Dodaj do ulubionych

obóz w Bułgarii

17.02.12, 21:06
Witam.
Mam pytanie. Jak wygląda opieka na obozach młodzieżowych doi bułgarii? Wysyłam swoją córkę w tym roku i nie wiem czy to dobry pomysł. Słyszałam, że dzieciaki nie mają żadnej kontroli i piją palą itd. Jakie są wasze doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • Gość: e Re: obóz w Bułgarii IP: *.devs.futuro.pl 17.02.12, 21:32
      Obłęd!!! Pytanie godne Egiptu. Jaki wpływ na to, czy piją i ciupciają ma kraj docelowy?
      • xjanedoex Re: obóz w Bułgarii 17.02.12, 21:46
        ma znaczące ponieważ słyszłam, że wychowawcy na obozach w bułarii bardziej przymykają oko na takie zachowania niż np. w Hiszpanii.
        • Gość: aaa Re: obóz w Bułgarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.12, 07:53
          A wychowawcy są polscy czy bułgarscy?
          • pawel.slonecznybrzeg Re: obóz w Bułgarii 19.02.12, 19:13
            Wysyłam swoją córkę w tym roku i nie wiem czy to dobry pomysł. Słyszałam, że dzieciaki nie mają żadnej kontroli i piją palą itd. Jakie są wasze doświadczenia?

jak już wysłałaś to klamka zapadła, nie ma co się stresować, a że dzieciaki "dają czadu" to chyba niezależy od miejsca tylko od dzieciaków, nikt nikogo nie upilnuje, "chciec to móc" ;)
        • turx01 Re: obóz w Bułgarii 19.02.12, 23:12
          xjanedoex napisała:

> ma znaczące ponieważ słyszłam, że wychowawcy na obozach w bułarii bardziej przy
          > mykają oko na takie zachowania niż np. w Hiszpanii.

Podejrzewam ze to urban legend, bo Hiszpania niby katolicki kraj ... etc.
          Ale imprezowanie w "sytlu angielskim" które ma obecnie miejsce w całej Europie,
          zaczeło się przecież w Hiszpanii - na Majorce i Ibizie.
          • Gość: maranka Re: obóz w Bułgarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.12, 12:34
            Dokładnie tak. fala imprez dotarła również nad Morze Czarne a forma zabawy oraz kluby niczym się nie róznią od tych hiszpańskich.
            Ważne ile dziecko /młodzież ma lat, czy było juz na takim zagranicznym obozie i do jakiej miejscowości jedzie.Jeżeli jest to SB albo ZP to wiadomo ,że tam głównie pobyt polega na imprezowaniu.Alkohol tani , dziewczyny do większości klubów o określonych godzinach wchodzą za darmo a wychowawcy na takich obozach to przeważnie studenci.
    • Gość: DobraRada Re: obóz w Bułgarii IP: *.elwico.pl 25.03.12, 13:13
      Żeby być pewnym bezpieczeństwa i tego, że dziecko nie będzie się nudziło, trzeba posłać Pociechę na wakacje z dobrym biurem podróży, np. Almaturem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka