Gość: AgentCooper Re: koncert U2 IP: *.pg.com 06.07.05, 13:16 To tak moze krotko, bo od rana jestem w pracy, a wrocilem o 4 nad ranem: bardzo dobry koncert z jednym genialnym momentem ktorego chyba nikt nie zapomni do konca zycia, natomiast rownoczesnie moge poweidziec ze dostalem to czego sie spodziewalem i nic ponad to. Takze nie podzielam opinii wiekszosci ze koncert byl genialny, najlepszy jaki mialem okazje zobaczyc w zyciu itp itd. U2 zagralo to co mialo zagrac w perfekcyjny sposob, przy swietnym naglosnieniu, jeszcze lepszej stronie wizualnej i przy ekstatycznie reagujacej publicznosci. JAk dla mnei zabraklo niestety troche emocji, ktore wywoluja u mnie kawalki ktorych niestety na koncercie zabraklo. Moment o ktorym pisze na poczatku to New Years Day - przy pierwszych taktach, publicznosc, zgodnie z internetowymi ustaleniami zamienila caly stadion w gigantyczna polska flage. Wszyscy ktorzy byli na plycie machali czerwonymi koszulkami, bluzami, chustami, naomiast siedzacy na trybunach mieli elementy w kolorze bialym. Niesamowite wrazenie - ciarki po prostu przebiegaly po plecach a lzy same sie cisnely do oczu. Podobne wrazenie wywarlo to chyba na Bono i kolegach co zreszta jest opisane na oficjalnej stronie: www.u2.com/news/index.php?mode=full&news_id=1634 Podobnie bardzo fajne wrazenie zrobilo zadydykowanie jednego z utworow Janowi Pawlowi II (choc nieskromnie dodam ze to przewidzialem) a takze flaga Soldiarnosci trzymana przez Bono pod koniec koncertu. Reasumujac - bardzo dobry koncert prawdopodobnie najwiekszego obecnie rockendrollowego bandu swiata, choc jak dla mnie Slzuwiec 8 lat temu wywarl wieksze wrazenie. Ale moze z drugiej strony wtedy to bylo moje pierwsze spotkanie z U2 na zywo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soundgarden Re: koncert U2 IP: 213.227.78.* 06.07.05, 13:22 Gość portalu: AgentCooper napisał(a): > > > To tak moze krotko, bo od rana jestem w pracy Istotnie, było zajebiście krótko ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanie??? Re: koncert U2 IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 06.07.05, 13:45 moze gosc po prostu umie szybko pisac,nie bylo mnie tam,ale pamietam,ze chyba na ZOO TV U2 nie do konca grywalo samo - nie chodzi o playback czy polplayback,ale o to,że pod/za scena stało chyba czasami nawet 3 gitarzystow i tak ich wspomagali,bylo top okazane w takim filmie o tej trasie - U2 tego nie ukrywalo,a jak bylo u nas bylo slychac,ze cos za duzo instrumentow jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: koncert U2 IP: *.echo.com.pl 06.07.05, 13:35 100% się zgadzam z powyższym, u2 zagrali dobry koncert, ale momentami brakowało z ich strony emocji. Czasem można było odnieść wrażenie, że ci czterej panowie są w pracy, a nie grają koncert (pomijam to, że tak naprawdę to ich praca polega właśnie na graniu koncertów, ale mimo to każdy chciałby mieć wrażenie, że grają koncert z pełnym zaangażowaniem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duncan Re: koncert U2 IP: 213.227.78.* 06.07.05, 13:45 Gość portalu: ja napisał(a): > 100% się zgadzam z powyższym, u2 zagrali dobry koncert, ale momentami brakowało > > z ich strony emocji. Czasem można było odnieść wrażenie, że ci czterej panowie > są w pracy, a nie grają koncert (pomijam to, że tak naprawdę to ich praca > polega właśnie na graniu koncertów, ale mimo to każdy chciałby mieć wrażenie, > że grają koncert z pełnym zaangażowaniem Eeeee ... Były emocje. Bono raz zrobił tak „Yeeeaaaah !”, a Larry zacisnął szczękę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jpawl Re: koncert U2 IP: *.wasko.pl / *.wasko.pl 06.07.05, 15:09 Kurcze chciałem napisać dokładnie to samo... Koncert perfekcyjny technologicznie, ale jakiś taki... bez życia (emocjonalnego), gdyby nie było flagi, to panowie po prostu odbębniliby swoją 'szychtę'... Co nie zmienia faktu, że nie poszedłbym jeszcze raz Odczucia co do Służewca identyczne (no może jednak poza wyjściem z koncertu: wa- wa 2 godziny, śląski - 15 minut z czego 10 zajęło nam omówienie 'na gorąco' wrażeń)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: koncert U2 IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.05, 17:47 Zgadzam sie, choc niby byl kontakt z publicznoscia, ale czuje jakis niedosyt. Ja stalam z boku po prawej stronie sceny i oczekiwalam, ze przejdzie do fanow na "skraju". Ale kazdy odbiera show na swoj sposob, pozdrawiam wszystkich, bo i tak bylo warto pojechac i sie odstresowac spod pregierza pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panna Agnieszka Re: koncert U2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 15:39 Uno, dos, tres... catorce ... Whoooaaa Whoooaaa Whoooaaa Hello, hello... I'm at a place called Vertigo It's everything I wish I didn't know But you give me something... I can feel, feel Odpowiedz Link Zgłoś
wredotka1 Re: koncert U2 06.07.05, 22:43 Gość portalu: panna Agnieszka napisał(a): > Uno, dos, tres... catorce > ... > Whoooaaa > Whoooaaa > Whoooaaa > > Hello, hello... > I'm at a place called Vertigo > It's everything I wish I didn't know > But you give me something... > I can feel, feel I niech to bedzie przestroga dla fanow wszystkich lipnych kapelek. Skonczycie jak ona. Biedna i glupia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZOLA COEXIST- ZNAK IP: *.tele2.pl 06.07.05, 15:56 przypominam to, o czym Bono nie powiedział i o czym większość fanów nie wie... że znak "coexist", który wyświetlił się na scenie został zaprojektowany przez Polaka, Piotra Młodożeńca na wystawę w Jerozolimie w 2001r. Bono nie uzyskał praw do jego wykorzystywania. Piotrek zapewne udzieliłby mu ich, gdyby Bono w ogóle zdawał sobie sprawę z tego, kto jest autorem tej grafiki. niektóre fora nie wyświetlają postów, w których o tym piszę. smutne. a koncert był genialny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec... COEXIST IP: *.microchip.net.pl 06.07.05, 20:08 To nie do końca tak... Pierwsi korzystali z tego znaku, bez poszanowania praw autorskich rzecz jasna goście z pewnej odzieżowej firmy: www.coexistonline.com/ co było póżniej można sie juz tylko domyslać... serwisy.gazeta.pl/kultura/1,3469,2793750.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parafly Re: COEXIST IP: *.acn.waw.pl 06.07.05, 20:32 Mlodozeniec powinien pozwac do sadu ta firme odziezowa i zadac odszkodowania za bezprawne uzycie znaku graficznego. Chyba, ze firma odziezowa ow znak zastrzegla w urzedzie a Mlodozeniec nie. Wtedy moze sobie mowic. p/s Za znak nike, firma zaplacila mlodemu grafikowi w stanach kilkanascie dolarow. Odpowiedz Link Zgłoś
elf Re: COEXIST 07.07.05, 11:54 To ciekawe, że tak się troszczycie o Młodożeńca, bo on najwyraźniej nie ma nic przeciwko wykorzystywaniu przez Bono swojego znaku. Wczoraj w Faktach się wypowiadał w kontekście koncertu, mówił co ten znak znaczy itp., i słowem nie wspomniał, ze wykorzystywanie go przez U2 mu się nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: napadalec Re: COEXIST- ZNAK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.05, 23:48 Gość portalu: ZOLA napisał(a): > a koncert był genitalny! To tylko pozazdroscic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siop Re: koncert U2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 16:03 Bylo naprawde super,dla takich chwil warto zyc.a wszystkim sceptykom akcji z flaga dedykuje reakcje zespolu i organizatorow akcji!!!!zespol jest wspanialy ale nam naleza sie takze duze brawa za postawe i zorganizowanie nizlego show!!! dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mona Re: koncert U2 IP: *.hyperion.pl / *.devs.futuro.pl 06.07.05, 17:51 Dzięki Rodacy (i U2 oczywiście) za świetną atmosfere i flage! Super się bawiłam!! Odpowiedz Link Zgłoś
snocho VIVA KONDUktoRZY 06.07.05, 17:59 hymn pochwalny pisze na czesc konduktora w pociagu relacji swinoujscie szczecin (ja na odcinku katowice wroclaw) puscil ludzi bez doplaty do pierwszej klasy,wiedzial ze wracamy z koncertu i zachowal sie na prawde w porzadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PKP Re: VIVA KONDUktoRZY IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.05, 23:50 To chamstwo! Bedziemy zadac odszkodowania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Wiśniewski Re: koncert U2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 18:03 Supporty znośne z przewagą The Magic Numbers. The Killers do domu, albo zmienić akustyka bo to co było słychac to było straszne. Miłe sercu Polonica - a i w rzeczy samej. Zaskakująco dobrze broniły się kawałki z nowego albumu. W studiu wyszły ajkieś płaskie a z żywiowłowym wykonaniem i przesterowaniem (przegięcie basów i kotły w love&peace!) - wyszły całkiem całkiem. ładnie wplecione w spójną narrację przedstawienia pozszywanego z kawałków starszych w układzie dramatycznym jaki znany jest od lat. Wiadomo, że po "Bullet the blue sky" będzie "One tree hill" i tak dalej. Faktycznie mogliby w końcu zaczać od czegoś innego niz "I will Follow". Polecam szkołe Pearl Jam którzy grają podobne listy utworów ale w róznych przewrotach. No tak, ale goscie od prawy plastycznej by sie posrali, gdyby chłopcy na gorąco zaczeli żonglowac listę, nie? Zarzut, że zachowywali sie jak w pracy odpieram , że tego wąłsnie oczekuje od muzków którym płacę - maja dobrze wykonac swoją robotę i tyle. Jak im sie udaje zrobic ze mną coś więcej - to git. Tym razem cos więcej zrobiła ze mna publika i jej reakcje, dlatego pozdrawiam wszystkich z siedemdzieśięciu tysięcy. Radek Wiśniewski jurodiwy-pietruch.blog.pl radek-kirschbaum.blog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: koncert U2 06.07.05, 19:18 > Wiadomo, że po "Bullet the blue sky" będzie "One tree hill" i tak dalej. Po " Bullet The Blue Sky " było " Running To Stand Still ". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek W Re: koncert U2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 11:29 zawsze mi sie pieprzy jedno z drugim, ja po p[rostu mówie na ten kawałek "See seven towers" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vaterland Bush spiewa Sunday Bloody Sunday:) IP: *.its-m.tudelft.nl 06.07.05, 18:59 Polecam www.audiostreet.net/artist.aspx?artistid=6407&mode=music&recordid=16608 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chuchem Bylo suuuuuuupeeeeeeeer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 20:36 koncert byl SWIETNY, SUPER, EXTRA!!! ITD>>>> ZNACIE RESZTE EPITETOW!!! Swietnie sie bawilem i jade do Monachium!!! {a idiotka ze sceny sie nie przejalem )) } pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
helga0 Re: historia o papieżu 07.07.05, 01:06 Obok wątku "flagowego" musze przyznać, że duże wrażenie na mnie zrobiła dziewczyna zaproszona przez Bono na scenę, która miała przetłumaczyć historie o jego przyjacielu (Janie Pawle II) i rozczulającą uczciwością powiedziała po Polsku, ze nie mówi po angielsku... I na dodatek była pod takim wrażeniem, ze nie wzięła okularów, którymi obdarował ją Bono... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalka Re: koncert U2 IP: 213.219.168.* 07.07.05, 07:04 takiego syfu dawno nie widzialaù ! Odpowiedz Link Zgłoś
mamba25 Re: koncert U2 07.07.05, 09:54 mam wrarzenie, że nie chodzi tu tyle o sam koncert, co o poobrzucanie sie błotkiem i wylanie ogólnej frustracji z niewiadomojakiegopowodu przy tej okazji. Oczywiście nie można zapomnieć o wytykaniu wszystkiego co sie tylko da, no bo jak to bez narzekania, nie da rady, nie?nie można sie tak po prostu cieszyć ze się było, nie można napisać, ze normalnie mi sie podobało. byłam, podobało mi sie. nie mam nic do wytkniecia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hubi Dziękujemu Ci Wprost :) IP: 217.17.46.* 07.07.05, 09:55 Dziękuję w imieniu pasażerów specjalnego pociągu U2 paniom i panom z tygodnika Wprost za to że poczuli się władcami tego pociągu i odjechaliśmy z godzinnym opóźnieniem .... Odpowiedz Link Zgłoś
elf Koszulki 07.07.05, 11:59 A czy ktoś wie, gdzie jeszcze można dostać koncertowe koszulki? Szukałam wczoraj w necie, ale nie znalazłam A przed koncertem nie zdążyłam kupić, bo trzeba było pilnowac miejsca (za to byłam prawie pod samą sceną)) ale to nie ja wychodziłam "tłumaczyć"!) Odpowiedz Link Zgłoś
morrkan Re: Koszulki 13.11.15, 10:13 Ja znam firmę, która wykonuje ładne koszulki reklamowe poznań. Podeślij im logo zespołu to Ci zrobią. Odpowiedz Link Zgłoś
tcity_87 Re: Koszulki 30.09.16, 08:43 Warto polecić TCity. Robią wyjątkowe koszulki, myślę, że też można się zwrócić do nich z prośbą o wykonanie. Link: www.tcity.pl. Jest to sklep z unikatowymi koszulami z motywem takich miast jak Warszawa, Kraków, Poznań czy Gdańsk. Można dostać bon na zakupy w wysokości 20 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
sven_b Swietny koncert 07.07.05, 15:34 Koncert byl max. Nie jestem drobiazgowy wiec nie mialo znaczenia ze kazali wylac wode, ze zmoklem, ze ktos mnie popchnal lub srednio pachnial (w koncu przydreptalo 70tys. narodu). Swietnie sie bawilem. Wiele momentow lapalo za gardlo. Preferuje ich stare kawalki i kilka z nich mile zaskoczylo mnie nowa aranzacja. Troche zaluje ze nie bylo "Desire", no ale to przeciez Vertigo Tour. Odpowiedz Link Zgłoś
belfastmf Re: koncert U2 14.07.05, 14:15 Kochani,sprzeczacie się o koncert U2...Muzyczka może i nienajgorsza ale znam lepsze zespoły rockowe czy postpunkowe.A w życiu-nawet już długim-nasłuchałem się sporoko.Od Czerwonych Gitar i No TO Co przez Zeppelinów i Deep Purple po Sex Pistols czy Dead Kennedys.Co z tego najlepsze? Kameralistyka W.A.Mozarta!!!!!!Posłuchajcie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: koncert U2 14.07.05, 16:13 > Co z tego najlepsze? > Kameralistyka W.A.Mozarta!!!!!!Posłuchajcie!!!!! No i co z tego ? Ten wątek jest o koncercie U2, a nie o Mozarcie. Odpowiedz Link Zgłoś