Dodaj do ulubionych

opcja all inclusive

IP: *.chello.pl 20.09.09, 20:53
Witam serdecznie!!
Bardzo proszę "forumowiczów" o opinie na temat wypoczynku w hotelach w
Bułgarii z opcją all inclusive. Chodzi mi o to, iż wiele hoteli posiada taką
usługę, jednak każdy z nich wywiązuje się z realizacją w różny sposób, a
często w ten niekorzystny dla turysty. Napiszcie czy mieliście takie
doświadczenia, te na minus i oczywiście te pozytywne.
Pozdrawiam gorąco.
Obserwuj wątek
    • gringo68 Re: opcja all inclusive 21.09.09, 07:47
      jeżeli jedziesz na bardziej "stacjonarny" wyjazd rodzinny z dziećmi,
      zwłaszcza do kołchozu dla masówki jak SB. Sozopol czy ZP, gdzie ceny
      sa znacznie wyższe od średniej nadmorskiej, AI jest jak najbardziej
      wskazane...

ja miałem AI w South Beach w Cerevie i nie narzekam jesli chodzi o
      wybór i smak...

bez dzieciaków jednak nigdy bym się nie zdecydował na AI...Bułgaria
      jest wciaż tak tania (poza kołchozami), że spokojnie można jadać "na
      mieście"...
      • gibiza Re: opcja all inclusive 21.09.09, 09:13
        Dołanczam się do wypowiedzi przedmówcy... jeśli dzieci to może
        faktycznie lepiej wybrać AI. W naszym przypadku ostało się na
        wykupieniu śniadań, a obiady jedliśmy w restauracjach (pyszne i
        tanie)- Ravda. Poza tym opcja AI nie ogranicza Twojego czasu... my
        dużo jeździliśmy we własnym zakresie, więc AI nieoplacalny wogóle.
        Pozdrawiam
        • des4 Re: opcja all inclusive 21.09.09, 10:14
          jak wyżej, z tym, że tak czy owak warto miec wykupione sniadania, no
          chyba że ktoś lubi zaczynać dzień od biegania po bułki do sklepu i
          smażenia jajecznicy...
          • ewcians Re: opcja all inclusive 24.09.09, 00:39
            Jak wyżej.
            Dodam jeszcze, że osobiście byłam w tym roku w BG w Primorsku w hotelu Blue Bay Park z opcją AI i byłam bardzo zadowolona, zwłaszcza z ceny pobytu........zdradzę bo myślę, że ktoś może skorzystać - ja przepłaciłam 1000 zł - rezerwacja w kwietniu na czerwiec - zapłaciłam 3100 zł za 10-cio dniowy pobyt 2 os.dorosłe+2 dzieci, rezerwacja w styczniu w tym samym czasie kosztowała 2100....
            Ciekawostką jest,że dzieci do lat aż 14 mają w tym hotelu pobyt gratisowy.
            A sam hotel - niby 3 gwiazdki, ale w moim mniemaniu oceniam go minimalnie na 3,5 gwiazdki,jednak bardziej skłonna jestem ku 4...
            • Gość: Aaa Re: opcja all inclusive IP: *.icpnet.pl 11.10.09, 17:06
              W większości przypadków pobyt z opcja All Inclusive wliczonym już w
              cene będzie tańszą opcją niż same noclegi + śniadania, obiady,
              kolacje, alkohole itd płatne dodatkowo. Różnica tkwi w jakości
              wyżywienia, tzn. jeżeli chcesz aby było taniej to nie licz, że
              wyżywienie All Inclusive będzie jak w luksusowej wykwintnej
              restauracji z osobistym kelnerem i winem za 100 Eur/butelka. Jeżeli
              należysz do maruderów daruj sobie All Inclusive, bo głupotami
              zepsujesz sobie wakacje. Osobiście jeżeli mogę wybieram hotele gdzie
              All Inclusive jest możliwe jako dodatkowa opcja, poprostu testuje na
              miejscu i wtedy decyduje przedłużać lub nie.
              • Gość: gtw Re: opcja all inclusive IP: 195.158.247.* 13.10.09, 07:48
                co to za bełkot? a jaki % przyjeżdżających stołuje się w luksusowych
                restauracjach z winem za 100€???

generelnie standard i jakośc AI jest lepszy niż standard i jakość
                przeciętnej bułgarskiej knajpy...
                • Gość: ewcians Re: opcja all inclusive IP: *.i24.pl 17.10.09, 01:46
                  Ech no........przekrój Wczasowiczów na całym świecie jest ogromny....tak więc na pewno znajdzie się ktoś o wygórowanych wymaganiach.

Przedmówczyni ma rację - jak wymagasz super hiper luksusów i wszystko Ci ogólnie "nie leży" to lepiej odpuść AI.

Fakt faktem że AI zazwyczaj wychodzi taniej niż kwatera+wyżywienie.....i to wszędzie......nie tylko w BG, no i BEZCENNE nic Cię nie intereuje, ani gotowanie (w upale wrrrrr) ani zmywanie.......LUZZZZZ BLUSSSSS........żyć nie umierać.

P.S.
                  Mam doświadczenia zarówno jeśli chodzi o wakacje kwaterunkowe jak i wakacje z AI, w tym miejscu dodam, że AI w różych miejscach różnie się prezentowało........i na podstawie tych doświadczeń powiem Wam, że nie ma jak najbardziej badziewne AI (i tak zawsze wychodziło taniej niż wyżywienie własne!) głodni chodzić na pewno nie będziecie :)
                  • Gość: bryza65 Re: opcja all inclusive IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.09, 00:37
                    Ewa napisz proszę czy kwota za wypoczynek w BG (3100), którą podałaś wcześniej
                    dotyczyła całej rodzinki, czy może była to opłata za jedną osobę.
                    Dziękuję i pozdrawiam.
                    • Gość: damm Re: opcja all inclusive IP: 82.160.51.* 17.12.09, 13:18
                      Miałem all z dziećmi w Złotych Piaskach, hotel Golden Beach.
                      Wszystko ok !!! Dzieciaki i my zadowoleni. Al jest w większych
                      (czyt.droższych) miejscowościach turystycznych opłacalny.
                      • Gość: ciapa Re: opcja all inclusive IP: *.chello.pl 17.12.09, 15:59
                        Wątpię aby opcja all w Bułgarii była w ogóle opłacalna:D
                        • des4 Re: opcja all inclusive 19.12.09, 11:51
                          jak jedziesz z dwojką dzieciaków, to nawet w Bułgarii jest
                          opłacalna...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka