cipcipkurka 29.03.09, 17:44 Chodzi mi o to, ile mogą wytrzymać bez uszczerbku na smaku. Ew. jak poznać, że krówka nadaje się już do kosza, a nie do jedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cipcipkurka Odkrywcze. 29.03.09, 17:53 A co zrobić, jak krówki były kupione na wagę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uuuuuu Re: Odkrywcze. IP: *.aster.pl 29.03.09, 17:59 szalencza odwaga... od razu wywalic :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: en Re: Odkrywcze. IP: *.chello.pl 29.03.09, 18:14 Znalazlam kiedys zapomniane krowki, chyba rok lezaly i dobre byly. Skruszaly pieknie. Musisz sprobowac, innej rady nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Jaką długą datę przydatności mogą mieć krówki IP: *.acn.waw.pl 29.03.09, 19:09 cipcipkurka napisała: > jak poznać, że krówka nadaje się już do kosza, a nie do jedzenia? Spróbować? Cukier konserwuje. Po kawałeczku nie zatrujesz się, choćby nie wiem, jak mocno zleżałe były te cukierki. Odpowiedz Link Zgłoś
nobullshit Re: Jaką długą datę przydatności mogą mieć krówki 29.03.09, 20:55 Najwyżej będą zupełnie scukrzone i "sypkie". Spróbuj. Co Ci się może stać? Odpowiedz Link Zgłoś
cipcipkurka Re: Jaką długą datę przydatności mogą mieć krówki 29.03.09, 21:59 Nie chodziło mi o to, że coś mi się ma stać :D Tylko o to, czy to jeszcze będzie TEN smak. Nie znam się zupełnie na krówkach, nie jadam, więc po smaku trudno mi ocenić, czy zachowały w pełni swoje smakowe walory. Do sklepu, w którym były kupione, mam dość daleko, nie chce mi się tam iść ;-) Żeby nie było---zjadłam, dzieciom dałam, one zachwycone, ja tam wolę jednak wytrawniejsze smaki (chardonnay na ten przykład ;-)). Ale wszyscy żyjemy, chociaż pokrzepiona się średnio czuję ;-) Dziękuję za odpowiedzi. A gdyby ktoś miał pod ręką opakowanie krówek i mógł rzucić okiem na datę ważności, to ja jednak chętnie zaspokoję swoją ciekawość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabrossa służę pomocą: IP: *.gprs.plus.pl 29.03.09, 22:40 ok. 2 tygodnie temu kupiłam opakowanie krówek. Zjadłam ze 3, reszta leży. Krówki są "ciągnące". Termin przydatności: sierpień 2009. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x i to oznacza, ze producent IP: *.unitymediagroup.de 29.03.09, 23:01 gwarantuje do sierpnia 2009 zachowanie cech produktu, a krowki to przeciez "ciagutki". Po tym terminie moga byc juz kruche. Osobiscie wole przesuszone, jezeli kogos to interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: i to oznacza, ze producent 30.03.09, 09:36 Gość portalu: x napisał(a): > gwarantuje do sierpnia 2009 zachowanie cech produktu, a krowki to > przeciez "ciagutki". Po tym terminie moga byc juz kruche. > Osobiscie wole przesuszone, jezeli kogos to interesuje. Ano właśnie, im krówka starsza tym lepsza, bo przestaje się ciągnąć i jest przepysznie krucha i dopiero wtedy ma odpowiedni smak :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evro444 Re: i to oznacza, ze producent IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.09, 10:43 akurat mieszkam w mieście, w którym produkuje się krówki.Są dwa rodzaje krówek ciągnące i kruche(ich kruchość nie ma nic z wiekiem), chyba sie nie mylę.Na zęby najzdrowsze te ciągnące:)) Odpowiedz Link Zgłoś