Dodaj do ulubionych

dojazd do Elenite

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 08:56
witam!
Bardzo proszę osoby, które były lub wybierają się do Elenite o podanie
trasy jaką jechały (lub zamierzają jechać) i planowanego miejsca na
nocleg.
Będziemy jechać z południowo - wschodniej Polski (małopolskie).
Pozdrawiam i dziękuję.
Obserwuj wątek
    • bulgarskiewakacje Re: dojazd do Elenite 28.07.10, 10:48
      dojazd do Elenite tą samą drogą jak do SB, na końcu z SB przez Św. Vlas,
      parkingi 3 do wyboru, cena 10lv/dobę
      • bulgarskiewakacje Re: dojazd do Elenite 28.07.10, 14:05
        rozpoczęła się wojna cenowa między parkingami, napisałem, że cena to 10lv/doba,
        rano jechałem do sb na jednym była cena 8lv/doba, jak wróciłem to kolejny
        obniżył do 5lv/dobę. Macie szczęście.

bulgarskiewakacje napisała:

> dojazd do Elenite tą samą drogą jak do SB, na końcu z SB przez Św. Vlas,
        > parkingi 3 do wyboru, cena 10lv/dobę
    • Gość: Autsajder Re: dojazd do Elenite IP: *.205.93.171.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.07.13, 11:08
      Elenite piękne miejsce niestety przepełnione Słowianami za wschodniej granicy !!! plaże piękne choć piaszczysto kamienne , w trasie trzeba trzymać się trzeba głównych dróg spanie w Rumunii można znaleźć przy trasie bez problemu nie za drogo i całkiem spoko !!! trzeba jechać kierunek Bucaresti a następnie Varna - a w Warnie droga E 85 na Słoneczny Brzeg ( piękne miejsce) pamiętać należy o winietach bez problemu za każdą granica można kupić na moście płatnym na Dunaju sprawdzają winiety !!! w razie pytań - autsajder50@interia.pl Bułgaria i morze czarne piękne
    • Gość: Pan Tofel Re: dojazd do Elenite IP: *.248.246.130.skyware.pl 17.07.13, 12:57
      Jedziemy 20.07 do Św. Własu. W tym roku jadę tak: Barwinek- Trebisov-Nyíregyháza-Debrecen. W Rumunii z Oradea drogą nr 6 do Alexandrii, potem Ruse. Pierwotnie z Shumen w Bułgarii miałem jechać przez Warnę, ale teraz się zastanawiam czy nie lepiej jechać drogą 73 prosto do SB bo ruch w BG mały. Dodam, że jadę bez noclegu i wyjeżdżam z PL późnym popołudniem, tak by w nocy na spokojnie przejechać Rumunię.
      • wtopek Re: dojazd do Elenite 17.07.13, 13:52
        te droga w Rumunii, która chcesz jechać jest bardzo kiepska - stan techniczny, ciągnące się kilometrami tereny zabudowane, mnóstwo furmanek i innych wynalazków

jadąc przez Trebisov lepiej po przekroczeniu granicy węgierskiej odbić na Kisvardę, potem przez Satu Mare, Cluj i dalej albo na Pitesti albo na Brasov

aha, spory kawałek drugi za Stropkovem jest remontowany, w kilku miejscach jest ruch wahadłowy, można stracić i ponad godzinę
        • Gość: Pan Tofel Re: dojazd do Elenite IP: *.multimo.pl 17.07.13, 15:36
          Dzięki za info. Powiedz mi jeszcze, odnośnie drogi nr 6 to kiedy ostatni raz nią jechałeś?
          W zeszłym roku jechałem tak jak piszesz Satu Mare-Cjul i to właśnie ten odcinek był fatalny. Później są niezliczone serpentyny. Jadąc tą trasą dopiero za Karpatami da się jechać w miarę płynnie dlatego szukam alternatywy. Poświęciłem kilka h na wirtualną podróż na street view i droga wydaje się być w dobrym stanie technicznym - liczne remonty w latach 2010-12. Teren zabudowany i furmanki są faktem, ale właśnie dlatego wybrałem podróż w nocy. Sam już nie wiem, jak się wkurzę to pojadę przez Ukrainę;)

A ten remont za Stropkowem to jeszcze trwa?? Ile to już lat??
          • wtopek Re: dojazd do Elenite 17.07.13, 20:23
            rok temu jesienią od Giurgiu do Craiova

droga z Satu Mare jest w dobrym stanie i niedawno remontowana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka