Gość: Akra IP: 195.116.106.* 30.12.03, 10:00 Poszukuję oryginalnego przepisu na szynkę (nie tylko) w galaracie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iga Re: Szynka w galarecie 30.12.03, 10:16 a ja chcialabym zrobic taka przystawke na Sylwestra: plasterek szynki w srodku farsz z jajka, badz inny; calosc zalana galaretka, ale nie mam pojecia jak sie do tego zabrac, jak zrobic farsz, jak galaretke? Pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egata Re: Szynka w galarecie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 30.12.03, 22:32 Jeśli nie jesteś nadzwyczaj "ekologiczna" to użyj prostokątnych plastrów szynki konserwowej-wychodzą zgrabne roladki i dobrze się roluje. Ja robie pastę z rozdrobnionego jajka na twardo ze szczypiorkiem i połączone majonezem dość mocno osolone i popieprzone. Galaretę można zrobić stosując żelatynę z przyprawami(gotowa CYKORII lub AMINO) lub mając więcej czasu ugotowanym zażelowanym rosołem np. drobiowym. Wtedy można dekorować galaretę warzywami. Na wydaniu dekoruję majonezem i groszkiem z puszki. W ramach lenistwa jest szynka z pastą jajeczną , majonezem i groszkiem(bez galarety). Odpowiedz Link Zgłoś