy nic sie nie separowalo.
      • bene_gesserit Dzieki, dziewczyny :) 11.03.09, 22:42
        Zahartowac, ok.
        A w jakich proporcjach mieszalas jedno z drugim?
        Bo z tego, co pisze pasquda, na 600ml smietanki trzeba okolo 450g
        curdu, czyli caly sloik.

        Tort robimy w piatek, jedzony bedzie w sobote - zdam relacje. Moze
        nawet ze zdjęciami w koncu :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka