Dodaj do ulubionych

Marina Royal Palace lub Pelican?

06.01.12, 14:08
Witam, czy byl ktos w w tych hotelach i czy ktorys z nich to dobry pomysl na letnie wakacje z aktywnym 10 latkiem i czy dobrym pomyslem bedzie druga polowa czerwca?
Obserwuj wątek
    • wojak999 Re: Marina Royal Palace lub Pelican? 06.01.12, 14:16
      Zapomiałeś napisać w jakiej miejcowości, Marina Royal Palace mogę Ci znaleźć na wybrzeżu BG w różnych miejscowościach trzy razy.
      • muchospatatos Marina Royal Palace lub Pelican? 06.01.12, 14:43
        Miejscowośc Duni okolo 8 km od Sozopolu, w sklad kompleksu Royal Duni Resort wchodza wlasnie Marina Royal Palace oraz Pelican czy np Marina Beach..:)
        • Gość: pyzula7 Re: Marina Royal Palace lub Pelican? IP: *.pruszkow.mm.pl 07.01.12, 14:45
          Byłam w sierpniu 2011 w tym kompleksie i bardzo go polecam (Cały kompleks nazywa się Duni Royal Resort i jest to ogromny teren a te trzy hotele, które s dostępneą w katalogach to może 1/3 całego kompleksu). Byłam z mężem i 1,5 roczną córką - mieszkaliśmy w Pelikanie i generalnie uważam ten hotel za najlepszy wybór. Cisza, spokój, czyściutko, zawsze wolny leżak i parasol przy basenie, bar koło basenów. Pozostałe dostępne hotele są przy samej plaży, gdzie dużo ludzi z innych hoteli przychodzi na posiłki, przez co generalnie jest brudniej i tłoczno.
          Hotel Pelikan oddalony jest o około 400m od plaży, ale dojście jest przez piękny ogród. Przejście do plaży jest pod ulicą, co też nie stanowi problemu ponieważ codziennie sprzątane są schody i same podziemne przejście.
          Standard pokoi jest bardzo dobry, jedzenie jest smaczne i urozmaicone. Nie mieliśmy żadnych sensacji żołądkowych
          Co do plaży to jest ona hotelowa, leżaki i parasole bezpłatne, a ich ilość taka, że starczy dla każdego. Można wypożyczać ręczniki.
          Lekarz i cała przychodnia są na miejscu. W razie czego mają karetkę i mogą zawieść do szpitala. Grunt to mieć ubezpieczenie.
          Reasumując bardzo polecam. Wróciłam zadowolona i wypoczęta.
          • Gość: Duni FAN Re: Marina Royal Palace lub Pelican? IP: *.centertel.pl 25.09.12, 10:40
            Co do Pelikana to ma jeden minus. Powietrze w nim można nożem ciąć. Duchota straszna. Basen zlokalizowany jest tak jakby w zagłębiebiu i nie ma tam przewiewu.

Ja byłem akurat w Marina Royal Palace i uważam że najlepszym wyborem z tego kompleksu jest Marina Beach (z Marina Royal Palace na plażę trzeba nachodzić się po schodkach, niby tylko kilka ale są, a kilka razy dziennie robi swoje).

Resort Duni polecam pomimo że jedzenie w sezonie 2012 było uboższe niż np w 2011 roku. Kompleks idealny. Jeśli nie dostanę w 2013 Turcji 5cio gwiazdkowej w dobrej cenie i świetnej lokalizacji to pewnie wybiorę znowu Duni ale tym razem 4 gwiazdkową Marinę Beach bo według mnie nie ma żadnej różnicy pomiędzy nią a Mariną Royal Palace.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka