Dodaj do ulubionych

Kombi Żenada

IP: *.wp-sa.pl 14.07.03, 10:35
To czego doświadczyłem w piątek to do prawdy traumatyczne przeżycie... powrót
KombII. Nie wiem ile trwał sam koncert, widziałem jedynie relacje w TVP2.
Dno. KombII zeszło do poziomu Budki Suflera - dancing z udziałem chórku
(sic!) i Wodzireja-Leszcza (sic!!!). A sami muzycy? Po ich twarzach było
widać, że sprawia im to "niesamowitą frajdę". Drętwy, odegrany koncert z
przebojami, bez dramaturgii, uczucia i przede wszystkim przekonania. Cieszę
się, że Łosowski nie brał w tym udziału. Wiem, że fani Kombi będą mieli inne
zdanie lecz wolałbym by Skawiński z Tkaczykiem nie odcinali bezczelnie
kuponów i tworzyli pod inną nazwą... dlaczego nie Skawalker? :>
Obserwuj wątek
    • Gość: P-77 Re: Kombi Żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.03, 12:02
      Gość portalu: Jeden napisał(a):

> To czego doświadczyłem w piątek to do prawdy traumatyczne przeżycie... powrót
      > KombII. Nie wiem ile trwał sam koncert, widziałem jedynie relacje w TVP2.
      > Dno. KombII zeszło do poziomu Budki Suflera - dancing z udziałem chórku
      > (sic!) i Wodzireja-Leszcza (sic!!!). A sami muzycy? Po ich twarzach było
      > widać, że sprawia im to "niesamowitą frajdę". Drętwy, odegrany koncert z
      > przebojami, bez dramaturgii, uczucia i przede wszystkim przekonania. Cieszę
      > się, że Łosowski nie brał w tym udziału. Wiem, że fani Kombi będą mieli inne
      > zdanie lecz wolałbym by Skawiński z Tkaczykiem nie odcinali bezczelnie
      > kuponów i tworzyli pod inną nazwą... dlaczego nie Skawalker? :>
      Wczoraj w Polsacie 2 pokazywali jakiś stary koncert Skawalkera. Skawiński mówił
      wtedy, że trochę ma tremę bo on jest z lat 70 a tu mamy 90. Ale muzyka była
      ciekawa.
      Problem w tym, że Skawalker to była muzyka raczej niszowa a fani tego rodzaju
      grania za bardzo kojarzyli Skawińskiego i Tkaczyka z Kombi, więc reaktywacja by
      się nie opłaciła(kasa, misiu, kasa).
      Na stronach fanklubu Kombi znalazlem list "Skawy" z 1992 roku. Piszę tam, że
      mając do wyboru przynoszące zyski Kombi, gdzie Łosowski go marginalizuje a swój
      własny projekt gdzie moze sobie bez przeszkód wyżyć się na gitarze idzie za
      głosem serca. Dziś chyba zwyciężył rozsądek.
      • Gość: Jeden Re: Kombi Żenada IP: *.wp-sa.pl 14.07.03, 12:23
        Gość portalu: P-77 napisał(a):

> Gość portalu: Jeden napisał(a):
        >
        > > To czego doświadczyłem w piątek to do prawdy traumatyczne przeżycie... pow
        > rót
        > > KombII. Nie wiem ile trwał sam koncert, widziałem jedynie relacje w TVP2.
        > > Dno. KombII zeszło do poziomu Budki Suflera - dancing z udziałem chórku
        > > (sic!) i Wodzireja-Leszcza (sic!!!). A sami muzycy? Po ich twarzach było
        > > widać, że sprawia im to "niesamowitą frajdę". Drętwy, odegrany koncert z
        > > przebojami, bez dramaturgii, uczucia i przede wszystkim przekonania. Ciesz
        > ę
        > > się, że Łosowski nie brał w tym udziału. Wiem, że fani Kombi będą mieli in
        > ne
        > > zdanie lecz wolałbym by Skawiński z Tkaczykiem nie odcinali bezczelnie
        > > kuponów i tworzyli pod inną nazwą... dlaczego nie Skawalker? :>
        > Wczoraj w Polsacie 2 pokazywali jakiś stary koncert Skawalkera. Skawiński
        mówił
        >
        > wtedy, że trochę ma tremę bo on jest z lat 70 a tu mamy 90. Ale muzyka była
        > ciekawa.
        > Problem w tym, że Skawalker to była muzyka raczej niszowa a fani tego rodzaju
        > grania za bardzo kojarzyli Skawińskiego i Tkaczyka z Kombi, więc reaktywacja
        by
        >
        > się nie opłaciła(kasa, misiu, kasa).
        > Na stronach fanklubu Kombi znalazlem list "Skawy" z 1992 roku. Piszę tam, że
        > mając do wyboru przynoszące zyski Kombi, gdzie Łosowski go marginalizuje a
        swój
        >
        > własny projekt gdzie moze sobie bez przeszkód wyżyć się na gitarze idzie za
        > głosem serca. Dziś chyba zwyciężył rozsądek.

Rozsądek rozsądkiem, ale to było żałosne - ta cała otoczka, ten wdzięczący się
        chórek rodem z dansingu no i Leszcze - nie mam nic do tego kolesia lecz formuła
        wodzireja-rozgrzewacza to coś w całkiem innej bajki... rozumiem, że kasa, ale
        mając w pamięci wypowiedzi Skawińskiego za czasów O.N.A., który odcinał się od
        twórczości Kombi, wręcz wyśmiewając się niej, mam bardzo duży niesmak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka