Gość: skywalker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.10, 14:25 Witam, Jadę na słoneczny brzeg w sierpniu. KONIECZNA -> Presov -> Kosice -> PG SENA -> Nyireghazaan -> Debrecen -> Oradea. Rozumiem, że na Węgrzech nie muszę latać za winietą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
des4 Re: Winieta Węgry 28.06.10, 15:21 a po co latać? kupisz na każdej stacji benzynowej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skywalker Re: Winieta Węgry IP: 82.177.143.* 28.06.10, 16:40 pytałem o to czy mi potrzebna jest.. nie mam zamiaru oszczędzać na winietach bo to drobne pieniądze ale jeśli jest mi ona taka samo potrzebna jak grabie do odśnieżania to po co się fatygować!? dzięki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_rt Re: Winieta Węgry 28.06.10, 18:50 Troche nielogiczna ta twoja trasa, kawałek węgierski, bo skoro granica SK/H w Sena to po co sie pchać na Nyiregyhaza? Lecisz e71/79, M30, M3 i M35 na Debreczyn i zaraz masz granice w Bors/Oradea. Na drogach M obowiązuje winieta. Ja z kolei już kilka razy leciałem od Barwinka na Oradeę (i w druga mańkę) i ten kawałek zajmuje trochę ponad 4h, jadąc normalnie, trasa pusta, drogi dużo lepsze jak w PL. Jak jestes w okolicach Presova to możesz się tak pokierować tinyurl.com/2df9le2 Bez winiet i spokojna, szybka trasa. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Winieta Węgry 28.06.10, 22:25 odcinek słowacki gorszy niż w Polsce na Węgrzech jeśli na Oradeę, najszybciej i najwygodniej autostradą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jw Re: Winieta Węgry IP: *.multi-play.net.pl 28.06.10, 19:27 proponuje nie oszczedzac tych 25 zł i kupic winiete na autostrade wegierska, jazda autostrada w HU to czysta przyjemnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Winieta Węgry IP: *.lanet.net.pl 28.06.10, 21:33 dwa razy przelatywalem przez wegry miedzy miskolcem i debreceniem i jest tam autostrada M30 a rownolegle leci zwykla droga. tylko ze ta zwykla droga jest o niebo lepsza od naszej A4 Katowice Krakow. Lecialem ta droga po 130 bylo calkiem luzno, jedynym minusem sa miejscowosci przez ktore trzeba przejechac. Nie wiem ile kosztuje winieta moze te 25 zl o ktorych pisza powyzej ale przyznajcie czy kwota 25zl za przejechanie ok 100km to malo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skywalker Re: Winieta Węgry IP: 82.177.143.* 28.06.10, 23:26 dzięki za odpowiedzi :) polecę autostradą lub tą równoległa. W sumie te 25zł to żadne pieniądze jak na koszta całej wycieczki.. ale jak kolega zauważył 25zł za 100km to całkiem sporo :) pozdroo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtw Re: Winieta Węgry IP: 204.45.55.* 29.06.10, 07:33 ta droga jest dość kiepska, a słynna jakość węgierskich dróg to pieśń przeszlosci, poza autostradami sa porównywalne do polskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Winieta Węgry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 13:22 Dla ciekawostki dodam,że winiety mają elektroniczne ( dostajesz tylko potwierdzenie zapłaty i twój nr.samochodu wklepują w system,a potem każdy policjant może sprawdzić czy zapłaciłeś nawet podczas jazdy za tobą) Odpowiedz Link Zgłoś