zofijkamyjka 10.07.09, 20:07 Mam zamrożone pieczywo. Jak to się rozmraża? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
horpyna4 Re: mrożenie pieczywa 10.07.09, 20:13 Normalnie. Wyjmuje się z zamrażalnika kilka godzin przed jedzeniem. Na przykład wieczorem, jeżeli ma być jedzone następnego dnia na śniadanie. Można też szybciej rozmrozić w mikrofalówce. Odpowiedz Link Zgłoś
evrin Re: mrożenie pieczywa 10.07.09, 22:03 ja rozmrazam w tosterze, mam taka funkcje rozmrazania, jest potem swierzutkie, jakby wprost z piekarni :) Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: mrożenie pieczywa 11.07.09, 00:10 wyjmuje woreczek z zamrazalnika, wkladam do koszyka, gdzie trzymam pieczywo, po kilku godzinach w kuchennej temp jest rozmrozone, najwygodniej wyjac wieczorem na sniadanie nastepnego poranka Odpowiedz Link Zgłoś
nexstartelescope Re: mrożenie pieczywa 12.07.09, 17:42 Jeśli zależy Ci na czasie, możesz po skropieniu wodą wrzucić do dobrze nagrzanego piekarnika. Najlepiej mrozić kromki, wtedy rozmrażanie trwa chwilę, także bez użycia piekarnika. Mikrofalówkę odradzam, zaraz po wyjęciu pieczywo jest rzeczywiście świeże, ale po chwili, jak tylko wystygnie, robi się twarde i gumowate :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: mrożenie pieczywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 11:38 nexstartelescope napisała: > Mikrofalówkę odradzam, zaraz po wyjęciu pieczywo > jest rzeczywiście świeże, ale po chwili, jak tylko wystygnie, robi się twarde i > gumowate :( U mnie nie jest. Mam funkcję odmrażania do poszczególnych grup żywności, w tym pieczywa. Ale czasem używam "zwykłych" mikrofal wg własnego, wypróbowanego już patentu. Może przy zbyt silnym rozgrzewaniu mikrofalami rzeczywiście chleb twardnieje? Ale pewnie w piekarniku byłoby podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś