Dodaj do ulubionych

Fiona Apple

IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.02, 21:54
Czy ktoś może mi polecić jakąś płytę, od której warto zacząć słuchanie tej
artystki?
Obserwuj wątek
    • urokee Re: Fiona Apple 21.12.02, 22:06
      Z dwóch płyt Fiony, które znam polecałabym drugą "When the Pawn", chociaż na
      tej pierwszej - "Tidal" jest też sporo bardzo dobrej muzyki....a zatem
      decyzja należy do Ciebie...
      Pozdrawiam smile)
      • Gość: Abra Re: Fiona Apple IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.2.* 22.12.02, 11:22
        Fiona Apple jest niesamowita! Uwielbiam ten jej czasem matowy i niski a innym
        razem anielski głos i pokręcone kompozycje.
        Akurat w poniedziałek wybieram się do sklepu muzycznego, w którym zamówiłam dwa
        jej albumy: Tidal i When the Pawn. Nie wiem nawet, skąd były sprowadzane, ale
        miały kosztować w promocji po trzydzieści kilka zł każda. Zobaczę przy
        odbiorze, jak to będzie wyglądać z ceną smile
        Co do pytania (w końcu) to Tidal jest albumem wcześniejszym i takim bardziej
        klasycznym. When The Pawn, też już w sumie ma kilka lat, jest już bardziej
        alternatywny. Ale właśnie za to kocham takie utwory jak Fast as you can i Limp.
        Fiona nagrywa teraz nowy album, ale data jego wydania nadal nie jest znana.
    • munky Re: Fiona Apple 22.12.02, 13:25
      czy to prawda że Fiona ma jedna płytę z takim strasznie długim tytułem???
      w tej chwili nie chce mi sie szukać ale kilka lat temu przeczytałem że jej
      jedna płyta ma taki dłuuuuuugi tytul.....
      • urokee Re: Fiona Apple 22.12.02, 13:37
        > czy to prawda że Fiona ma jedna płytę z takim strasznie długim tytułem???

eee nie.... Fiona wydała, z tego co wiem, tylko dwie płytki, więc chyba chodzi
        o kogoś innego.... a może coś przeoczyłam??... ech...
        Pozdrawiamsmile)
      • Gość: Abra Re: Fiona Apple IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.2.* 22.12.02, 14:29
        munky napisał:

> czy to prawda że Fiona ma jedna płytę z takim strasznie długim tytułem???
        > w tej chwili nie chce mi sie szukać ale kilka lat temu przeczytałem że jej
        > jedna płyta ma taki dłuuuuuugi tytul.....

Tak, to prawda. Jej płyta, którą nazywa się zazwyczaj "When the Pawn"
        naprawsde nosi tytuł: "When The Pawn Hits The Conflicts He Thinks Like A King
        What He Knows Throws The Blows When He Goes To The Fight And He'll Win The
        Whole Thing 'Fore He Enters The Ring There's No Body To Batter When Your Mind
        Is Your Might So When You Go Solo, You Hold Your Own Hand And Remember That
        Depth Is The Greatest Of Heights And If You Know Where You Stand, Then You Know
        Where To Land And If You Fall It Won't Matter, Cuz You'll Know That You're
        Right".
        !!!!!!
        Jeżeli chcecie przeczytać nieco więcej o tej artystce po polsku, to polecam
        strony audycji radiowej Trójki "Trójkowy Ekspres" a tam szukajcie działu Kobiety
        • munky Re: Fiona Apple 22.12.02, 18:57
          Gość portalu: Abra napisał(a):

> munky napisał:
          >
          > > czy to prawda że Fiona ma jedna płytę z takim strasznie długim tytułem???
          > > w tej chwili nie chce mi sie szukać ale kilka lat temu przeczytałem że jej
          >
          > > jedna płyta ma taki dłuuuuuugi tytul.....
          >
          > Tak, to prawda. Jej płyta, którą nazywa się zazwyczaj "When the Pawn"
          > naprawsde nosi tytuł: "When The Pawn Hits The Conflicts He Thinks Like A King
          > What He Knows Throws The Blows When He Goes To The Fight And He'll Win The
          > Whole Thing 'Fore He Enters The Ring There's No Body To Batter When Your Mind
          > Is Your Might So When You Go Solo, You Hold Your Own Hand And Remember That
          > Depth Is The Greatest Of Heights And If You Know Where You Stand, Then You
          Know
          >
          > Where To Land And If You Fall It Won't Matter, Cuz You'll Know That You're
          > Right".
          > !!!!!!
          > Jeżeli chcecie przeczytać nieco więcej o tej artystce po polsku, to polecam
          > strony audycji radiowej Trójki "Trójkowy Ekspres" a tam szukajcie działu
          Kobiet
          > y

a jednak dobrze pamiętałemsmile
    • h8red Re: Fiona Apple 22.12.02, 14:59
      Znam tylko "When the pawn". Jest rewelacyjna!!! Kupilem sobie swego czasu ta
      plytke tylko z powodu jednej piosenki "Fast as you can" i jak sie okazalo
      reszta wcale nie odsteje od tej jednej. Naprawde godne polecenia smile))
    • urokee Re: Fiona Apple 22.12.02, 15:07
      nie wiem czy widzieliście teledysk do "Paper Bag".....po prostu świetny smile)
      • Gość: Abra Re: Fiona Apple IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.2.* 22.12.02, 17:17
        Rzeczywiście, teledysk rewelacyjny - można sobie ściagnąć np z Kaazy, ale sama
        piosenka też bardzo ładna. Ciągle mi chodziły po głowie słowa: I thougt he was
        a man but he was just a litlle boy - jakie to życiowe! smile
        • urokee Re: Fiona Apple 22.12.02, 19:22
          > Rzeczywiście, teledysk rewelacyjny - można sobie ściagnąć np z Kaazy, ale
          sama
          > piosenka też bardzo ładna. Ciągle mi chodziły po głowie słowa: I thougt he
          was
          > a man but he was just a litlle boy - jakie to życiowe! smile

smile)))))powiedziałabym nawet, że bardzo życiowe..... ale to już może na innym
          formum smile)))
    • Gość: qwerty Re: Fiona Apple IP: *.wroc.zigzag.pl 22.12.02, 22:19
      swietna wokalistka, swietne utwory, sam cymes! zacznij od dowolnej plyty, nie
      zawiedziesz sie i wkrotce siegniesz po nastepna wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka