Gość: tę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 10:15 1. Maria Peszek - pseudointelektualny bełkot pretensjonalnej dziewczyny ze znanym nazwiskiem 2...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: don_pedo Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 12:18 sadowska, oczywiscie - jw. Odpowiedz Link Zgłoś
roar Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska 04.01.07, 12:44 Och, kolejny wątek z cyklu "fani jednych zazdroszczą fanom innych, że sami nie mają takiej siły przebicia". Słuchaj, naprawdę nie ma się czym chwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska IP: *.as.kn.pl 04.01.07, 14:47 A co słuchasz ? To ja to chętnie zje.bię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Zdecydowanie przereklamowane: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 16:08 Anna Maria Jopek i Edyta Bartosiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vatnajokull Re: Zdecydowanie przereklamowane: IP: *.retsat1.com.pl 04.01.07, 17:00 popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddr Re: Zdecydowanie przereklamowane: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 18:38 Dead can Dance i This Mortal Coil ze starszych rzeczy a dziś zdecydowanie stawiałbym na Pustki i Arcade Fire Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska IP: *.168.wmc.com.pl 04.01.07, 19:42 ten skończony pasztet co śpiwa ,że "między nami winobranie" cośtam. cały jej bend- kupsko po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itp itd Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska IP: 87.239.244.* 04.01.07, 19:45 Myslowitz - udają że robią karierę na Zachodzie (buhahaha) grając po zapadłych dziurach dla kilkunastu osób.. Docenić wreszcie Vadera i Behemotha!! Oni robią karierę, Myslowitzowi tak się tylko wydaje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasienia Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 04.01.07, 20:35 Rubik....choć nawet to nie 'niby ambitne zjawisko'... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: modliszka Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 22:28 sadowska, dąbrowska, peszek - te trzy z "plecami"... mysłowitz oczywiscie.. i te wszystkie zespoliki młode, które lansuje się, by coś wykreować.. śmiechu warte.... Odpowiedz Link Zgłoś
roberciunio Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska 04.01.07, 23:01 Jeśli chodzi o Rubika to podzielam opinię. Nie podzielam opinii nt. Peszek i Myslovitz. W podsumoaniach wielu stacji radiowych oraz portali internetowych w/w są doceniani. A głównie decydują o tym słuchacze. Ja zresztą do nich się zaliczam. Moim skromnym zdaniem "Happiness is easy" to najlepsza płyta roku 2006 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.07, 10:40 Zgadzam się co do tych artystek z "plecami", jak nie rodzina to facet i możesz nagrać co ci się tylko podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zofija Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 09:56 Zgadzam się co do Peszek, nie zgadzam się co do Myslovitz. Można nie lubić ich muzyki ale to naturalny, porządny i ciężko pracujący zespół. Mania natomiast to dziewczę z nazwiskiem ojca, kreujące się na artystkę poprzez dziwny strój, robienie głupich min i grafomańskie teksty. No i poparta przez znajomych - Waglewskich. Skoro Waglewscy są w ogólnym pojęciu okej, to płyta przez nich zrobiona też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mycha Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska IP: *.chello.pl 05.01.07, 11:13 Rubik, Rubik i jeszcze raz Rubik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k's Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska IP: *.toya.net.pl 06.01.07, 00:45 ocHo, wciąż bolą Was te CZYJEŚ 'plecy', nie? ;0 Odpowiedz Link Zgłoś
barti84 Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska 05.01.07, 22:25 Rubik - przereklamowany do szpiku kości, ośmielę się nawet stwierdzić, że jest gorszy od wiśniowo-zielono-rozowego, bo ten choc sie przyznaje, ze jest kiczowaty Wilki - kiczowata muzyka a teksty na poziomie dody itympodobnym. Co do Peszek i Myslovitz. Peszek nagrała zupełnie cos innego, co nie pasuje do konwencji komercyjnych hitow, uznałbym to raczej za jakis projekt i tak chyba ta plyta zotala stworzona. Poza tym znalazla wielu nabywcow owa "miasto mania", czemu dowodzi fakt, ze jest zapotrzbowanie na niekomercyjny bełkot. Mnie z tej plyty podobaja sie dwie kompozycje. Myslovitz. Na poczatku to ich lubilem, mieli fajne teksty, muzyke... teraz wydaja mi sie pretensjonalni, w sumie jakby zatrzymali sie w miejscu... Dąbrowska nagrała w sumie ciekawą płytę, podobną troche do pierwszej, ale bardziej spójną tym razem. Czekam już na trzecią płyte i się dopiero okaże jaką jest artystką. Chciałbym, aby nagrala coś niekomercyjnego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rurek Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska IP: *.168.wmc.com.pl 06.01.07, 13:50 WILKI- co za syf, syf totalny co to za słowa piosenki? "był chyba maj, park na Grochowie, cośtam, widziałem Cię tańczyłaś jak natchniona i td" grafomaństwo- Gawliński chyba tak mocno chleje, że już mu się nawet pisać nie chce i wali teksty na poziomie licealisty- wierszoklety grafomana co to po raz pierwszy zapałał uczuciem do pryszczatej koleżanki z klasy. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mycha Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska IP: *.chello.pl 07.01.07, 11:26 a kto powiedział, że Wilki są ambitne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska IP: *.65.rev.vline.pl 07.01.07, 14:18 Gość portalu: Mycha napisał(a): > a kto powiedział, że Wilki są ambitne? Np. ja tak uwazam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rurek Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska IP: *.168.wmc.com.pl 07.01.07, 17:17 artysta Gawliński cały czas tak twierdzi Odpowiedz Link Zgłoś
svenne Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska 06.01.07, 00:11 kazik. jego solowe wyczyny wcale do mnie nie przemawiaja, chociaz lubilem kult. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: equium Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska IP: *.server.ntli.net 06.01.07, 12:34 Maria Peszek - Mam kota Mam kota na gorącym dachu mojej głowy On czuwa nad smakiem i kolorem moich nocnych spraw Chociaż ciemno on w środku się żarzy, w mroku błyszczy Ja mruczę i marzę, że.. Mam psa na niebie wyprowadzam go na spacer wśród gwiazd bez smyczy, bez kagańca hula wśród niebieskich traw Choć ciemno on w środku się żarzy, w mroku błyszczy ja gwiżdżę i marzę, że.. Mam kota na gorącym dachu mojej głowy On czuwa nad smakiem i kolorem moich nocnych spraw Chociaż ciemno, ja w środku się żarzę świecę mrokiem i tęsknię za smokiem Tęsknię za smokiem.. Tęsknię za smokiem.. Tęsknię za smokiem.. ... pisala to po LSD? Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska 06.01.07, 13:14 1. Młodzi Waglewscy - cóż, podobno rzadko zdarza się pokoleniowe "przekazanie pałeczki". Wojciech Waglewski to prawdziwy gigant polskiej, ambitniejszej sceny. 2. Novika - czysta Warszawka! :o) 3. Patrycja Markowska - kolejna kariera, robiona na siłę, na nazwisko. 4. Kasia Kowalska - swoisty fenomen rodzimej estrady, polegający na uporczywym wydawaniu płyt, których nikt chyba nie kupuje, ponieważ nie da się ich słuchać. Nie rozumiem natomiast, dlaczego wielką gwiazdą nie została jeszcze grupa Bohema. Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Castor Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska IP: *.aster.pl 06.01.07, 13:27 Ostatnie dokonania Toola.Ewidentnie słychać, że zespół zjada własny ogon i nie ma już nic ciekawego do przekazania, ale wszyscy pieją z zachwytu.Bo klimat, aura i to "coś".A ostatnia płyta Toola to po prostu nudziarstwo.Bez ciekawych melodii, bez napięcia.Taki snuj, jakich mnóstwo obecnie w tzw.progresywnym rocku (zresztą, ten gatunek to chyba najbardziej regresywna odmiana rocka). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaizka Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska IP: *.toya.net.pl 08.01.07, 04:54 >Nie rozumiem natomiast, dlaczego wielką gwiazdą nie została jeszcze grupa Bohem a. Widziałem ich podczas koncertu, grali jako support i to było żenujące, koleś po prostu nie ma głosu, a ich numery siłują zapełnic lukę po CKOD (chociaż ich muzyki też nie lubię) ale chyba nie bardzo wiedzą w którą chcą iść stronę. Jak dla mnie zespół bez charakteru. Odpowiedz Link Zgłoś
malynils Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska 06.01.07, 19:00 Grupa Atmosphere - w niej zaczynal kariere Marcin Rozynek. Belkot niesamowity. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foulerek Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 21:26 pan staszewski kazik - koszmar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddr Kult: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 21:31 nagrał tylko dwie dobre płyty (swoje nie mówię o "Tacie Kazika"): "Arahia" i "Ostateczny krach systemu korporacji", reszta to, przepraszam za wyrażenie omieszanie złota z g..nem. Osobiście mnie to martwi, bo za niektóre utwory Kultu dałbym się zarżnąć. A najabrdziej nienawidzę płyty na której Staszewski morduje piosenki Waitsa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: włóczęgawsmokingu Re: Kult: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 22:04 Głupstwo walnąłeś. Kult nagrał więcej dobrych płyt i swego czasu mnóstwo świetnych kawałków (piszę to dlatego, że ostatnio już ich nie słucham). Poza tym Kult do tego wątku całkowicie nie pasuje, bo nawet jak nagrywali gorsze rzeczy (było tego trochę), to nigdy nie był to zespół wciskany komukolwiek na siłę. O żadnym wciskaniu kitu czy przereklamowaniu więc mowy być nie może. Lata mijają, zespół trwa, nagrywa kolejne płyty, ma swoich fanów i ciągle swoją renomę. O jakim przereklamowaniu czy niby ambitnym zjawisku tu mowa? Zespół ważny dla polskiej muzyki, a nie przereklamowane, niby ambitne zjawisko. Walnąłeś głupstwo. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddr Masz prawo tak uważać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 22:17 tym niemniej Kazika od wielu lat widać i słychać prawie wszędzie, wypowiada się nawet w kwestiach o których niewiele ma pojęcia, a jego Weil i Waits były zachwalane jako nie wiadomo co, więc się powoli właśnie w takie zjawisko ten pan zamienia. Co nie zmienia faktu, że wiele utworów Kultu bardzo lubię, o czym pisałem. nawiasem mówiąc syndrom nierównych płyt jest syndromem także grupy Hey. Pozdrawiam i jeśli poczułeś sie dotknięty, to przepraszam. Pjednawczo napiszę- Kult jest lepszym zespołem niż jego płyty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddr Tak jak Maria Peszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 22:28 nie jest ani przereklamowana, ani niby-ambitna, może warto posłuchać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: włóczęgawsmokingu Re: Tak jak Maria Peszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 23:05 Bo Kazik to już instytucja i dlatego niemal na każdy temat musi się wypowiadać. Ostatnio z Miecugowem gadał, gdzieś w TVN widziałem. Chyba "kultem jednostki" to się skończy. Ale mimo wszystko Kultu bym nie widział w tym wątku, bo coś nam się mogło przestać podobać czy mniej sie nam podoba. A to jednak trzeba odróżnić od tego nachalnego reklamiarskiego wciskania obecnych gwiazdek. A co do Peszek nie znam tego zbyt dobrze, chyba mnie to nie będzie interesować, więc się nie wypowiem. Generalnie jestem zdania, że coś dobrego trwa dłuższy czas i się obroni, a reklamiarskie produkty zdechną śmiercią naturalną. Ich nadobecność w mediach jest jednak cholernie męcząca (prawie nie sposób tego uniknąć), a najczęściej całkowicie pozamuzyczna - ploteczki, pierdółeczki i inne tam takie, a nie muzyka i to właśnie w tym wszystkim jest najgorsze. Odechciewa się mieć do czynienia z takimi "gwiazdami", bo to wszystko coraz bardziej załgane zaczyna być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Arahia ??????? IP: *.65.rev.vline.pl 07.01.07, 14:16 Gość portalu: ddr napisał(a): > nagrał tylko dwie dobre płyty (swoje nie mówię o "Tacie Kazika"): "Arahia" A z którego roku jest płyta Kultu o takim tytule ? Nigdy o niej nie słyszałem ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddr Przepraszam, "Spokojnie" oczywiście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 14:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaizka Re: Kult: IP: *.toya.net.pl 08.01.07, 04:41 >nagrał tylko dwie dobre płyty (swoje nie mówię o "Tacie Kazika"): "Arahia" i "Ostateczny krach systemu korporacji" Nie było takiej płyty jak "Arahia" tylko "Spokojnie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddr Tak, wiem już przeprosiłem za pomyłkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 19:19 mogę jescze w ramach przeprosin okładkę opisać Odpowiedz Link Zgłoś
malynils Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska 07.01.07, 13:17 I jeszcze Lzy, glownie chodzi mi o teksty - to dopiero jest pseudointelektualny belkot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Mam wrażenie że wielu nie rozumie intencji "tę" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 14:01 tu nie chodzi o pokazywanie chałtuerników jak Łzy, o czym wzyscy wiedzą, że to kicz, ale o artystach, którzy zbierają dobre recenzje jako "ambitni" i "artyści", choć uważamy, że tacy nie są. Ktoś tu naskoczył na Kult i chyba mieści się w konwencji tej rozmowy, a jak ktoś naskakuje na Łzy to niczego nie odkrywa i nie prowokuje do rozmowy. Ja uważam, że przereklamowana i niby-ambitna jest nowa muzyka gitarowa w rodzaju The Strokes, Keiser Chiefs, Franz Ferdinand. Jest to do bólu wtórne i pozbawione nastroju, niezbyt udlona podróbka gitarowej muzyi z przełomu lat 70. i 80. Szybko minie i zapomni się o tym Odpowiedz Link Zgłoś
malynils Re: Mam wrażenie że wielu nie rozumie intencji "t 07.01.07, 20:34 Ok. Masz racje. Rzeczywiscie, moja wzmianka o Lzach to nieporozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Satriani, Van halen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 15:23 i cała reszta gitarowych ona.istów, którzy sądzą, że szybciej znaczy lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
freerock Re: Satriani, Van halen 07.01.07, 17:31 Zgadzam sie... Przerost formy nad treścią, a co gitarowych kapelek niby-zbuntowanych chłopaków z grzywkami to sam nie rozumiem skąd ich popularność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosanova Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 01:31 Bełkot to Ci wyszedł z tą "recenzją". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: legger Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 07:40 Gość portalu: kosanova napisał(a): > Bełkot to Ci wyszedł z tą "recenzją". Co chcesz? Jak dla mnie jasno wyraził(a) swoją opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosanova Re: przereklamowane, niby ambitne zjawiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 01:34 p.s. naturalnie miałem na myśli recenzję spod nr 1 "tę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Aż się boję napisać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 22:21 "Unplugged" Nirvana -------------- rasowe kompozycje przerobione na ogniskowe plimplanie Odpowiedz Link Zgłoś