bene_gesserit 11.03.09, 14:13 Czy ktos z obecnych robil juz taki krem? Boje sie, ze jesli przedobrze z curdem, calosc zwarzy mi sie w slodki ser. A musi wyjsc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: pasqda Re: Lemon curd + bita smietana IP: 87.205.113.* 11.03.09, 15:07 Robiłam, dwa lub trzy razy, za każdym razem wyszło bez problemu. Curd był z tego przepisu: fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,77627831,77627831.html i do połowy porcji dodałam śmietanę ubitą z 300 ml kremówki. Osobiście dałabym nawet więcej curdu, ale mając na względzie gusta reszty jedzących przystopowałam:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maka100 Re: Lemon curd + bita smietana IP: *.hsd1.ut.comcast.net 11.03.09, 15:10 Robilam do rolady bezowej serwusowej. Najpierw dodaj kilka lyzek bitej smietany do lemon curd, dobrze wymieszaj a potem calosc dodaj do bitej smietany mieszajac bardzo delikatnie. Robilam wielokrotnie i nigdy nic sie nie separowalo. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Dzieki, dziewczyny :) 11.03.09, 22:42 Zahartowac, ok. A w jakich proporcjach mieszalas jedno z drugim? Bo z tego, co pisze pasquda, na 600ml smietanki trzeba okolo 450g curdu, czyli caly sloik. Tort robimy w piatek, jedzony bedzie w sobote - zdam relacje. Moze nawet ze zdjęciami w koncu :) Odpowiedz Link Zgłoś