marcinlet 14.03.05, 21:24 Nie słucham na codzień country, ale przypadkowo natrafiłem na kilka piosenek niejakiej Kathy Mattea czy jakoś tak i bardzo mi się spodobały. Fajna też jest Holly Dunn. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
garthanka Re: Kathy Mattea i Holly Dunn 02.04.05, 19:12 witaj na forum z duzym opóźnieniem ale zawitałam w koncu. chyba Wrobelek się ze mna zgodzi, że 'Mary, did you know' Kathy jest absolutnym numerem jeden co prawda jest to christmasowy utwór ale po wysłuchaniu tej wersji przestaje to mieć znaczenie. Kathy ma głos jak anioł ... Jeśli to głos tak na ciebie wpłynał to polecam poszukać Mary Black - kawałek 'fields of gold' jest chyba najwspanialszy. Stinga bardzo lubię ale przy jej wykonaniu mam wrazenie ze odrywam sie od ziemi Mary tak swoja drogą nie jest do konca country - w jej piosenkach jest dużo czystej irlandzkiej tradycyjnej muzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
wroobelek Re: Kathy Mattea i Holly Dunn 18.05.05, 14:03 hejki! i ja w końcu jestem! ) ano zgadzam się z tobą Garthanko!! w całej pełni ) ostatnio właśnie zwróciłam znowu uwagę na Kathy, też podobał mi się kawałek - już nie pamiętam tytułu, ale poszukuję, żebuy sobie go odświeżyć ) - coś "z radiem i samochodem"... No i nie omieszkam poszukać tego kawałka co napisałaś GA - bo Stinga bardzo lubię!! ) -i ciekawa jestem tego innego wykonania. Pozdrówki po przerwie dla 'Forum-owiczów'! ) - wróbelek Odpowiedz Link Zgłoś
wroobelek Re: Kathy Mattea i Holly Dunn 18.05.05, 22:34 to znów ja ) znalazłam, przypomniałam sobie, nadal mi się podoba Kathy Mattea "Listen to the radio" i pozwoliłam sobie wstawić ten kawałek na edysk: www.edysk.pl/log.html nick: COUNTRY hasło: QWERTY (może uda mi się znaleźć czas na tekścik polski ) ) może wam też sie spodoba! ) - wróbelek Odpowiedz Link Zgłoś
wroobelek Re: Kathy Mattea i Holly Dunn 24.05.05, 14:03 hejki! a w wątku 'Teksty Country 2' - wrzuciłam słowa piosenki Kathy Mattea "Listen to the radio". Zabrałam się do roboty ) bo na zwolnieniu siedzę <i też mam już wrażenie że sama do sibie piszę ) > No ale ruszyło się wreszcie na Forum !! ) pozdrówki! - wróbelek Odpowiedz Link Zgłoś
wroobelek Re: Kathy Mattea i Holly Dunn 18.05.05, 17:27 no sorry.... - właśnie przesłuchałam tej nowej wersji 'fields of gold'... no cóż, ja zostaję przy oryginale..! (jeśli chodzi o mnie, to z reguły zostaję przy oryginałach i żadne już 'nowe' przerubki tych kawalków do których jestem przyzwyczajona -nie trafiają do mnie) W tym przypadku - to za bardzo taki 'uniesiony' głos (jak dla mnie), nie te klimaty... - wolę to wykonane w męskim głosie i tak charakterystycznym jak Stinga, w takim pełnym spokoju głosie. ale to moja opinia, a gustach przecież się nie dyskujuje ) <zainteresowąło mnie to jednak i nie mogłam się powstrzymać od całej historii.. ) > pozdrówki ! - wróbelek Odpowiedz Link Zgłoś
wroobelek Re: Kathy Mattea i Holly Dunn 23.05.05, 14:03 hejki! - a a' propos Stinga ) -jestem pod wrażeniem -bo oglądałam wczoraj komedię romantyczną "Kate i Leopold", a na koniec szczęka mi opadła -SŁYSZĘ STINGA!! zaczęłam od razu szperać, szukać, ściągnęłam go sobie i nie mogłam się oprzeć <choć to nie country, ale STINGUŚ!! ) > i jeśli chcecie, to posłuchajcie tego romantycznego kawałka - wstawiłam na e-dysk (Sting "Until") : www.edysk.pl/log.html nick: COUNTRY hasło: QWERTY - z muzycznymi pozdrówkami - wróbelek Odpowiedz Link Zgłoś
przemcio1113 Re: Kathy Mattea i Holly Dunn 18.05.05, 10:18 Czesc.... czy moglabys podac wiecj zespolow lub wykonawcow muzy country bardzo tego potrzebuje dzieki papapa Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_xxx Re: Kathy Mattea i Holly Dunn 23.05.05, 13:58 www.cmt.com oficjalna strona Country Music Television duuuuużo informacji, duuuuuużo słuchania super nowe płyty - polecam! Odpowiedz Link Zgłoś