negatywista 31.12.04, 13:21 Ciekaw jestem ile osób tutaj zna tą kapelę. To mój ulubiony zespół, ale jest to raczej twór niszowy, który nie doczekał się rozgłosu - zupełnie nie wiem dlaczego, bo ta muzyka nie jest znowuż jakaś specjalnie hermetyczna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
day-light Re: Devil Doll 31.12.04, 13:34 Mi średnio podchodza, slucham raczej mniej mrocznej muzyki. Ale mam koleżankę co posiada ich wszystkie płyty. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemoth Re: Devil Doll IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 17:38 Ja też uwielbiam wszystko co stworzył Mr Doctor. Kiedy po raz pierwszy usłyszałem "The Girl Who Was...Death" nie wiedziałem co o tym myśleć. wcześniej byłem (i nadal jestem) miłośnikiem tego klimatu z płyt Cradle Of Filth, King Diamond i Mercyful Fate ale zdecydowanie Devil Doll bije te kapele na głowę jeśli chodzi o klimat właśnie. Fakt, jest to projekt raczej niszowy, trudno przyswoić takie połączenie ambientu, industrialu i muzyki klasycznej ale jednak warto poświęcić te 60-75 minut (bo tyle trwają "kawałki" Devil Doll ) na przesłuchanie choć jednej płyty. Sczególnie polecam wspomniane "The Girl..." oraz "The sacrilege of fatal arms" pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Devil Doll IP: *.elblag.dialog.net.pl 01.01.05, 02:50 Świetne, bardzo teatralne, z klimatem. Mr. Doctor rules!!! Odpowiedz Link Zgłoś