train.of.thoughts 07.06.07, 12:16 Jest wątek o zespołach przereklamowanych, czas o tych niedocenionych Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: leroy brown Re: Najbardziej niedoceniony zespół w historii IP: *.chello.pl 07.06.07, 14:47 The Waterboys i Manic Street Preachers Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Najbardziej niedoceniony zespół w historii IP: *.dip.t-dialin.net 07.06.07, 15:22 Budgie Odpowiedz Link Zgłoś
samobcy Re: Najbardziej niedoceniony zespół w historii 07.06.07, 15:22 W Polsce - The Melvins. Polski - Kinsky. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Człowiek Re: elvis presley IP: 195.20.110.* 08.06.07, 10:48 Problem chyba polega na tym, że o tych najmniej docenionych mało kto słyszał. Zdecydowanie łatwiej pisać o przereklamowanych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Najbardziej niedoceniony zespół w historii IP: 208.215.178.* 07.06.07, 20:34 juz byl taki watek. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Najbardziej niedoceniony zespół w historii 08.06.07, 09:16 No, po lekturze tamtego wątku dochodzę do wniosku, że bez wątpienia U2. W tym temacie od razu przychodzą mi na myśl dwie nazwy - Wishbone Ash i Budgie. Absolutna czołówka hard rocka ( obok AC/DC i Led Zeppelin ), zespoły o trzy klasy lepsze od np. nudziarzy z Deep Purple. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leroy brown Re: Najbardziej niedoceniony zespół w historii IP: *.chello.pl 08.06.07, 10:24 Dorzucę jeszcze Rose Tattoo do klasyki ale mało znanej mocnego rockowego grania.Powinni być w tym samym miejscu co AC/DC!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leroy brown Re: Najbardziej niedoceniony zespół w historii IP: *.chello.pl 08.06.07, 13:08 Ramones niedocenianym zespołem!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Najbardziej niedoceniony zespół w historii IP: 208.215.178.* 08.06.07, 14:53 Nina Hagen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanatyk Stonesów Re: Najbardziej niedoceniony zespół w historii IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.07, 12:01 ihopeyouwilllikeme napisał: > No, po lekturze tamtego wątku dochodzę do wniosku, że bez wątpienia U2. buchachachachachachachacha.... twój poziom kompromitacji osiągnął apogeum! Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Najbardziej niedoceniony zespół w historii 08.06.07, 14:40 Nie szkoda Ci czasu na te frustracje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanatyk Stonesów Re: Najbardziej niedoceniony zespół w historii IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.07, 16:10 to ja jestem frustratą i beczę gdy ktoś coś złego powie na Stonesów, czy to ty za każdym razem gdy ktoś wyśmiewa twoje JuTu to szlochasz w husteczkę i biegasz z nerwów na czworakach waląc stopami o podłogę...??? Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Najbardziej niedoceniony zespół w historii 09.06.07, 18:41 Tak, Ty jesteś frustratą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanatyk Stonesów Re: Najbardziej niedoceniony zespół w historii IP: 212.122.212.* 10.06.07, 12:21 nie becz przekonałeś się wcześniej, że to twoje JuTu jest najbardziej przereklamowanym zespołem, i dalej nie możesz się z tym pogodzić biedny żałosny przedszkolaku tylko jak będziesz z nerwów walisz stópkami o podłogę, to zrobisz dziurę w dywanie... )) Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Najbardziej niedoceniony zespół w historii 10.06.07, 19:29 Wolę być w przedszkolu niż w domu starców razem z twoimi dziadami z Rolyng Stołns, stary pierniku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanatyk Stonesów Re: Najbardziej niedoceniony zespół w historii IP: 212.122.212.* 11.06.07, 10:48 buchachacha... no teraz to powaliłeś mnie na kolana )) już przestań się dalej kompromitować, bo eksploduję ze śmiechu )) Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Najbardziej niedoceniony zespół w historii 11.06.07, 11:07 Przepraszam, ale kto tu się z uporem godnym lepszej sprawy do mnie doczepia ? Ech, wyglądasz na naprawdę ciężko sfrustrowanego.. na tym forum było już wielu takich Ja Ci już odpisywać przestanę, ale jeśli chcesz, możesz się dalej ośmieszać, nie przeszkadzaj sobie Pozdrowienia Aha, szklanka zimnej wody czasem pomaga na rozpalony umysł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leroy brown Re: Najbardziej niedoceniony zespół w historii IP: *.chello.pl 11.06.07, 12:24 Moim zdaniem to wy się obaj kompromitujecie.Obaj wasi ulubieńcy choć to dobrzy wykonawcy pasują do kategorii Najbardziej Przereklamowani.Wiek to też nie argument.Przecież wielu nasolatków słuch i Floydów i Stonesów i innych klasyków i co są starymi piernikami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanatyk Stonesów Re: Najbardziej niedoceniony zespół w historii IP: *.chello.pl 11.06.07, 20:33 tylko Drogi leroy brown zauważ, że ja nigdzie nikomu wieku nie wypominałem (bo i po co?) i to mnie różni od infantylnego fana JuTu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leroy brown Re: Najbardziej niedoceniony zespół w historii IP: *.chello.pl 12.06.07, 14:09 To przepraszam!Faktycznie argument wieku padł tylko ze strony fana jak piszesz JuTu Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Najbardziej niedoceniony zespół w historii 12.06.07, 15:03 a może Kyuss? Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Najbardziej niedoceniony zespół w historii 12.06.07, 17:22 To nie był żaden " argument wieku ", tylko śmieszna odpowiedź na śmieszny post. Jeżeli ironia wyszła trochę nieporadnie, to dlatego, że nie jestem przyzwyczajony do dyskusji na tak niskim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: Najbardziej niedoceniony zespół w historii IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.07, 20:48 Deep Purple nudziarze? Khe khe... i to pisze fan U2 Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Najbardziej niedoceniony zespół w historii 12.06.07, 12:38 > Deep Purple nudziarze? Khe khe... i to pisze fan U2 No i ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angelo Re: Najbardziej niedoceniony zespół w historii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 09:49 Gość portalu: Lukas napisał(a): > Deep Purple nudziarze? Khe khe... i to pisze fan U2 I Kelly Family, nie zapominaj o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69 Re: Najbardziej niedoceniony zespół w historii 08.06.07, 11:48 Na metalowo: - Flotsam and Jetsam - Xentrix Rewelacyjnie debiuty, niestety z powodu niewystarczajacego wykorzystania wynikajacego z nich impetu (ok, Jason odszedl) wszystko dosc szybko zaczelo rozchodzic sie po kosciach... Poza tym tez podpisuje sie pod Budgie. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
maczores Re: Najbardziej niedoceniony zespół w historii 08.06.07, 13:31 Krautrockowe bandy z poczatku lat '70 - Can, Faust, Neu!, Embryo,Amon Dull, Agitation Free - to oni wynalezli transowe rytmy i zapetlone elektroniczne efekty dzwiekowe.Prekursorzy calej wspolczesnej muzyki elekrtonicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Najbardziej niedoceniony zespół w historii 11.06.07, 14:51 maczores napisał: > Krautrockowe bandy z poczatku lat '70 - Can, Faust, Neu!, Embryo,Amon Dull, > Agitation Free - to oni wynalezli transowe rytmy i zapetlone elektroniczne > efekty dzwiekowe.Prekursorzy calej wspolczesnej muzyki elekrtonicznej. Prekursorami całego tego nurtu (łącznie z techno) to byli akurat Beatelsi - radzę posłuchać np. "Revolver" z 67'. Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ślicznotkaa Re: Najbardziej niedoceniony zespół w historii IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.06.07, 13:36 Wishbone Ash, Mountain Odpowiedz Link Zgłoś
gdytyjeszczenamucheptapta Re: Najbardziej niedoceniony zespół w historii 08.06.07, 15:35 Brygada Kryzys. Tak po prawdzie - jeden z 2, może 3, polskich zespołów na światowym poziomie. to jest naprawdę pierwsza liga, porównywalna z The Clash czy Dead Kennedys. Szkoda. Zresztą może jeszcze nie wszystko stracone. Odpowiedz Link Zgłoś
sir_elmin Re: Najbardziej niedoceniony zespół w historii 08.06.07, 16:13 Hellblade - wjadomo D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffffanka Re: Najbardziej niedoceniony zespół w historii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.07, 19:53 Oj, ale jeszcze wszystko przed nimi - z takim wokalistą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glebogryzarka1 Re: Najbardziej niedoceniony zespół w historii IP: *.polskieradio.pl 08.06.07, 23:41 ze szczytu głowy Hieroglyphics, The Kaygees, Newtone, Davina, Bush Babees, Sunny Day Real Estate, chyba jednak XTC, a także kocham was i ściskam Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Najbardziej niedoceniony zespół w historii 09.06.07, 09:29 > Sunny Day Real Estate Święta racja, niech mnie diabli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Najbardziej niedoceniony zespół w historii IP: *.dip.t-dialin.net 08.06.07, 23:46 no to zwycieza:Budgie www.youtube.com/watch?v=huSYSI6pbO4&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanta Re: Najbardziej niedoceniony zespół w historii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 12:30 Z polskich to bez wątpienia BIELIZNA! choć ma wiernych fanów! pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kornel113 Re: Najbardziej niedoceniony zespół w historii 11.06.07, 15:01 New York Dolls Odpowiedz Link Zgłoś
new_machine Re: Najbardziej niedoceniony zespół z polskich 11.06.07, 15:40 Kombajn do zbierania kur po wioskach - najlepszy polski wokal ostatnich lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tara U2 niedocenieni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 11:43 Artykuły w prasie, twarz Bono w różnych nie tylko muzycznych gazetach, drogie teledyski - to jest niedoceniony zespół? Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: U2 niedocenieni? 12.06.07, 12:38 > Artykuły w prasie, twarz Bono w różnych nie tylko muzycznych gazetach, drogie > teledyski - to jest niedoceniony zespół? Kasa wydana na teledyski to nie jest dla mnie kryterium docenienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tara Re: U2 niedocenieni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 12:40 Najwyraźniej bardziej by ich doceniono, gdyby nie dostali kasy na klipy? Nie żartuj. Ich płyty dobrze się sprzedają mimo jakości, są obecni w mediach (z nadwyżką, rzekłabym), większość ludzi kojarzy ich ze starych lub nowych nagrań, gromadzą tłumy na koncertach, więc logiczne że dostają kasę na promocję. A to chyba raczej świadczy o docenieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: U2 niedocenieni? 12.06.07, 13:01 > Najwyraźniej bardziej by ich doceniono, gdyby nie dostali kasy na klipy? Kasę na klipy dostają dlatego, że ich mocodawcy doceniają przede wszystkim strumienie gotówki, płynące za ich sprawą do ich kieszeń. > Ich płyty dobrze się sprzedają mimo jakości Wszystkie ich płyty są doskonałe. > są obecni w mediach (z nadwyżką, rzekłabym) Obecny w mediach z nadwyżką jest głównie Bono, i to z powodów niezwiązanych z działalnością zespołu. Zresztą dyskusja bezprzedmiotowa, bo nie chodziło mi o jakieś ogólnie " niedocenienie ", tylko o wpisy w wątku o przereklamowanych zespołach. U2 całkowicie zasłużyli na swoja pozycję. Odpowiedz Link Zgłoś
samobcy Re: U2 niedocenieni? 12.06.07, 18:50 ihopeyouwilllikeme napisał: > Kasę na klipy dostają dlatego, że ich mocodawcy doceniają przede wszystkim > strumienie gotówki, płynące za ich sprawą do ich kieszeń. Mocodawcy powiadasz, to wiele wyjaśnia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tara Re: U2 niedocenieni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 07:28 ihopeyouwilllikeme napisał: > > Najwyraźniej bardziej by ich doceniono, gdyby nie dostali kasy na klipy? > > Kasę na klipy dostają dlatego, że ich mocodawcy doceniają przede wszystkim > strumienie gotówki, płynące za ich sprawą do ich kieszeń. Mocodawcy? Dobre. > > Ich płyty dobrze się sprzedają mimo jakości > > Wszystkie ich płyty są doskonałe. Bardzo mi przykro, ale to zdanie można napisać o każdym zespole, więc jego wartość jest nikła. A ja napiszę: "Nie wszystkie ich płyty są doskonałe". I możesz się zalać żółcią. > Zresztą dyskusja bezprzedmiotowa, bo nie chodziło mi o jakieś ogólnie " > niedocenienie ", tylko o wpisy w wątku o przereklamowanych zespołach. U2 > całkowicie zasłużyli na swoja pozycję. Czy to znaczy że nie rozumiesz tytułu wątku, w który się wpisałeś??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanatyk Stonesów Re: U2 niedocenieni? IP: 83.238.146.* 13.06.07, 11:33 Tara... jest takie przysłowie... "nie kop się z koniem"! szkoda Twoich nerwów na takiego żrebaka jak ten ulubieniec JuTu... on Cie zniży do swojego poziomu głupoty i pokona doświadczeniem )) Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: U2 niedocenieni? 13.06.07, 12:34 > Mocodawcy? Dobre. Mi też się podoba. > Bardzo mi przykro, ale to zdanie można napisać o każdym zespole, więc jego > wartość jest nikła. Taką samą wartość ma zdanie " U2 to zespół przereklamowany ". > Czy to znaczy że nie rozumiesz tytułu wątku, w który się wpisałeś??? Nie, to znaczy, że Ty nie dostrzegasz ironii w tym zdaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tara Re: U2 niedocenieni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 12:45 Wiem co to jest ironia, ale ironicznie co najwyżej patrzę na Twoje wpisy w tym wątku oraz w tym o przereklamowanych zespołach. Trudno oczekiwać ironii od kogoś, kto nie ma za grosz dystansu. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: U2 niedocenieni? 13.06.07, 13:18 > Trudno oczekiwać ironii od kogoś, kto nie ma za grosz dystansu. Jeżeli przez dystans rozumiesz zgadzanie się dla świętego spokoju z czymś, z czym się nie zgadzam, to faktycznie go nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tara Re: U2 niedocenieni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 10:15 ihopeyouwilllikeme napisał: > > Trudno oczekiwać ironii od kogoś, kto nie ma za grosz dystansu. > > Jeżeli przez dystans rozumiesz zgadzanie się dla świętego spokoju z czymś, z > czym się nie zgadzam, to faktycznie go nie mam. To po co się tu wpisałeś z U2? Chyba jednak nie rozumiesz wątku... Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: U2 niedocenieni? 14.06.07, 12:15 > To po co się tu wpisałeś z U2? Chyba jednak nie rozumiesz wątku... Mój wpis miał być ironicznym komentarzem do wpisów w tamtym wątku. Rozumiesz teraz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tara Re: U2 niedocenieni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 10:35 Aha. A ja jako ironię odebrałam resztę Twoich wpisów. Ironię niezamierzoną. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: U2 niedocenieni? 15.06.07, 10:45 To naprawdę okropne. Jestem zdruzgotany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tara Re: U2 niedocenieni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 11:31 Cóż za druzgocąca ironia. Posłuchaj Bono, przejdzie Ci cały ból. Może poza bólem uszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanatyk Stonesów Re: U2 niedocenieni? IP: 212.122.212.* 15.06.07, 14:09 Tara... wrzuć na luz nie dyskutuj z tą mieszanką Edgara Gosiewskiego, Brudzińskiego i Kuchcińskiego, bo zniży Ciebie do swojego poziomu i pokona doświadczeniem... )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tara Re: U2 niedocenieni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 11:31 Cóż za druzgocąca ironia. Posłuchaj Bono, przejdzie Ci cały ból. Może poza bólem uszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: straybow Re: Najbardziej niedoceniony zespół w historii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 12:57 The Sound. W stylu Joy Division, ale jeszcze ciekawszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Najbardziej niedoceniony zespół w historii IP: *.65.rev.vline.pl 12.06.07, 17:51 Gość portalu: straybow napisał(a): > The Sound. W stylu Joy Division, ale jeszcze ciekawszy. To ciekawe. "Closer" to moja płyta z pierwszej dychy ulubionych od wielu lat. Ktorą płytę tej grupy możesz mi polecić, żeby chociaż do pierwszej setki wskoczyła ?? Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Najbardziej niedoceniony zespół w historii 13.06.07, 09:20 Dead Can Dance Odpowiedz Link Zgłoś
new_machine Re: Najbardziej niedoceniony zespół w historii 13.06.07, 09:50 kicior99 napisał: > Dead Can Dance ---------- ten zespol, to raczej do innej kategorii, wg mnie kategoria ta powinna brzmiec "najbardziej kultowy zespol w historii" i jeszcze bym miala w tej kategorii kilka propozycji . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tara Re: Najbardziej niedoceniony zespół w historii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 10:38 new_machine napisała: > kicior99 napisał: > > > Dead Can Dance > ---------- > > ten zespol, to raczej do innej kategorii, wg mnie kategoria ta powinna brzmiec > "najbardziej kultowy zespol w historii" i jeszcze bym miala w tej kategorii > kilka propozycji . Domyślam się, że jeden z dyskutujących mialby pewnie propozycję i do tej kategorii. Odpowiedz Link Zgłoś
new_machine Re: Najbardziej niedoceniony zespół w historii 13.06.07, 11:05 I zapewne mialby racje, bo jest chodzacym tego przykladem . Ja oczywiscie proponowalabym Pink Floyd . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Plant Re: Najbardziej niedoceniony zespół w historii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 11:42 To ja proponuję Led Zeppelin. Nigdy nie byli dość kultowi. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Najbardziej niedoceniony zespół w historii 13.06.07, 10:38 Gość portalu: As napisał(a): > Gość portalu: straybow napisał(a): > > > The Sound. W stylu Joy Division, ale jeszcze ciekawszy. > > To ciekawe. "Closer" to moja płyta z pierwszej dychy ulubionych od wielu lat. > Ktorą płytę tej grupy możesz mi polecić, żeby chociaż do pierwszej setki > wskoczyła ?? Co prawda to nie do mnie pytanie, ale oceniałbym, że The Sound jest gdzieś na styku Joy Division i wczesnego U2. W tę stronę. "From The Lion's Mouth" jest na pewno godne uwagi, jak zresztą cały zespół, wydaje mi się jednak, że z podobnych brzmień nieco ciekawiej radziły sobie Echo & The Bunnymen i The Chameleons. Odpowiedz Link Zgłoś
hellyspring :)) Wiele jest takich zespołów 15.06.07, 13:24 Ale mnie na tym forum nie było chyba ze 3 lata, a tu się nic nie zmieniło) Słyszeliście Def Leppard?? Ja dopiero niedawno i uważam, że powinno się usłyszeć!! Nie mówię na razie o moim ulubionym zespole, bo zaraz dostanę po uszach, ale do niedocenianych zaliczyłabym jeszcze Europe (każdy zna jeden utwór, a oni maja naprawdę sporo dobrych kawałków). No i szczerze mówiąc chciałabym usłyszeć coś więcej węgierskiej Omegi niż tylko przerabiana po tysiąckroć "Dziewczynę..." Odpowiedz Link Zgłoś