IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.11, 17:59
Mam pytanie bo widzę, że w hotelach oblatany jesteś:)
Będę potrzebować noclegu na jedną noc (2 osoby dorosłe + dziecko) w Kazanłyku i Szirokiej Łące. Możesz coś polecić? A czy orientujesz się czy trzeba rezerwować nocleg wcześniej czy znajdzie się coś po przyjeździe??
Obserwuj wątek
    • trypel Re: Do Trypel 08.08.11, 18:20
      Kazanłyk - nigdy nie spałem, polecam albo City Hotel w Starej Zagorze (stary komunistyczny ale tani i dobra kuchnia), przy okazji warto odwiedzić Starą Zagorę żeby poczuć klimat prawdziwej Bułgarii bez turystów, jak wyjdziesz z hotelu i pójdziesz pasażem w lewo to za skrzyżowaniem najbliższym masz po lewej w głębi rewelacyjną knajpę z dobrym winem i ozorkami -marzenie :)

albo bezpośrednio w Dolinie Róż czyli na przełęczy Szipka - od Kazanłyku do Gabrowa jedziesz drogą pod górę i na samym szczycie przełęczy masz ze 2 knajpy i jeden hotel-knajpa. Może być zamkniety ale sie nie przejmuj tylko poproś o pokój :)
      Ale to miejsce dla twardzieli - łazienki wieloosobowe z drewnianymi podestami :D ale piwnica z winami super. I widok rano :)

a ta Sziroka Łąka to gdzie?
      • Gość: kasia Re: Do Trypel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.11, 18:26
        a orientujesz się trzeba rezerwować wcześniej czy jak dotrzemy na wieczór to się coś znajdzie?
        Łaką to okolice Pamporova
        • trypel Re: Do Trypel 08.08.11, 18:33
          na przełęczy nie musicie - zresztą cieżko by było bo nie mają www .
          Ten city hotel jest dość popularny i zawsze było sporo ludzi ale miejsce sie powinno znaleźć - zresztą rada - jak bedziecie nawet pare godz przed to choćby przez komórkę robicie rezerwację w bookingu i macie lepszą cenę i jedziecie na spokojnie :)

co do Pamporowa nie pomogę bo nigdy ponizej Plovdiv nie zjechałem - jedziecie od Grecji czy zwiedzacie Rodopy?
          • Gość: kasia Re: Do Trypel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.11, 18:40
            robimy sobie kilkudniowy wypad z St Vlas :)
            trasa już opracowana teraz tylko kombinuje z noclegami
            • trypel Re: Do Trypel 08.08.11, 19:02
              zaczynasz od Trackich grobowców, potem Rodopy, Dolina Róż, Wielkie Tarnovo i powrót? jakoś tak? Jak już tak daleko jesteś to warto zajechać w góry Riła.
              • Gość: kasia Re: Do Trypel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.11, 19:15
                plany sa takie:
                dzień 1: kamienny las, madara, Kotel, Zerawna, Kazanłyk
                dzień 2: Szipka, Etar, Baczkowo, Cudne Mosty, Sziroka łaka
                dzień 3: Gela i powrót do St Vlas z zahaczeniem po drodze o Sliven
                O właśnie - wiesz może coś na temat wyciągu w Sliven?? On jest krzesełkowy?
                • ewwa-r57 Re: Do Trypel 08.08.11, 19:54
                  A tu jest wwww.planinite.info/V_pomosht_na_turista/Liftove/Liftove_Stara_planina.htmyciag
                • trypel Re: Do Trypel 08.08.11, 21:16
                  niestety w Sliven tez nigdy - tam nie miałem klientów
    • ewwa-r57 Re: Do Trypel 08.08.11, 19:30
      Pozwole sie wtracic, moze tu znajdziesz cos odnosnie Ширoкa лъкa www.nextbgtrip.com/city.php?c=112
      • Gość: kasia Re: Do Trypel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.11, 19:43
        dziękuje bardzo :)
      • trypel Re: Do Trypel 08.08.11, 21:15
        ale wstyd :(

byłem tam na jakiejś intergracji firmowej i nawet nie wiedziałem jak to sie nazywało :(
        dzieki za przypomnienia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka