Dodaj do ulubionych

kto z was słyszał AFRO KOLEKTYW? (albo jakoś tak..

23.09.02, 12:00
Jak nie lubię hip-hopu (tak to się pisze?) tak muszę stwierdzić, że coś pod
nazwą AFRO KOLEKTYW ubawiło mnie dosłownie po pachy i nawet trochę jest w
stanie mi się podobać. Po pierwsze kolesie nie traktują siebie zbyt poważnie
i chwała im za to, po drugie używają do grania instrumentów i to w dodatku
akustycznych, co (o ile wiem) w hip-hopie się zbyt często nie zdarza. Nawet
jakiś jazz tam usłyszałem. A już absolutnie nie mogę wyczyścić mózgu z
takiego fragmentu pomiędzy piosenkami: gość niby dzwoni do radia,
niby-dziennikarz pyta, co to znaczy (tu pada jakieś dziwne słowo, którego nie
pamiętam), a tamten odpowiada ni z gruchy ni z pietruchy:
"yyy...Afro...cośtam...gówno!" smile))
no po prostu hit sezonu smile
Obserwuj wątek
    • Gość: Niech Re: kto z was dyszał AFRO KOLEKTYW? (albo jakoś IP: 217.197.165.* 23.09.02, 13:18
      Tez polecam.
    • elojka Re: kto z was słyszał AFRO KOLEKTYW? (albo jakoś 23.09.02, 13:22
      Afrokolektyw "Płyta pilśniowa" - nieźli są wink)

• roar Re: kto z was słyszał AFRO KOLEKTYW? (albo jakoś 23.09.02, 14:07
      kosz.marny napisał:

> Jak nie lubię hip-hopu (tak to się pisze?) tak muszę stwierdzić, że coś pod
      > nazwą AFRO KOLEKTYW ubawiło mnie dosłownie po pachy i nawet trochę jest w
      > stanie mi się podobać. Po pierwsze kolesie nie traktują siebie zbyt poważnie
      > i chwała im za to, po drugie używają do grania instrumentów i to w dodatku
      > akustycznych, co (o ile wiem) w hip-hopie się zbyt często nie zdarza. Nawet
      > jakiś jazz tam usłyszałem.

Instrumentaliści zespołu są zasadniczo jazzmanami. Na koncertach (ponoć, nigdy na takowym nie byłem sad ) jazzu jest więcej, często zdarzają się improwizacje...

> A już absolutnie nie mogę wyczyścić mózgu z
      > takiego fragmentu pomiędzy piosenkami: gość niby dzwoni do radia,
      > niby-dziennikarz pyta, co to znaczy (tu pada jakieś dziwne słowo, którego nie
      > pamiętam), a tamten odpowiada ni z gruchy ni z pietruchy:
      > "yyy...Afro...cośtam...gówno!" smile))

To nie jest na niby! To autentyczne nagranie z Radiostacji z okresu, kiedy piosenka "Kto rano wstaje ten się wygrubasi" (O słowo "wygrubaszenie" chodzi.) była na liście tygodnia. Chłopaki tylko
      dodali muzykę w podkładzie.

> no po prostu hit sezonu smile

Dokładnie! smile
      Cieszę się, że okazało się, że jest parę osób, które też ich lubi. Ja - po prostu uwielbiam. A też hip-hopu raczej nie słucham.
      • kosz.marny Re: kto z was słyszał AFRO KOLEKTYW? (albo jakoś 23.09.02, 15:18
        roar napisał:

> > "yyy...Afro...cośtam...gówno!" smile))
        >
        > To nie jest na niby! To autentyczne nagranie z Radiostacji

tym bardziej rewelacja smile
    • Gość: Hollow Re: kto z was słyszał AFRO KOLEKTYW? (albo jakoś IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.02, 12:48
      No spoko utwór wink. Już jako młokos najbardziej lubiłem jak murzyn bił w kokos
      hehe. Bez pozowania i gangsterzenia. I o to chodzi.
      • kalor_god Re: kto z was słyszał AFRO KOLEKTYW? (albo jakoś 24.09.02, 16:21
        to fakt smile
        autentyk z Radiostacji. siedział wtedy w studiu niejaki Radi.
        co do umiejetnosci kolesi to szacuneczek. jedne z nich (Afro własnie) ma wyższe
        wykształcenie muzyczne. zresztą jest o tym mowa w jednym z tekstów.
        jest tez tekst, ze 'dzwoniła sama szczotKaja' a oni nie chcieli i mieli to w
        dupie i na nic im miliony - to też prawda bo był okres (jeszcze przed nagraniem
        płyty pilśniowej) gdy każdy z branży chciał coś z nimi nagrac.

mistrzowie.
        szkoda tylko, że płyta jest tak słabo wyprodukowana i nie do końca i nie
        wszędzie słychac tę wirtozerię.
        • Gość: słuchacz Re: kto z was słyszał AFRO KOLEKTYW? (albo jakoś IP: *.iig.pl 10.10.02, 21:25
          afro kolektyw też lubię,a i ten tekst "afro cośtam gówno" również mi po głowie
          chodzi często,a i zgadzam się też że muzycznie super,a produkcyjnie nie
          bardzo.czyli:3xtak.
          czy jest w planach następna płyta?
          • luka Re: kto z was słyszał AFRO KOLEKTYW? (albo jakoś 22.10.02, 13:51
            bardzo fajny zespoliksmile
    • Gość: Paulina AFRO KOLEKTYW IP: *.acn.pl / 10.70.0.* 05.12.02, 18:03
      Muza jak się patrzy i widać, że chłopaki wiedzą o co chodzi.
      Produkcja może rzeczywiście trochę siadła, ale z ich strony
      afrokolektyw.elysium.pl
      możecie sobie ściągnąć parę utworów w wersji live i tu już złego słowa nie dam
      powiedzieć. Naprawdę fajnie grają (mniej hip-hopu, więcej funku i trochę
      jazzu), no i do tego ta autoironia! Polecam.
      Ktoś wie czy Afro Jax i DJ Dick zamierzają coś nowego nagrać?
      • Gość: aaricia1 Re: AFRO KOLEKTYW IP: *.noname.net.icm.edu.pl 06.12.02, 12:28
        Afrokolektyw to niesamowity zespol.Bylam na ich dwoch koncertach i na obu
        bawialam sie fantastycznie - na zywo sa o wiele lepsi niz na plycie! Niestety,
        z dosyc wiarygodnego zrodla wiem, ze na razie zawiesli dzialalnosc koncertowawink
        a Afro Jax robi teraz cos nowego. JAk dla mnie - wielka szkoda
        a moim faworytem jest piosenka"smutny i nudny 2" - za " o jak super, o jak
        super, juz wiecej nie chce, by zal mi sciskal dupe"smile
        • Gość: Paulina Koniec? IP: *.acn.pl / 10.70.0.* 17.12.02, 20:16
          No i co? Chłopaki piszą, że nie będą już grać. No to ja sie pytam jak to i co
          to ma w ogóle znaczyć? Że już nie będzie Afro Kolektywu? Nigdy? Nie pozwalam!
          • roar Koniec. 17.12.02, 21:40
            Gość portalu: Paulina napisał(a):

> No i co? Chłopaki piszą, że nie będą już grać. No to ja sie pytam jak to i co
            > to ma w ogóle znaczyć? Że już nie będzie Afro Kolektywu? Nigdy? Nie pozwalam!

...noż KURWA MAĆ!!!!
            Właśnie zajrzałem na stronę. Rzeczywiście. "Afro Kolektyw zamyka z dniem dzisiejszym swoją działalność."
            Po prostu nie wierzę. Chciałem jeszcze coś napisać, choćby bluzgi, ale słów mi brakuje.

--
            I proszę uprzejmie moderatorów forum o POWSTRZYMANIE SIĘ od wycinania mojej produkcji z powodów niecenzuralnych. Jest całkowicie adekwatna do sytuacji. Dziękuję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka