Dodaj do ulubionych

przereklamowane, niby ambitne zjawiska

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 10:15
1. Maria Peszek - pseudointelektualny bełkot pretensjonalnej dziewczyny ze
znanym nazwiskiem

2...?
Obserwuj wątek
    • Gość: don_pedo Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 12:18
      sadowska, oczywiscie - jw.
    • roar Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska 04.01.07, 12:44
      Och, kolejny wątek z cyklu "fani jednych zazdroszczą fanom innych, że sami nie mają takiej siły przebicia". Słuchaj, naprawdę nie ma się czym chwalić.
    • Gość: ja Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska IP: *.as.kn.pl 04.01.07, 14:47
      A co słuchasz ? To ja to chętnie zje.bię.
      • Gość: dd Zdecydowanie przereklamowane: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 16:08
        Anna Maria Jopek i Edyta Bartosiewicz
        • freerock Re: Zdecydowanie przereklamowane: 04.01.07, 16:20
          arctic monkeys
          • Gość: Vatnajokull Re: Zdecydowanie przereklamowane: IP: *.retsat1.com.pl 04.01.07, 17:00
            popieram
            • Gość: ddr Re: Zdecydowanie przereklamowane: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 18:38
              Dead can Dance i This Mortal Coil ze starszych rzeczy a dziś zdecydowanie
              stawiałbym na Pustki i Arcade Fire
    • Gość: mmm Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska IP: *.168.wmc.com.pl 04.01.07, 19:42
      ten skończony pasztet co śpiwa ,że "między nami winobranie" cośtam. cały jej
      bend- kupsko po prostu.
      • Gość: itp itd Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska IP: 87.239.244.* 04.01.07, 19:45
        Myslowitz - udają że robią karierę na Zachodzie (buhahaha) grając po zapadłych
        dziurach dla kilkunastu osób.. Docenić wreszcie Vadera i Behemotha!! Oni robią
        karierę, Myslowitzowi tak się tylko wydaje!
    • Gość: Kasienia Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 04.01.07, 20:35
      Rubik....choć nawet to nie 'niby ambitne zjawisko'...
    • Gość: modliszka Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 22:28
      sadowska, dąbrowska, peszek - te trzy z "plecami"...
      mysłowitz oczywiscie..smile
      i te wszystkie zespoliki młode, które lansuje się, by coś wykreować..wink śmiechu
      warte....
      • roberciunio Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska 04.01.07, 23:01
        Jeśli chodzi o Rubika to podzielam opinię.
        Nie podzielam opinii nt. Peszek i Myslovitz.
        W podsumoaniach wielu stacji radiowych oraz portali internetowych w/w są
        doceniani. A głównie decydują o tym słuchacze. Ja zresztą do nich się zaliczam.
        Moim skromnym zdaniem "Happiness is easy" to najlepsza płyta roku 2006
      • Gość: gość Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.07, 10:40
        Zgadzam się co do tych artystek z "plecami", jak nie rodzina to facet i możesz
        nagrać co ci się tylko podoba.
    • Gość: zofija Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 09:56
      Zgadzam się co do Peszek, nie zgadzam się co do Myslovitz. Można nie lubić ich
      muzyki ale to naturalny, porządny i ciężko pracujący zespół. Mania natomiast to
      dziewczę z nazwiskiem ojca, kreujące się na artystkę poprzez dziwny strój,
      robienie głupich min i grafomańskie teksty. No i poparta przez znajomych -
      Waglewskich. Skoro Waglewscy są w ogólnym pojęciu okej, to płyta przez nich
      zrobiona też.
      • Gość: Mycha Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska IP: *.chello.pl 05.01.07, 11:13
        Rubik, Rubik i jeszcze raz Rubik
      • Gość: k's Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska IP: *.toya.net.pl 06.01.07, 00:45
        ocHo, wciąż bolą Was te CZYJEŚ 'plecy', nie? ;0
    • barti84 Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska 05.01.07, 22:25

Rubik - przereklamowany do szpiku kości, ośmielę się nawet stwierdzić, że jest
      gorszy od wiśniowo-zielono-rozowego, bo ten choc sie przyznaje, ze jest
      kiczowaty
      Wilki - kiczowata muzyka a teksty na poziomie dody itympodobnym.

Co do Peszek i Myslovitz. Peszek nagrała zupełnie cos innego, co nie pasuje do
      konwencji komercyjnych hitow, uznałbym to raczej za jakis projekt i tak chyba
      ta plyta zotala stworzona. Poza tym znalazla wielu nabywcow owa "miasto mania",
      czemu dowodzi fakt, ze jest zapotrzbowanie na niekomercyjny bełkot. Mnie z tej
      plyty podobaja sie dwie kompozycje.
      Myslovitz. Na poczatku to ich lubilem, mieli fajne teksty, muzyke... teraz
      wydaja mi sie pretensjonalni, w sumie jakby zatrzymali sie w miejscu...

Dąbrowska nagrała w sumie ciekawą płytę, podobną troche do pierwszej, ale
      bardziej spójną tym razem. Czekam już na trzecią płyte i się dopiero okaże jaką
      jest artystką. Chciałbym, aby nagrala coś niekomercyjnego...
      • Gość: rurek Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska IP: *.168.wmc.com.pl 06.01.07, 13:50
        WILKI- co za syf, syf totalny
        co to za słowa piosenki?

"był chyba maj, park na Grochowie, cośtam, widziałem Cię
        tańczyłaś jak natchniona i td"

grafomaństwo- Gawliński chyba tak mocno chleje, że już mu się nawet pisać nie
        chce i wali teksty na poziomie licealisty- wierszoklety grafomana co to po raz
        pierwszy zapałał uczuciem do pryszczatej koleżanki z klasy.
        Wstyd.
        • Gość: Mycha Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska IP: *.chello.pl 07.01.07, 11:26
          a kto powiedział, że Wilki są ambitne?
          • Gość: As Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska IP: *.65.rev.vline.pl 07.01.07, 14:18
            Gość portalu: Mycha napisał(a):

> a kto powiedział, że Wilki są ambitne?

Np. ja tak uwazam.
          • Gość: rurek Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska IP: *.168.wmc.com.pl 07.01.07, 17:17
            artysta Gawliński cały czas tak twierdzi
    • dekris Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska 05.01.07, 22:33
      Novika
      • svenne Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska 06.01.07, 00:11
        kazik. jego solowe wyczyny wcale do mnie nie przemawiaja, chociaz lubilem kult.
    • Gość: equium Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska IP: *.server.ntli.net 06.01.07, 12:34
      Maria Peszek - Mam kota

Mam kota na gorącym dachu mojej głowy
      On czuwa nad smakiem i kolorem moich nocnych spraw
      Chociaż ciemno on w środku się żarzy, w mroku błyszczy
      Ja mruczę i marzę, że..
      Mam psa na niebie
      wyprowadzam go na spacer wśród gwiazd
      bez smyczy, bez kagańca hula wśród niebieskich traw
      Choć ciemno on w środku się żarzy, w mroku błyszczy
      ja gwiżdżę i marzę, że..
      Mam kota na gorącym dachu mojej głowy
      On czuwa nad smakiem i kolorem moich nocnych spraw
      Chociaż ciemno, ja w środku się żarzę
      świecę mrokiem i tęsknię za smokiem
      Tęsknię za smokiem..
      Tęsknię za smokiem..
      Tęsknię za smokiem..

... pisala to po LSD?
    • johnny-kalesony Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska 06.01.07, 13:14
      1. Młodzi Waglewscy - cóż, podobno rzadko zdarza się pokoleniowe "przekazanie
      pałeczki". Wojciech Waglewski to prawdziwy gigant polskiej, ambitniejszej sceny.
      2. Novika - czysta Warszawka! :o)
      3. Patrycja Markowska - kolejna kariera, robiona na siłę, na nazwisko.
      4. Kasia Kowalska - swoisty fenomen rodzimej estrady, polegający na uporczywym
      wydawaniu płyt, których nikt chyba nie kupuje, ponieważ nie da się ich słuchać.

Nie rozumiem natomiast, dlaczego wielką gwiazdą nie została jeszcze grupa Bohema.

Pozdrawiam
      Keep Rockin'
      • Gość: Castor Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska IP: *.aster.pl 06.01.07, 13:27
        Ostatnie dokonania Toola.Ewidentnie słychać, że zespół zjada własny ogon i nie
        ma już nic ciekawego do przekazania, ale wszyscy pieją z zachwytu.Bo klimat,
        aura i to "coś".A ostatnia płyta Toola to po prostu nudziarstwo.Bez ciekawych
        melodii, bez napięcia.Taki snuj, jakich mnóstwo obecnie w tzw.progresywnym
        rocku (zresztą, ten gatunek to chyba najbardziej regresywna odmiana rocka).
      • Gość: gaizka Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska IP: *.toya.net.pl 08.01.07, 04:54
        >Nie rozumiem natomiast, dlaczego wielką gwiazdą nie została jeszcze grupa Bohem
        a.

Widziałem ich podczas koncertu, grali jako support i to było żenujące, koleś po
        prostu nie ma głosu, a ich numery siłują zapełnic lukę po CKOD (chociaż ich
        muzyki też nie lubię) ale chyba nie bardzo wiedzą w którą chcą iść stronę. Jak
        dla mnie zespół bez charakteru.
    • malynils Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska 06.01.07, 19:00
      Grupa Atmosphere - w niej zaczynal kariere Marcin Rozynek. Belkot niesamowity.
    • Gość: foulerek Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 21:26
      pan staszewski kazik - koszmar
      • Gość: ddr Kult: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 21:31
        nagrał tylko dwie dobre płyty (swoje nie mówię o "Tacie Kazika"): "Arahia"
        i "Ostateczny krach systemu korporacji", reszta to, przepraszam za wyrażenie
        omieszanie złota z g..nem. Osobiście mnie to martwi, bo za niektóre utwory
        Kultu dałbym się zarżnąć. A najabrdziej nienawidzę płyty na której Staszewski
        morduje piosenki Waitsa.
        • Gość: włóczęgawsmokingu Re: Kult: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 22:04
          Głupstwo walnąłeś. Kult nagrał więcej dobrych płyt i swego czasu mnóstwo
          świetnych kawałków (piszę to dlatego, że ostatnio już ich nie słucham). Poza
          tym Kult do tego wątku całkowicie nie pasuje, bo nawet jak nagrywali gorsze
          rzeczy (było tego trochę), to nigdy nie był to zespół wciskany komukolwiek na
          siłę. O żadnym wciskaniu kitu czy przereklamowaniu więc mowy być nie może. Lata
          mijają, zespół trwa, nagrywa kolejne płyty, ma swoich fanów i ciągle swoją
          renomę. O jakim przereklamowaniu czy niby ambitnym zjawisku tu mowa? Zespół
          ważny dla polskiej muzyki, a nie przereklamowane, niby ambitne zjawisko.
          Walnąłeś głupstwo. Wstyd.
          • Gość: ddr Masz prawo tak uważać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 22:17
            tym niemniej Kazika od wielu lat widać i słychać prawie wszędzie, wypowiada się
            nawet w kwestiach o których niewiele ma pojęcia, a jego Weil i Waits były
            zachwalane jako nie wiadomo co, więc się powoli właśnie w takie zjawisko ten
            pan zamienia. Co nie zmienia faktu, że wiele utworów Kultu bardzo lubię, o czym
            pisałem. nawiasem mówiąc syndrom nierównych płyt jest syndromem także grupy
            Hey. Pozdrawiam i jeśli poczułeś sie dotknięty, to przepraszam. Pjednawczo
            napiszę- Kult jest lepszym zespołem niż jego płyty smile
            • Gość: ddr Tak jak Maria Peszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 22:28
              nie jest ani przereklamowana, ani niby-ambitna, może warto posłuchać?
              • Gość: włóczęgawsmokingu Re: Tak jak Maria Peszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 23:05
                Bo Kazik to już instytucja i dlatego niemal na każdy temat musi się wypowiadać.
                Ostatnio z Miecugowem gadał, gdzieś w TVN widziałem. Chyba "kultem jednostki"
                to się skończy.
                Ale mimo wszystko Kultu bym nie widział w tym wątku, bo coś nam się mogło
                przestać podobać czy mniej sie nam podoba. A to jednak trzeba odróżnić od tego
                nachalnego reklamiarskiego wciskania obecnych gwiazdek.
                A co do Peszek nie znam tego zbyt dobrze, chyba mnie to nie będzie interesować,
                więc się nie wypowiem.
                Generalnie jestem zdania, że coś dobrego trwa dłuższy czas i się obroni, a
                reklamiarskie produkty zdechną śmiercią naturalną. Ich nadobecność w mediach
                jest jednak cholernie męcząca (prawie nie sposób tego uniknąć), a najczęściej
                całkowicie pozamuzyczna - ploteczki, pierdółeczki i inne tam takie, a nie
                muzyka i to właśnie w tym wszystkim jest najgorsze. Odechciewa się mieć do
                czynienia z takimi "gwiazdami", bo to wszystko coraz bardziej załgane zaczyna
                być.
        • Gość: As Arahia ??????? IP: *.65.rev.vline.pl 07.01.07, 14:16
          Gość portalu: ddr napisał(a):

> nagrał tylko dwie dobre płyty (swoje nie mówię o "Tacie Kazika"): "Arahia"

A z którego roku jest płyta Kultu o takim tytule ? Nigdy o niej nie
          słyszałem ...
          • Gość: ddr Przepraszam, "Spokojnie" oczywiście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 14:19
        • Gość: gaizka Re: Kult: IP: *.toya.net.pl 08.01.07, 04:41
          >nagrał tylko dwie dobre płyty (swoje nie mówię o "Tacie Kazika"): "Arahia"
          i "Ostateczny krach systemu korporacji"

Nie było takiej płyty jak "Arahia" tylko "Spokojnie"
          • Gość: ddr Tak, wiem już przeprosiłem za pomyłkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 19:19
            mogę jescze w ramach przeprosin okładkę opisać smile
    • malynils Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska 07.01.07, 13:17
      I jeszcze Lzy, glownie chodzi mi o teksty - to dopiero jest pseudointelektualny
      belkot.
    • Gość: tomekk Mam wrażenie że wielu nie rozumie intencji "tę" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 14:01
      tu nie chodzi o pokazywanie chałtuerników jak Łzy, o czym wzyscy wiedzą, że to
      kicz, ale o artystach, którzy zbierają dobre recenzje jako "ambitni"
      i "artyści", choć uważamy, że tacy nie są. Ktoś tu naskoczył na Kult i chyba
      mieści się w konwencji tej rozmowy, a jak ktoś naskakuje na Łzy to niczego nie
      odkrywa i nie prowokuje do rozmowy.
      Ja uważam, że przereklamowana i niby-ambitna jest nowa muzyka gitarowa w
      rodzaju The Strokes, Keiser Chiefs, Franz Ferdinand. Jest to do bólu wtórne i
      pozbawione nastroju, niezbyt udlona podróbka gitarowej muzyi z przełomu lat 70.
      i 80. Szybko minie i zapomni się o tym
      • malynils Re: Mam wrażenie że wielu nie rozumie intencji "t 07.01.07, 20:34
        Ok. Masz racje. Rzeczywiscie, moja wzmianka o Lzach to nieporozumienie.
    • Gość: kuba Satriani, Van halen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 15:23
      i cała reszta gitarowych ona.istów, którzy sądzą, że szybciej znaczy lepiej
      • freerock Re: Satriani, Van halen 07.01.07, 17:31
        Zgadzam sie... Przerost formy nad treścią, a co gitarowych kapelek
        niby-zbuntowanych chłopaków z grzywkami to sam nie rozumiem skąd ich popularność.
    • Gość: kosanova Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 01:31
      Bełkot to Ci wyszedł z tą "recenzją".
      • Gość: legger Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 07:40
        Gość portalu: kosanova napisał(a):

> Bełkot to Ci wyszedł z tą "recenzją".

Co chcesz? Jak dla mnie jasno wyraził(a) swoją opinię.
    • Gość: kosanova Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 01:34
      p.s. naturalnie miałem na myśli recenzję spod nr 1 "tę.
      • Gość: dd Aż się boję napisać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 22:21
        "Unplugged" Nirvana
        --------------
        rasowe kompozycje przerobione na ogniskowe plimplanie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka