Dodaj do ulubionych

jazda samochodem rodziców

IP: *.netfala.pl 29.03.11, 12:15
jedziemy do Bułgarii samochodem rodziców. Czytalam w przewodniku,że potrzebna jest potwierdzona notarialnie przetłumaczona umowa użyczenia samochodu?Co o tym wiecie, czy ktoś robił coś takiego?? Nazwisko i adres w dowodzie rejestracyjnym jest takie samo, tylko imię się różni, bo to samochód rodziców :)
Obserwuj wątek
    • Gość: marcin Re: jazda samochodem rodziców IP: *.internetia.net.pl 29.03.11, 16:59
      bulgaria jest w UE wiec prawo pewnie ma takie jak u nas, wiec zadzwon na policje i sie dowiedz
    • wojak999 Re: jazda samochodem rodziców 29.03.11, 20:17
      Zajrzyj tu , znajdziesz wszystkie interesujące Cię informacje.
    • Gość: marek Re: jazda samochodem rodziców IP: 87.246.12.* 30.03.11, 11:14
      lepiej miec przetlumaczone upowaznienie na j.bulgarski niz na j.angielski.moge Ci przetlumaczyc, jestem tlumaczem przysieglym.pozdrawiam! plbg1@abv.bg
    • Gość: krasnopiura Re: jazda samochodem rodziców IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.04.11, 18:41
      Musisz miec upowaznienie potwierdzone przez notariusza,bo jak trafisz na służbistę to masz po urlopie.Ja jechałem autem synowej o tym samym nazwisku i załatwiała mi u notariusza (około 70 zl).Ponadto samochodem nie może kierowac obcokrajowiec,mimo ,że siedzisz obok.
      • Gość: justa Re: jazda samochodem rodziców IP: *.netfala.pl 04.04.11, 18:16
        w jakim języku było to upoważnienie? Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
        • trypel Re: jazda samochodem rodziców 04.04.11, 19:05
          wszystko prawda była ale przed wejsciem do UE
          a teraz już normalnie
          wsiadasz i jedziesz
          przekraczałem granicę autem wypożyczonym w Rumunii,
          i zastępczym od dealera z Polski, i motocyklem rejestrowanym na kolege. i Jezdzilem autem z naszego bułgarskiego oddziału (również do Rumunii) i nawet sie nikt o nic nie spytał.

ale kiedys to sie naprawde czepiali :)
          • Gość: Rafał Re: jazda samochodem rodziców IP: *.tczew.vectranet.pl 16.05.11, 18:34
            Mam pytanko- lepiej przez Serbię czy przez Rumunię do Bułgarii?? Jak w tym roku stan dróg i korków w Rumuni (w 2010 było trochę remontów). W Rumuni przez Oradeę i Cluj Napoca. Serbia wiadomo- jedna trasa najczęściej używana. Będę wdzięczny za pomoc.
    • Gość: justa Re: jazda samochodem rodziców IP: *.netfala.pl 05.04.11, 15:46
      tylko zmartwiło mnie jednak to, że przewodnik jest aktualny, są w nim informacje o tym, że Bułgaria w 2007 weszła do Unii , ale są też informacje właśnie o tej potwierdzonej notarialnie umowie użyczenia samochodu :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka