Dodaj do ulubionych

Obiado-kolacja dla 4 osob?

IP: *.euv / 193.174.122.* 10.12.03, 13:42
Zaraz po swietach robie mala spotkanie dla 4 osob. Juz zaczynam myslec o
menu. Wymyslilam na razie zupe cebulowa.

Jakie drugie danie pasuje do zupy cebulowej? Jakies pomysly???
Obserwuj wątek
    • Gość: kaska Re: Obiado-kolacja dla 4 osob? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 13:57
      zupa cebulowa z grzanka - pyszna rzecz!
      A na drugie? Najczesciej po takiej zupie z ciepla grzanka ludzie sa najedzeni,
      wiec pewno bedzie przerwa. Potem mozna by wiec podac taki cieniusienki plaster
      wolowiny posmarowanej musztarda i smazonej po pol minuty z kazdej strony. Do
      niej po dwa pieczone ziemniaki i salata zielona.
    • Gość: pysia Re: Obiado-kolacja dla 4 osob? IP: *.euv / 193.174.122.* 10.12.03, 14:06
      ja myslalam o paelli, ale wydaje mi sie, ze za bardzo nie pasuje do zupy
      cebulowej.
      • Gość: kaska Re: Obiado-kolacja dla 4 osob? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 14:10
        wydaje mi sie, ze paella to juz za duzo, bo zupa cebulowa jest gesta i sycaca.
        No ale jak uwazasz.....Sama znasz swoich znajomych i wiesz, co lubia.
        • Gość: pysia Re: Obiado-kolacja dla 4 osob? IP: *.euv / 193.174.122.* 10.12.03, 14:12
          Tez tak mi sie wydaje.

Twoj pomysl podoba mi sie, tylko ze ja nie lubie musztardy:(. Ale miesko z
          ziemniaczkami chyba lepiej pasuje.

pozdr.
          • Gość: kaska Re: Obiado-kolacja dla 4 osob? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 14:21
            to nie dodawaj musztardy.
    • Gość: monia Re: Obiado-kolacja dla 4 osob? IP: *.tele2.pl 10.12.03, 14:44
      Ja ostatnio na swoje urodziny przygotowalam pyszna zupe zebulowa z pysznymi
      grzankami. To byla nowosc bo zawsze rodzina jadla rosol i pomidorowa ew. zurek
      i tak ciagle, wiec byli zachwyceni. A na drugie danie przygotowalam: ziemniaki
      zapiekane z czosnkiem (ziemniaki gotujesz na poltwardo rano albo dzien
      wczesniej nastepnie w cwiartki i do piekarnika smarujesz oliwa z czosnkiem i
      posypujesz zioalami), nastepnie zrobilam wielka miche salaty z sosem miodowo-
      musztardowo-oliwnym i roznymi warzywkami a jako miesko podalam szaszlyczki z
      piersi kurczaka, boczku, papryki, cebulki i pieczarek. Wyzera byla przednia!
    • agzi Re: Obiado-kolacja dla 4 osob? 10.12.03, 15:37
      moja faworyta jest zapiekanka makaronowa (ale musialabys zrezygnowac chyba juz
      z zupy).

Makaronik (kazdy, nie spaghetti) + kawalki smazonego kurczaka w ulubionych
      ziolach+kukurydza z puszki+troche ananaska+sos pomidorowy z koncentratu
      (poslodzic by nie byl gorzki), na wierzchu lekko podgotowane brokulki i
      wszystko zasypac serkiem zoltym i zapiec. a wszytsko pod serkiem najlepiej
      wymieszac-mniam!
    • Gość: Camille Re: Obiado-kolacja dla 4 osob? IP: *.SNVACAID.dynamic.covad.net 10.12.03, 19:30
      Jestem zwolenniczka trzymania sie jednej kuchni-jak zupa cebulowa na pierwsze,
      to drugie i deser tez powinny byc francuskie.....
      Moze np. francuski pasztet i do tego micha salaty z vinegrette, albo steki
      wolowe z pieprzem/z ziemniaczkami i salata/, albo noga jagnieca z biala
      fasolka, na koniec zapropnuje medaliony wieprzowe z sosem camembert.....
      Na deser tarta cytrynowa albo creme caramel...a moze crepes Suzette/nalesniki/?
      Oj, rozmarzylam sie, bo moja specjalnoscia sa obiado-kolacje tematyczne- nigdy
      goscie w moim domu nie sa pewni co podam.
      A o przystawce pomyslalas? - moze prosta tapenade z krakersami....Nie zapomnij
      o francuskim winie.Voila!
    • Gość: Pichciarz Re: Obiado-kolacja dla 4 osob? IP: *.proxy.aol.com 10.12.03, 21:12
      Ot, tak na wszelki wypadek podaję link po angielsku na super-wykwintną zupę
      cebulową. Może komuś podejdzie.
      http//aol.com/food/recipefinder.dyn?action=displayRecipe&recipe_id=521343
      I jeszcze:
      www.soupsong.com/ronion3.html
      • Gość: Pichciarz Re: Obiado-kolacja dla 4 osob? IP: *.proxy.aol.com 10.12.03, 21:18
        Oj, znowu coś opuściłem:
        food.aol.com/food/recipefinder.dyn?action=displayRecipe&recipe_id=521343
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka