Dodaj do ulubionych

lekarz z invicty

IP: *.chello.pl 22.02.07, 11:35
mam prośbę, czy ktoś mógłby polecić dobrego lekarza z invicty?
z góry dziękuję:)
Obserwuj wątek
    • aurinko Re: lekarz z invicty 22.02.07, 12:55
      Jeśli chodzi o Invictę, to na różnych forach polecają dr. Brzóskę. Wczoraj przekopałam net w tym kierunku i próbowałam się umówić na szybki termin usg, ale dr. Brzóska najbliższy wolny termin ma na 9 marca a to dla mnie za późno, bo 6 marca będę miała u swojej lekarz wizytę.
      • Gość: silje Re: lekarz z invicty IP: *.chello.pl 22.02.07, 14:01
        mi w sumie nie chodzi tylko o usg, ale o to by poza moją gin chodzić do jeszcze
        jednego lekarza. a wybrałam invictę ponieważ byłam tam kilka razy na badaniach
        i wizytach i odpowiada mi to miejsce, poza tym słyszałam wiele pozytywnych
        opinii na temat tej kliniki:)
        • aurinko Re: lekarz z invicty 22.02.07, 15:03
          Gość portalu: silje napisał(a):

> mi w sumie nie chodzi tylko o usg, ale o to by poza moją gin chodzić do jeszcze
          >
          > jednego lekarza. a wybrałam invictę ponieważ byłam tam kilka razy na badaniach
          > i wizytach i odpowiada mi to miejsce, poza tym słyszałam wiele pozytywnych
          > opinii na temat tej kliniki:)

Ja akurat z Invictą nie mam dobrych doświadczeń, dlatego szukałam tam tylko lekarza do usg, musiałam tam też zrobić echo.
          Sorry, za wścibstwo, ale zdawało mi się, że miałaś lekarza polecanego na forum, nie jesteś zadowolona?
          • silje78 Re: lekarz z invicty 22.02.07, 16:01
            i tak i nie:( jak byłam a wizycie w 8tc (planowanej wizycie) to gin ograniczyła
            się do wpisania do karty badań labolatoryjnych, położna zmierzyła ciśnienie i
            wagę i na tym koniec. bez badania, w sumie odpowiedzi dość zdawkowe, nie było
            mowy o diecie w ciąży ani pytań o nietypowe objawy (a skąd mam wiedzieć co jest
            typowe a co nie skoro to moja pierwsza ciąża...). myślałam, że tak ma być. to
            była środa, a w piątek okazało się, że odkleiła się kosmówka i zrobił się
            krwiak. moze gdyby mnie zbadała na tej wizycie to wcześniejwykryłaby
            nieprawidłowość. wczoraj podobnie, miała sprawdzić czy mały ma dobrą wielkość
            do przezierności karkowej (pocz. 12tc) ale stanęło na umówieniu się na wizytę w
            jej prywatnym gabinecie na to usg.
            może przesadzam, ale wydawało mi się, że lekarz powinien badać kobietę na
            każdej wizycie, a u mnie tak nie jest. poza tym mam odczucie, że wszystkie te
            wizyty są na czas. idąc tym tokiem myślenia, po co wogóle chodzić do lekarza
            skoro badanie ogranicza sie do zmierzenia ciśnienia i zważenia mnie, no i kilku
            minutowej rozmowy. mam mieszane odczucia, więc dla swojego spokoju planuję
            chodzić dodatkowo prywatnie.
            a zdecydowałam się na invictę, bo jak pisałam byłam tam kilka razy i było ok,
            poza tym nie mam zbyt wielkiego dośwaidczenia z innymi lekarzami...
            • aurinko Re: lekarz z invicty 22.02.07, 16:31
              Myślałam, że chodzisz prywatnie, stąd moje zdziwienie.
              Co do badań przy każdej wizycie - jeśli nie ma wyraźnych wskazań, to nie ma potrzeby badać na każdej wizycie. Ja akurat mam usg na każdej wizycie plus bad. ginekologiczna prawie na każdej wizycie, ale u mnie to konieczność.
              Są lekarze, którzy słowem się nie odezwą, jeśli ich o nic nie zapytasz, może powinnaś "przycisnąć" lekarkę i popytać o różne rzeczy? Bo z drugiej strony - skąd lekarz ma wiedzieć, że coś Cię interesuje, jeśli o to nie spytasz?Moja lekarka nie ejst zbyt wylewna tak sama z siebie, ale zapytana odpowie bez problemu, dlatego zawsze na wizytę piszę sobie na kartce o co chce zapytać, żeby później nic mi nie umknęło. Z tego, co zauważylam to ja zawsze najdłużej siedzę w gabinecie, a przed samą wizytą jeszcze chodzę do położnej na zmierzenie ciśnienia, zważenie i po wyniki badań.
              Co do krwiaka i odklejenia kosmowki, nie ma pewności, czy na badaniu zostałoby to wykryte. U mnie wykryto podobne problemy w szpitalu jak trafiłam tam z krwotokiem, a kilka dni wcześniej miałam usg i było wszystko ok. Usg NT powinnaś mieć w ramach NFZ skoro lekarz ma umowę podpisaną, to nie w porządku że lekarz ciągnie pacjentkę do prywatnego gabinetu, oczywiście będziesz musiala za to badanie zapłacić?
              Ja na paru lekarzach też się "nadziałam", między innymi u słynnej i polecanej wszędzie dr. Świątkowskiej, dlatego sceptycznie podchodzę do chwalonych na forum lekarzy. Do Invicty nie lubię chodzić, ale czasami muszę jeśli mają najszybsze terminy badań, które muszę wykonać. Miedzy innymi dlatego robiłam tam echo, bo na Klinicznej musiałabym czekac 4 tygodnie na termin (w ramach NFZ), a od kardiologa dowiedziałam się, że takie badanie najlepiej wykonać w odpowiednim tygodniu ciązy, podobnie jak z NT czy połówkowym.
              Ciężko z wyborem lekarza, zwłaszcza, że każdy poleca wg swoich kryteriów a jak się pójdzie osobiście, to może wyglądać zupełnie inaczej.
              • silje78 Re: lekarz z invicty 22.02.07, 16:37
                na to usg idziemy swiadomie ponieważ w prywatnym gabinecie ma lepszy sprzęt.
                co do rodzaju wizyt to byłam u niej 2 razy prywatnie, a z reguły chodzę do
                gabinetu na ujeścisku (tu mieszkam więc mam blisko).
                i dla pewności wolę mieć opinię dwóch lekarzy niż jednego. nie darowałabym
                sobie gdyby przez to, że sobie to odpuściłam, coś stało się maluchowi. ogólnie
                mam ograniczone zaufanie do lekarzy, może stąd obawy...
                • Gość: kobieta Re: lekarz z invicty IP: *.crowley.pl 22.02.07, 16:59
                  wiesz co, robię w Invikcie regularnie wszystkie badania krwi i inne zlecane
                  przez lekarkę. Kiedy obserwuję tłumy kobiet umawiające się na wizyty do
                  ginekologów i słyszę, że są nawet niekiedy spoza Trójmiasta, to dochodzę do
                  wniosku, że faktycznie chyba poziom usług musi być tam wysoki. Aczkolwiek cena
                  180 zł nie jest szczególnie promocyjna :(
                  • silje78 Re: lekarz z invicty 22.02.07, 17:19
                    z tego co się orientuję to wizyta kosztuje 60zł... a moze mam nieatualne
                    informacje. byłam tam w styczniu na usg i taką podali mi tam cenę. usg (2d) też
                    płaciłam 60zł.
                    • orissa Re: lekarz z invicty 22.02.07, 19:13
                      180zł kosztuje usg 3D z nagraniem płyty, wizyta bez nagrywania na pewno
                      kosztuje dużo mniej.
                      Ryzyko związane z kosztami w prywatnych gbinetach wiąże się z tym, że często
                      lekarze za każdym razem robią usg, doliczając koszt badania do kosztu wizyty.
                      Warto dowiedzieć się odrazu czy w koszt wizyty jest wliczone badanie usg.
                • Gość: Karola Re: lekarz z invicty IP: *.chello.pl 07.03.07, 17:18
                  Cala moja ciaze prowadzil dr Gniadek. Bardzo skrupulatnie robi usg, w 8 m-cu
                  ciazy wykryl nieprawidlowosci u mojego malucha w nerce, co niestety
                  zbagatelizowali w szpitalu na Zaspie. Jestem bardzo zadowolona. Jedyny minus,
                  dlugie oczekiwanie na wizyte jesli z NFZ i wtedy straszne kolejki do pana dr
                  sa. Koszt wizyty 60zl jesli prywatnie, 60zl zwykle usg, a 180zl usg 3d z
                  nagraniem na plyte.
                  • Gość: Ewa Re: lekarz z invicty IP: *.tczew.net.pl 09.03.07, 17:35
                    Witam, całą ciążę chodziłam do Invicty i jestem zadowolona. Moim prowadzącym
                    był dr Gniadek, dobrze go wspominam, bo przy każdej wizycie (na Rajskiej)
                    miałam USG, dostałam bez problemu USG i skierowania na badania (bezpłatne).
                    Oczywiście czasami dr się spóźniał, albo o czymś zapomniał, ale generalnie mam
                    dobre wrażenie. USG prenatalne (płatne na Volusanie) i badania genetyczne- test
                    zintegrowany (bezpłatne) robił dr Puzio, zresztą bardzo wyczerująco opowiadał o
                    dziecku i jego rozwoju. Powiem szczerze,że później robiłam USG u dr Doeringa i
                    bardziej zadowolona byłam z dr. Puzio (cena taka sama; film u Puzia trwał 15
                    minut i D. tylko 5)
                  • Gość: Ewa Re: lekarz z invicty IP: *.tczew.net.pl 09.03.07, 17:36
                    Zapomniałam dodać, że jeśli ktoś chce na fundusz to trzeba dużo wcześniej
                    umawiać się na wizytę.
    • komona Re: lekarz z invicty 23.03.07, 20:38
      Ja trafiłam równiez do dr Gniadka - i Bogu dzięki. Jestem dzięki niemu w 26 tc.
      i mamy się świetnie. Poczatek ciązy miałam trudny, Pan doktor zawsze mnie
      przyjął w gabinecie, mogłam zadzwonić do niego w środku nocy i nigdy mnie zbył.
      Był zawsze cierpliwy i po jakichkolwiek obawach czy nocnych krwawieniach czy
      bólach prosił o pokazanie isę w gabinecie - dla upewnienia, że wszystko jest
      ok. Bardzo skupulatny jesli chodzi o badania, choć czasami zakręcony i
      zagoniony. USG wykonuje świetnie, mówi co widać, co obserwuje - mam do niego
      100% zaufanie. Polecam Pana doktoa, chociaż dostać się do Niego na NFZ jest
      ciężko. To naprawdę bardzo dobry, ludzki lekarz. Duzo mi pomógł również jeśli
      chodzi o psychikę, bo początki były trudne. Jak już się mały urodzi to chyba mu
      pomnik wystawimy :):):)
      • Gość: ewa Re: lekarz z invicty IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.07, 14:32
        dr Brzóska , trafilam na nią w szpitalu na Klinicznej gdzie pracuje , i
        naprawde tylko dzięki niej moja córka (wcześniak) jest zdrowym dzieckiem , i
        przedewszystkim JEST
    • Gość: mała Re: lekarz z invicty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 23:17
      Też polecam doktora Rafaela Gniadka. Rzeczywiście, w razie problemów z ciążą, z
      maluchem zrobi wszystko, aby było dobrze. Skrupulatność podczas badań to jego
      ogromny plus. I poczucie humoru!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka