Dodaj do ulubionych

wspolpraca

12.11.04, 00:43
PSB wspolpracdowali z wieloma artystami: Eight Wonder, Lisa Minelli, Kylie
Minogue, Electronic (bardzo bliska wspolpraca), David Bowie, Robbie Williams,
Yoko Ono. Z kim wspolpraca wydaje wam sie najbardziej owocna?

Wiem, ze nie wymienilem wszystkich osob z ktorymi chlopcy wspolpracowali...
jesli znacie kogos innego lub wspolpraca wydaje sie wam bardzo wazna dajcie znac.

Moim zdaniem:

- wspolpraca z Robbie Williamsem pomogla sie chlopakowi rozwinac
- Electronic to wielka tragedia. duzy projekt, ktory nie byl zbyt popularny, a
szkoda bo uwazam go za najbardziej owocny
- liza... coz najlepsze teksty w historii PSB... chyba
- David Bowie... SUPER

a co wyna to?
Obserwuj wątek
    • balshoy Re: wspolpraca 12.11.04, 16:09
      Najdłuższa i najbardziej owocna współpraca łaczy PSB ciagle z Johnnym Marrem.
      Całkiem niedawno sami PEARL JAM zaprosili go, aby rozgrzewał publikę przed ich
      występami.Dla kogoś kto nie wie, to wspomnę ,że guru Pearl Jam jest Neil Young
      a Pet Shop Boys mają nawet w repertuarze jego piosenkę " Philadelphia"...tyle
      jeżeli chodzi o powiązania PSB i PJ...Electronic,ta pierwsza płyta ,gdzie PSB
      się udzielali to fajna rzecz, ale to znowu coś raczej dla fanów.Choć nadmienić
      trzeba,że w tym składzie Electronic supportował nawet samych Depeche Mode;
      Żeby docenić współpracę z Davide Bowie to trzeba najpierw usłyszeć ORYGINAŁ
      hallo spaceboy smile PSB zrobili tu kawał świetnej muzy ; Nie tylko Williams ale
      i Kylie skorzystała na wspólpracy z chłopakami. Praca z YOKO ONO ma dla mnie
      niemalże wymiar symboliczny, bo przecież WALKING ON THIN ICE to piosenka ,którą
      Lennon pisał jeszcze w dniu swojej śmierci; z bardzo znanych artystów oprócz
      Lisy Minelli wymienić trzeba jeszcze TINĘ TURNER choć ona sama spodziewała się
      przebojowej piosenki; z ostatnich dokonań, w pewien sposób myślę nawet
      nobilitujących PSB, to to że mixowali MAIN TEIL Rammstein i że Niemcy przystali
      na te wersje !
      • rafi.raf Re: wspolpraca 12.11.04, 21:37
        no tak zapomnialem jeszcze zapomnialem o kilku przypadkach, o ktorych nie
        wspomnielismy:
        - Boy George "the crying game" moim zdaniem besciak!
        - Ian Wright i Cicero, ktorych nigdy nie slyszalem, niestety...
        Chlopcy najpelniej wspolpracowali z Dusty Springfield, Johnny Marr wspomaga
        chlopcow swoja gitara ale ta wspolpraca jest taka jednostronna.
        • balshoy Re: wspolpraca 12.11.04, 22:48
          Co do Marra to oczywiście zgadzam się...no i on de facto nigdy sam nie
          występuje, ale z drugiej strony na pewno nie jest anonimową postacią w świecie
          mzyki.Inne wpółprace to ostatnio dosyć lansowany szwedzki zespół ALCAZAR ,potem
          chłopaki działali z Peterem Ruhoferem,Atomizerem i całkiem niedawno z Petem
          Burnsem -JACK&JILL PARTY to mi się naprawdę podoba.No ,ale to są tylko takie
          pojedyńcze produkcje, prawda? Dusty Spriengfield - dobrze,że przypomniałeś, bo
          jest tam rewelacyjny OCCUPY YOUR MIND!Kawałek Chrisa z Wrightem i Cicero to dla
          mnie także jeszcze nieznany ląd...
          • vyvyan Re: wspolpraca 13.11.04, 21:57
            wspolpracowali jeszcze (zrobili remix) dla bloodhound gang... czy jakos tak smile
            faceci wystepowali w przebraniu myszy. przykro mi, ze taki opis ale wiem o kogo
            chodzi tylko nie wiem jak sie nazywa...
            • diesel46 Re: wspolpraca 24.12.04, 01:20
              vyvyan napisał:
              > wspolpracowali jeszcze (zrobili remix) dla bloodhound gang... czy jakos tak smile
              > faceci wystepowali w przebraniu myszy.

Tak tak. Bloodhound Gang - Mope. Z tego co wiem zrobili dwa remixy dla tego
              utworu z samplem "Relax" Frankie Goes to Holywood. Fajne.
              Ale te myszy to były na innym teledysku wink

Andrzej
    • krikra Re: wspolpraca 24.11.04, 13:57
      Najbardziej owocna? No cóż, niezależnie od poziomu (ja akurat uważam, że
      wysokiego) - z Electronic to była ewidentna wtopa.
      Natomiast z Robbiem wyszło nieźle.. aa właśnie - ktoś wspomniał o Rammsteinach.
      Ja ich dość dużo słucham, świetna muza i w ogóle genialny zespół.. i sądzę, że
      remixy, które PSB zrobili do Mein Teil są naprawdę niezłe. Nawiasem mówiąc, jak
      usłyszałam o ich współpracy, to (jako fance zarówno PSB, jak i R+) szczęka mi
      opadła na ziemię (wybaczcie tak głupie wyrażenie).. Ale efekt jest dobry, nie
      było czego sie obawiać.
      • diesel46 Re: wspolpraca 24.12.04, 01:13
        krikra napisała:

> Najbardziej owocna? No cóż, niezależnie od poziomu (ja akurat uważam, że
        > wysokiego) - z Electronic to była ewidentna wtopa.

Witam!
        No cóż trzeba by sięgnąć do notowań na listach przebojów.
        Chyba najgłośniejsze single Electronic to właśnie te ze współpracą
        PSB czyli "Getting Away With It" oraz "Disappointed". Dla mnie rewelka.

Pozdrawiam
        Andrzej
    • verybilingual Re: wspolpraca 08.05.05, 21:28
      Ja uważam że tradycyjnie z Dusty było najlepiej oraz Electronic. Bardzo mi się
      podoba singiel Dissapointed. Wogóle po wysłuchaniu wspólnych nagrań PSB i
      Electronic zacząłem się tym zespołem interesować(chodzi o Electronic). Robbie
      Wiliams - Lubię piosenke No Regrets tylko szkoda że PSB nie wystąpili w
      teledysku do niej, a rockowa wersja IWNDTKOT jest ciekawa.Kylie Minogue -
      wielka szkoda że ta pisoenka(In Denial) nie trafiła na singla bo zreszatą
      niektórzy juz tak tu pisali że byłby to świetny chwyt marketingowy i wógule
      ładna pisoenka.
    • zpolit1 Re: wspolpraca 11.05.05, 16:32
      Electronic to wtopa!!! A slyszales utworek Tighten Up! REEWEELACJA, oczywiscie
      Disappointed ,a z pózniejszych dokonan swietny utwór z drugiej strony singla :
      immitation of life- naprawde miodzio

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka