Dodaj do ulubionych

Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ?

IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.12, 08:39
czy ktoś również spędza urlop w tym hotelu?... my z rodzinką będziemy tam od 15.06 do 22.06...a może ktoś juz był i podzieli się wrażeniami
Obserwuj wątek
    • Gość: wadi Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.12, 08:14
      piękne miejsce....
      • Gość: ja Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? IP: 194.114.62.* 10.05.12, 09:43
        a tak coś więcej i jedzonku, czystości....?
        plaży?????
    • Gość: jakh Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? IP: 91.220.18.* 10.05.12, 09:52
      Miejsce godne polecenia.Nie będziesz żałowac.
      My będziemy tam po raz trzeci.Co ciekawe w tym samym terminie.
      Zawsze jest trochę Polaków w tym hotelu,bez obaw.
      • Gość: Moniqa Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? IP: *.30.2.228.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.05.12, 13:08
        my byliśmy rok temu końcem czerwca na 10 dni , pogoda tragedia tylko 2 dni mieliśmy słoneczne,
        a hotel dobry szczególnie warto się tam wybrać z dziećmi :) ale osobiście drugi raz bym tam nie pojechała - bardziej podobało mi się w hotelu grifid Arabella.
        • kubulinka1977 Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? 11.05.12, 12:25
          To pewno sie spotkamy :).... My tez jedziemy do tego hotelu w tym samym terminie ( 15.06), tyle ze na 2 tygodnie.....
          Przestudiowalismy chyba wszystkie opinie na jego temat i wydaje mi sie ze bedziemy zadowoleni.... Jak dla mnie z opisu i opinii hotel jest idealny.
          My jedziemy z 2 dzieci, wydaje mi sie ze jest to hotel idealny dla rodzin z dziecmi wlasnie.
          Jednego czego sie boje to pogody...My tez bylismy rok temu w Obzorze ( pare hoteli dalej), pod koniec czerwca i pogoda kiepska byla....Tzn pierwszy tydzien super, w sam raz, drugi lipa straszna....
          • Gość: jakh Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? IP: 91.220.18.* 11.05.12, 17:49
            A w jakim wieku masz dzieci?
            My jedziemy z chłopcem 9 lat.
            • kubulinka1977 Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? 11.05.12, 23:23
              My mamy sporo młodsze, ale tez chłopaki :) Mlodszy ma prawie 2 latka, starszy to 4 i pol latek....
              Jedziecie tam juz 3 raz....To musi tam byc naprawde fajnie. Dzis juz troche pozno i wylaczylo mi sie juz myslenie. Ale napewno niedlugo skrobne pare pytan do Was, jesli moge oczywiście :)...
              Cos Wam sie nie podobalo w tym hotelu....? Z opisow wynika ze jest idealny :)))))
              • kubulinka1977 Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? 12.05.12, 22:16
                Tak pare pytanek mam na szybko... W jakich godzinach są posiłki, nigdzie nie znalazlam...Czy w jadalni duzy tłok ( trzeba czekac na miejsca, czekać na posiłek). Sa problemy z miejscem na lezakach?
                • Gość: jakh Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? IP: 91.220.18.* 14.05.12, 14:29
                  Jedzenie jest dostępne non stop,godzin nie pamietam.Sniadanie,sniadanie dla spiochów,szwedzki stół przy basenie,kolacja "nocna" i.t.p
                  Nie zdazyło mi sie czekac na posiłek (zawsze byłem w czerwcu),wolne miejsca zawsze były.

Z leżakami różnie,trzeba rano rezerwować szczególnie przy basenie.
                  Za pierwszym pobytem lezaki przy plaży były płatne,potem nie.
                  • Gość: bilba Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.12, 17:39
                    To jest już nas trzy rodzinki...my lecimy z 6 letnim synkiem...pewnie się poznamy w klubie animacyjnym, jesli nie my to nasze dzieciaki na pewno !!!
                    Jestem ciekawa skąd lecicie - ja z moją rodzinką z łodzi 15.06 jeszcze nie wiadomo o ktorej godzinie...martwie się tylko o pogodę, do tej pory wybór padał zawsze na wakacje w egipcie, więc słonko gwarantowane - w tym roku znalazłam ten oto hotel, gdzie na forum i zainteresował mnie , wykupiłam pobyt i dopiero pomyślalam o pogodzie...mówicie, ze trzeba bluzy i długie spodnie wziąć...?
                    • Gość: bilba Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.12, 17:42
                      proszę poradźcie jeszcze jak z walutą czy kupić euro, dolary czy te ich lewy?
                      własnie planuje w tym tygodniu wybrać się do banku.
                      kubulinka też wydaje mi się hotel idealny...ciekawe jak będzie - TO JUŻ TYLKO MIESIĄC...ja już odliczam tym bardziej, ze w pracy kociołek...proszę napiszcie skąd lecicie...
                      • Gość: jakh Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? IP: 91.220.18.* 14.05.12, 20:20
                        Kupowałem euro i w hotelu wymieniałem na lewa,tym sie płaci w sklepach.
                        Nie udało mi się znależc kantoru,który by sprzedawał lewy w Wa-wie,ale może takie są.
                        Pogoda była podczas naszych czerwcowych pobytów dobra,może 1,5dnia chmury,ale wtedy odkryliśmy basen wewnętrzny (i siłownię).
                        Wylatujemy z W-wy.
                        • kubulinka1977 Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? 14.05.12, 21:09
                          No tak, pewno sie spotkamy, nasze chlopaki napewno sie odnajda ;). Ja sie juz nie moge doczekac.

My mielismy euro. Wymienilismy na lewa w hotelu.

Lecimy z Wrocławia. Wlasnie od niedzieli znamy juz godziny wylotow, wieczorne, moze byc....( ostatnio mielismy nocne - troche ciezko bylo)....

No no jakis sweterek kurteczke trzeba wziac.....Pamietam heheh jak pisalam tu na forum czy trzeba cos wziac cieplego to wszyscy zgodnie odpisali ze beeeez sensu, nie potrzeba. Wzielam i dobrze, bo sie przydalo. Mysmy rok temu 1 tydzien mieli bardzo fajna pogode ok 26 stopni jak dla mnie w sam raz, potem tak w kratke, troche sie ochlodzilo troche padalo, ale nawet wtedy nie bylo najgorzej, raz ze w hotelu bulo duzo atrakcji, dwa ze byl kryty basen, troche poroblismy sobie wycieczek. Ogolnie ten drugi tydzien tez milo wspominam, tym bardziej ze ponoc nawet bulgarzy mowili ze taka pogoda w czerwcu jest raczej niecodzienna.

• baje.czka Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? 14.05.12, 23:41
                            Powitanko dla wszystkich :)
                            My do Bułgarii wylatujemy 01.06 z Poznania . Też czytałam o tym hotelu bardzo dużo i opinie były same pozytywne.Tylko martwię się o pogodę. Aby woda w morzu zdążyła się nagrzać i aby przyjemnie posiedzieć przy basenie.I popluskać się w wodzie.
                            • nioma Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? 15.05.12, 09:42
                              wystarczy korzystac z bankomatu, nie trzeba sie wozic z pieniedzmi.
                              bierzesz tyle ile potrzeba i juz.
                              • Gość: bilba Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.12, 19:41
                                KOCHANI...za miesiąc - dokładnie za miesiąc spotykamy się się na wakacjach w Bułgarii...dziękuje za porady odnosnie waluty - latałabym po kantorach i bankach i szukała ich waluty
                              • Gość: bilba Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.12, 19:49
                                tak jak pisałam - my z łodzi ale ciekawe czy i tym razem nam nie zmienią; co roku kupujemy z Łodzi i jeszcze nigdy z tego lotniska nie wyleciałam...a godzin nadal nie ma ???:(((((
                                • kubulinka1977 Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? 15.05.12, 21:04
                                  Jak to zmieniaja Wam miejsce .... wylotu....? Eeeeee. Jeszcze nigdy nam sie to nie zdazylo. Przeciez na umowie macie miejsce wylotu sprecyzowane....
                                  Cos sie juz szykujecie powoli? Ja juz ciuchy letnie skompletowalam dla dzieci, mamy juz paszport dla mlodszego. Starszy sie juz dopytuje kiedy i gdzie .....Hehe
                                  • Gość: bilba Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? IP: 83.238.5.* 19.05.12, 18:33
                                    no niestety...zmieniają; na umowie owszem jest miejsce wylotu a potem na miesiąc przed dostajemy albo i nie dostajemy (bo i tak się zdarzyło rok temu lecą z biurem tui) informacje, ze loty z łodzi są odwołane bo np nie było kompletu i tui zrezygnowalo z tego miasta...i musimy wybierać inne miejsce wylotu...
                                    • Gość: bilba Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? IP: 83.238.5.* 19.05.12, 19:02
                                      ja jeszcze się nie pakuje...ale kupuje, no i powoli kupka ciuchów rosnie...mały mój już też ciągle pyta...mama a kiedy polecimy do bułgarii i odlicza nocki.
                                      wczoraj bylam w kantorze i przy okazji zapytalam o lewy...są na bieżąco, więc będę kupować w polsce;
                                      kubulinka1977 jestem ciekawa czy fajne będą animacje dla dzieciaków - zawsze frajda dla maluchów, Kubuś bardzo lubi te dyskoteki dla dzieciaków...
                                      właśnie paszporty - sprawdzilam daty ważności - uffff...ok !!!
                                      i pomyśleć, że to już tak całkiem niedługo
                                      my nadal nie znamy godziny lotu - dziś dzwoniłam do neckermanna ale nadal cisza !!!
    • kubulinka1977 Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? 19.05.12, 22:15
      Hmmm nigdy nam sie taka zmiana miejsca wylotu nie zdazyla. Jak wybieramy wczasy, to zawsze jaka pierwsza najwazniejsza rzecz podajemy wylot z Wroclawia...Z dwojka malych dzieci jakos sobie inaczej nie wyobrazam....Oby sie nam to nie zdazylo....
      No my tez n Neckermanna i godziny wylotu juz mamy od jakiegos czasu. Zreszta ten nasz hotel to cos mi sie zdaje ze tylko neckermann ma w ofercie.
      Tez liczymy na fajne animacje dla dzieci. . Moje chlopaki tez tance lubia :). Jakis klub dla dzieci tez chyba ma byc tak?
      Kubus mowisz, no nasz starszy to tez Kubus ;)
      • Gość: bilba Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? IP: 83.238.5.* 21.05.12, 13:02
        tui też go ma w ofercie, ale nie było lotów z łodzi i jeszcze któreś biuro...już coraz bliżej wylotu;
        tak mój synek to Kuba ma 6 lat, ja Kasia a mąż Paweł, więc 16.06 rozglądamy się...bierzesz dla maluchów jakieś materacyki dmuchane i zabaweczki? bo do egiptu zawsze trochę tego brałam, mam jeszcze pytanie na plaży tylko korzysta się z leżaków, czy ludzie leżą również np na ręcznikach kąpielowych?? czy nie ma sensu brać takiego ręcznika, bo w wspomnianym Egipcie nie wolno leżeć a zresztą nie dało by się bo piach parzy niemiłosiernie...
        pisałaś, że skompletowałaś już ubranka dla maluchów i znów może dziwne pytanie o ubrania...czy sporo naszykowałaś dla małych bluzek takich cieplejszych...czy wystarczy jakaś bluza i kilka bluzeczek z dłuższym rękawem?...kalosze chyba nie są potrzene - pytania mogą wydawać się dziwne ale nie moge wyobrazić sobie klimatu bułgarskiego...
        • Gość: jakh Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? IP: 91.220.18.* 21.05.12, 17:40
          Generalnie o tej porze w Bułgarii jest ciepło ok.25st.C i więcej.
          Nie pamietam,żebyśmy musieli zakłdac kurtki,czy cos w tym rodzaju.
          Po przylocie otrzymuje się karty (po jednej na głowę) za którą możesz codziennie dostac ręcznik plażowy i wieczorem go zwrócic,w okreslonych,dosc szerokich godzinach.
          Teoretycznie mozna się opalac na piachu,jednak polecam leżak i parasole (które tam są),bo inaczej oparzenia gwarantowane.To jednak ciepły kraj.
          Codziennie jest dyskoteka dla dzieci.Potem program animacyjny dla dorosłych,który czesto jest atrakcyjny dla dzieci.
          Co do klubu w ciagu dnia to 2 lata temu głównie jezyk niemiecki,ale prawie nie było polskich dzieci.
          • kubulinka1977 Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? 21.05.12, 22:20
            Dzieki za info. No fajnie z tymi recznikami, sporo miejsca z torbie sie zoaoszczedzi :). Co do klubu to niby jest napisane ze zajecia prowadzone z animatorami polskimi, na co liczymy.

W czerwcu jest ok 25/26 C....I jest naprawde fajna pogoda taka z sam raz ani za cieplo ani za chlodno. No chyba ze pada, to wtedy czesto sie ochladza, ale deszcze to tez nie takie jak u nas ze leje non stop, przelotne raczej sa.

Jesli chodzi o ciuchy dla dzieciakow, to kurteczke jakos lekka trzeba wziac.....Juz pisalam ze rok temu tez sie o to pytalam wszyscy ze nie nie po co. I dobrze ze wzielam bo sie przydala. Ja biore tez jakos bluze rozpinana ( jedna lub dwie nawet). Pare bluzek z długim, z 2 pary spodni z dlugim. No i duzo bluzek z krotkim pare spodenek bo wiecznie brudne.
            Jak jest cieplo to wieczorami tez cieplo, ale mysmy mimo to dlugi rekaw raczej wieczorem z reguly mieli ( jakas bluzeczka z dlugim albo leciutka kurteczka ). No ale jak sie przy tych deszczach ochlodzilo to sorry ale ja w sweterku i kurtce biegalam ( no i dzieci tez). No ale to tylko z 2 dni tak bylo.

Mi sie zdaje ze jak chce sie miec upal w Bulgarii to trzeba raczje liciec sierpien sie tam wybrac. Mi takie 25 odpowiada, byleby tego deszczu nie bylo, trzymajmy kciuki.

Zabawki biore, ale niekoniecznie trzeba, niektorzy kupuja i potem zostawiaja....Ja raczej zabieram do piachu cos, jakas lulubiona zabawke, moze ksiazka jakas i wiecej nie...Rok temu nabralam i bez sensu, lezaly tylko...
          • Gość: bilba Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.12, 22:25
            dziękuje za podpowiedź, o ten ręcznik na plaży chodziło ze względu na małego...w tym roku na pewno będą animacje w języku polskim gdyż jest klub animacyjny z polskimi animatorami z neckermanna;
            jak tam przygotowania do wyjazdu?
            jakh ten twój 3 wyjazd do tego hotelu bardzo nas upewnił w wyborze , od razu widać, ze musi być tam fajnie i przyjemnie...
            my wykupiliśmy pokoje z bocznym widokiem na morze na wyższym piętrze, jak uważasz która lokalizacja w którym budynku jest najbardziej ok
            • Gość: bilba Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.12, 22:31
              widzę, że wszyscy jesteśmy w tym samym czasie na forum....
              dziękuje bardzo za podpowiedzi, ale wyjazd z dziećmi to zawsze problem...lecąc pierwszy raz do egiptu znajoma pukała się w głowę jak jej pokazywałam sweterki i full skarpetek a nawet jakieś rajstopki dla mojego 3 latka...ja nie mogłam uwierzyć, ze może być tak ciepło...
              cieszę się, ze tym razem do bułgarii
              • maje-k12 Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? 22.05.12, 09:30
                My również lecimy do tego hotelu ale dopiero w sierpniu z tui. Mam więc pytanie o pogodę w sierpniu? Mam nadzieję że wystarczą tylko letnie ciuchy:)Czy miniklub podzielony jest na grupy wiekowe? Gdzie warto pojechać a co sobie odpuścić (z 6-latką)? Czy w hotelu jest wypożyczalnia samochodów i jaka stawka na dzień? Ewentualnie ceny wycieczek zorganizowanych? Jeszcze jedno, czy klima w pokoju jest indywidualna czy centralna i czy są komary lub inne paskudztwa? Czy w hotelu jest bankomat? Liczę również na Wasze wrażenia po powrocie.
                • Gość: bilba Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.12, 16:12
                  na pewno opiszemy ...a kto był mógłby napisać coś o tym hotelu....
                • Gość: lumo Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.12, 13:57
                  W zeszłym roku byłam w drugiej połowie sierpnia, było bardzo gorąco, hotel naprawdę godny polecenia.
            • Gość: jakh Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? IP: *.centertel.pl 23.05.12, 21:01
              Mieliśmy widok boczny,raz bardziej centralnie,przy basenach,drugi raz nieco z boku,też z widokiem na morze i basen.Jedyny mankament to moze nieco zbyt głośna muzyka przy basenach(centralnie) w ciągu dnia,ale nam to przeszkadzało.
              Samochody można wypożyczyc na miejscu.
              Wycieczek z małymi dzecmi nie polecam,ale każdy ma swoje preferencje.
              • Gość: bilba Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.12, 22:47
                dzięki...czyli rozumiem, ze własciwie nie ma jakiś makabrycznych ustawień pokoi...każdy dobry.
                od jutra to już tylko 3 tygodnie...fajnie - mało tylko ja niestety nadal nie znam godziny wylotu...oj długo, długo !!!
                jak tam przygotowania...ja dziś pierwsze drobnostki odłożyłam na bok.szkoda, ze nie lecimy z tego samego miasta ...wiem o co jeszcze mogę się spytać - czy długo jedzie się z lotniska do hotelu, czy droga jest męcząca czy dość szybko mija?
                • Gość: jakh Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? IP: 91.220.18.* 25.05.12, 13:03
                  Z Warny jest 70 km.Jedzie sie busikiem ponad godzinę.
                  Nie jest to uciążliwe.
    • Gość: + Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? IP: *.phil.east.verizon.net 24.05.12, 04:01
      <
      • Gość: gość Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? IP: *.CNet.Gawex.PL 26.05.12, 21:16
        wow ja już lece w piątek 1.06 :)
        • forceps1 Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? 28.05.12, 08:59
          Witam wszystkich...Mam prośbę ,szczególnie do tych którzy byli lub w niedługim czasie będę w Miramarze..Wybieramy się tam 06.07 z dwójką dzieci 9 lat i prawie 2 lata..Lecimy do Bułgarii pierwszy raz,więc moje pytanie szczególnie o dostępność do pieluch,jedzonka dla dzieci,deserków, jogurtów... Czy wszystko brać z domu czy można na miejscu kupić?. Lecimy na 2 tygodnie,więc musiałabym trochę tego zabrać...:) Pozdrawiam i życzę pięknej pogody :)

• nioma Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? 28.05.12, 15:57
            w Obzorze jest duzy market SPAR w ktorym kupisz i pieluchy i jedzenie dla dzieci.
            Jesli natomiast dziecko ma swoje preferencje to lepiej zabrac ze soba.
          • kubulinka1977 Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? 28.05.12, 22:20
            Co do jedzonek dla dzieci....To nic nie trzeba brac moim zdaniem...Mysmy rok temu byli w Obzorze w hoteli o podobnym standardzie ( tyle ze z rocznym dzieckiem). Wzielam z Polski cala torbe sloiczkow z obiadkami, zupkami, jogurciki, deserki....I bez sensu, bo jedzenia bylo tyle i to non stop ze nie trzeba bylo nic ponad to. Nawet dla roczniaka....Bo byly i pyszne zupy i jedzenie roznego rodzaju i jogurty wlasnie i mnostwo owocow.....A ty piszesz ze jedziesz z 2 latkiem przeciez wiec tym bardziej po co dzieciowe jedzonka.....
            Ja jedynie co biore to pampersy i kaszki....Bo nie wiem czy znajde w Obzorze akurat to co uzywamy
            • forceps1 Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? 28.05.12, 22:41
              Dzięki kubulinka.. uspokoiłaś mnie...wcale mi się nie uśmiecha tak naprawdę zabierać wszystkiego,ale lepiej się miło zaskoczyć niż później panikować :) Rok temu byliśmy tydzień na Krecie. Wzięłam tam naprawdę sporo słoików,ale mały miał taki apetyt ,że dokupywałam jogurty Nestle...Boję się ,że na 2 tygodnie to jedna walizka dla niego na żarełko mogłaby być :)

Do Ania-to pewnie się spotkamy...Pozdrawiam :)
    • 47agnieszka Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? 28.05.12, 15:41
      Witam serdecznie,

mam na imię Agnieszka i pracuję w portalu BajeczneWakacje.pl. Do hotelu Miramar wysyłam klientów juz od długiego czasu i zawsze wracają bardzo zadowoleni. Hotel jest jednym z najbardziej sprawdzonych obiektów o wysokim standardzie w Obzorze. Przeznaczony jest dla osób, które uciekają od miejskiego zgiełku, ponieważ Obzor nie jest dużym miastem. Położony jest na dużym terenie, przy pięknej piaszczystej plaży, co daje poczucie przestrzeni (w centrach Złotych Piasków i Słonecznego brzegu jest raczej ścisk). Również rozwinięta infrastruktura atrakcji dla dzieci. Hotel w 100% wart polecenia!

Jeśli mogę w czymś pomóc, proszę o telefon :)
      Agnieszka, BajeczneWakacje.pl
      603993499
      • aniak31 Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? 28.05.12, 21:37
        Witam
        My będziemy w Miramarze przez 2 tygodnie od 9 lipca, też skusiły mnie opinie na temat tego miejsca dlatego go wybrałam.
        Mam nadzieję dziewczyny że jak wrócicie w czerwcu z to napiszecie jak było.
        pozdrawiam
        Ania
        • kubulinka1977 Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? 28.05.12, 22:10
          Napiszemy, napiszemy :)
          • Gość: bilba Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.12, 07:07
            jak tam przygotowania do wyjazdu ...TOWARZYSZE urlopu !!! zostało już malutko, ja jestem na etapie spoglądania i sledzenia temperatury w obzor - na razie mało ciekawa no i czekam na informacje godziny lotu...
            Kubuś już sobie odlicza nocki
            jestem ciekawa czy bedzie można zakupić takie koszulki z leosiem (lwem neckermanna)
            pozdrawiam
            • forceps1 Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? 29.05.12, 07:19
              my mamy ponad miesiąc do wyjazdu a ja już zaczynam dreptać...
              Czekam na każde info po waszym powrocie:)
              Aha, było pytanko o komary,czy ktoś wie jak się ma sytuacja...
              • nioma Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? 29.05.12, 08:41
                ja nigdy nie zauwazylam
                • kubulinka1977 Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? 29.05.12, 14:10
                  No fakt komarow ja tez nie zauwazylam :)
                  My w sumie moglibysmy juz jechac :). Paszport dla malego jest, ciuchy kupione, kremy tez, zabawki do piachu nowiutkie leza....Jeszcze tylko lekarstwa jakies zakupimy i wsjo...
                  No ja tez :) codziennie pogode sprawdzam....Rok temu wogole sobie tym glowy nie zajmowalam...Pierwszy raz w Bułgarii bylam z rodzicami, w szkole jeszcze bylam....No i upal byl tam niemozliwy przez cale 2 tygodnie...Do glowy by mi nie przyszlo ze w lecie ( nawet jesli to jest czerwiec) moze nie byc tam upalu.
                  Ja wierze ze bedzie ok...
                  • kubulinka1977 pogoda 29.05.12, 14:36
                    Jeśli chodzi o pogode to ja codziennie :) zagladam tu :

www.meteoprog.pl/pl/weather/Nesebar/11_15/
                    I co chcecie, widze ze po 10 czerwca robi sie bardzo ok ....;) Byle tak dalej :)
                    Aczkolwiek, rok temu jak przed wyjazdem zerknelam na ta dlugoterminowa, to miala byc 2 tyg. patelnia, a bylo "troszke" inaczej :(
                    • Gość: bilba Re: pogoda IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.12, 22:29
                      wow...kubulinka - normalnie jutro chyba też się zaczynam szykować...widzę, że ty już GOTOWA; u mnie w pracy dziś dziewczyny się mnie pytał bo ja zawsze na miesią przed już miałam wszystko naszykowane a w tym jakoś tak schodzi...na razie w polu i to dość daleko...zaraz sobie wejdę i też tu będę zagladała sprawdzając temp...
                      ciekawa jestem czy w końcu razem nie będziemy lecieć jednym samolotem bo tu już nidługo a ja nadal nie znam godzin lotu - masakra i to mi nie pozwala spokojnie mysleć o wyjeździe.
                      pozdrawiam
                      • kubulinka1977 Re: pogoda 30.05.12, 12:28
                        No dziwne...My juz mamy dawno godziny odlotu...Moze rzeczywisice ciagle nie maja u was kompletu...U nas sie to nigdy nie zdazylo...Jakby mi powiedzieli ze wylot jest z innego miasta to bym sie niezle wkurzyla....
                        • Gość: bilba Re: pogoda IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.12, 22:17
                          komplet jest już jakiś czas temu...dziś byliśmy w biurze, jutro pani bedzie dzwonić do centrali i do 13 ma oddzwonić do mnie z informacją...no zobaczymy, a bilety i te pozostałe rzeczy już dostałaś ?
                          dziś mąż ściągnął ze strychu walizkę....zaczynam się pakować - oj to już tylko 2 tygodnie...jakie leki szykujesz; a własnie jakh jeśli czytasz i bywasz na forum to napisz jak wyygląda sprawa lekarza, czy jest na w hotelu a rezydent - czy jest dostępy w hoytelu czy ma dyżur?
                          • kubulinka1977 Re: pogoda 31.05.12, 13:43
                            2 tygodnie !!!!!! O matko masz racje...Jak to sie stalo, niedawno byl miesiac !!!!! Juz sie pakujesz , to jestes lepsza ode mnie. Ze mnie sie smieja ze sie zawsze za wczesnie pakuje. To ja tez niebawem ruszam do akcji ;)
                            Z tego co sie orientuje to lekarz jest . Bylismy rok temu z hotelu polozonego nieopodal Miramaru. Jakas babka sie rozchorowala i wiem ze jej maz jechal z nia do lekarza wlasnie do Miramaru ( czego nie rozumielam za bardzo bo w tym naszym hotelu lekarz tez byl). Wiec opieke medyczna narzekac chyba nie bedziemy....
                            Co do rezydenta to nie wiem....Nigdy nie lecialam z tym biurem.
                            Co do lekow to biore cala apteczke jak zawsze :). Z dwojka malych dzieci lekow nigdy nie za duzo...Na pewno przeciwbolowe, przeciwgoraczkowe,cos na biegunki, cos na oparzenia sloneczne, cos na kaszel, katar...no czyli jak mowie, cala apteczka :)
                            • Gość: bilba Re: pogoda IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.12, 17:51
                              oj...chyba forum robi się nasze prywatne...dziś już się dowiedziałam godz. lotu - i oczywiscie co zmiana (lecę z lodzi ale mamy międzylądowanie w bydgoszczy, masakra i nie do varny a do burgas, godz wylotu 18.25;
                              a ty lecisz z neckermanna?
                              mówisz, że całą apteczkę bierzesz? zobaczyłabyś moją - pół walizki, a i tak zawsze się boję, że czegoś za mało, w pierwszym roku nie wzięłam dla małego nic na zapalenie spojówek a w egipcie w drugim dniu była burza piaskowa i mały aż nie mógł patrzeć na oczy, w ubiegłym roku nie wzięłam wapna a dostałam takiego uczulenia, dobrze, ze polacy byli i pomogli, zresztą ja też się dzieliłam z innymi...tak juz bywa
                              kubulinka to mnie przestraszyło to twoje szykowanie...ale faktycznie to już pora, te dni miną jak nie wiem co...
                              tylko modlę się o pogodę
                              chyba się musimy jakoś zmówić, żebyśmy w miramar nie krzyczały nickami z forum;)
                              • kubulinka1977 Re: pogoda 01.06.12, 12:58
                                To godziny lotow mamy takie same ... My wylatujemy 18.30 z tego co pamietam...I tez do Burgas....Czyli co razem wyladujemy my chyba szybciej bo bez tego miedzyladowania....ALe moze na was poczekamy i kto wie moze razem pojedziemy busem do hotelu....Nas trudno nie dostrzec rodzice z dwojka lobuziakow, ktorych wszedzie zawsze pelno...Ale fakt musimy sie jakos dogadac...moze róza we włosach heheheheheheeh

No tak z Neckermana, nigdy z nimi nie lecialam, mam nadzieje ze bedzie ok.

Ja nie mowilam ze sie pakuje tylko ze mam juz ciuchy ;) A tak wczoraj mąż musial po pracy do piwnicy po torby zaiwaniac :))))))))
                                • Gość: bilba Re: pogoda IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.12, 08:06
                                  chyba wy wcześniej rozgościcie się w hotelu, bo my w burgas mamy być okoł 23 z minutami - masakra, nas też dość łatwo zauważyć i na pewno usłyszeć, synuś Kubuś jak to chłopczyk, my bardziej charakterystyczni ;))) męża wszędzie pełno, rozchachany od ucha do ucha - Paweł a ja ciąglę go uciszająca - "paweł, przestań...-kasia
                                  a tak poważnie będziemy mieli spotkanie z rezydentem pewnie po przylocie
                                  albo umówmy się, ze np ktoregoś dnia koło tych zjeżdżalni dla dzieci albo restauracji - statku
                                  jak dzieciaki myślą już o wyjeździe? - mojemu już się chyba znudziło czekanie - bo zamilkł
                                  zresztą...może gdyby była pogoda za oknem to czuło by się atmosferę wakacyjną, a tu...:(
                                  śmiejesz się , że kwiat we włosach...ja często ostanio przypinam kwiatki do bluzek, nawet synuś w przedszkolu narysował mój portret i co...? mamusia ma przypiętego kwiatka...ha ha ha
                                  jak chcesz mogę go przepiąć...żartuję
                                  masz gadu gadu możebyśmy opuściły to forum...
                                  • kubulinka1977 Re: pogoda 02.06.12, 21:59
                                    No ok 2109291 to moj numer gadu :)
    • forceps1 Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? 02.06.12, 14:37
      My mamy do wylotu 34 dni teoretycznie, ale Neckermann jeszcze nie dosłał biletów...chyba już na dniach powinnam dostać...Od kiedy macie papiery w ręku :)
      • kubulinka1977 Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? 02.06.12, 22:00
        My nie mamy jeszcze biletow. Powinny dojsc na ok. 4 dni przed wylotem
        • Gość: bilba Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.12, 00:18
          ja też jeszcze nie mam...nie licz, ze na dniach dojdą...powiem szczerze, ze nie podoba mi się to, no ale cóż
          kubulinka na 4 dni przed to bardzo póxno bo gdyby jakaś pomyłka, chocby literowa to co z poprawką, nie zdążą ci poprawić
          • forceps1 Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? 03.06.12, 08:40
            Do tej pory lataliśmy zawsze z Itaką,zamawialiśmy pobyty telefonicznie albo przez biuro z Łodzi.Dokumenty przysyłali zawsze dużo wcześniej.Na stronie moja itaka można było sprawdzić czy czy coś się nie zmieniło np. w godz. wylotu.Natomiast bilety odbieraliśmy na lotnisku przed odlotem.Z Neckermanna mam tylko zgłoszenie(umowę),na którym są wszystkie dane ...Nie wiem czy jeszcze coś będą dosyłać czy na podst. tego zgłoszenia odbieramy bilety.
            • Gość: bilba Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.12, 11:34
              dokumenty miały być na 2 tygodnie przed wylotem...my lecimy za 12 dni, ciekawe co dalej...w tui jak już chyba pisałam dokumenty miesiąc przed już były za każdym razem gdy leciałam z nimi, to minus neckermanna, nimy najsilniejsze biuro na rynku a jakieś takie niedopracowane to wszystko...
              • kubulinka1977 Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? 03.06.12, 12:46
                Mezowi w biurze powiedzieli ze dosla na ok 4 dni przed wylotem.....Chyba ze go zle zrozumialam....Dopytam sie go jeszcze....Tez jest to dla mnie dziwne conajmniej. Ale powiem wam ze zwykle bilety odbieralismy wlasnie przed wylotem na lotnisku na podstawie dokumentow wydanych przez biuro. Po raz pierwszy wlasnie bilety maja byc wyslane poczta....
                • maje-k12 Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? 03.06.12, 19:14
                  Nie wiem jakie procedury ma Neckermann ale Tui tez zawsze bilety wysyła kurierem lub są do odebrania w biurze.
            • Gość: tetris Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? IP: *.itsa.net.pl 04.06.12, 12:21
              nie jezdzilam z Neckermannem, ale podejrzewam ze juz ten dokument wystarczy - pewnie na lotnisku bedzie stala Pani z karteczka z nazwa waszej wycieczki i na podstawie tego dokumnetu da Wam bilety lotnicze. Lepiej jednak zadzwonic i sie dowiedziec bezposrednio w biurze:)
    • Gość: Obzor? Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? IP: 94.75.86.* 04.06.12, 17:00
      W Obzor? Ja byłam na Krecie z Itaką i mi się bardzo podobało :D
      • forceps1 Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? 04.06.12, 20:37
        znalazłam ...kurcze nie wiem jak mi "umkło", na stronie Neckermanna jest rozkład lotów...Porównuję do tego co mam na zamówieniu i jest zmiana.Miałam wylot WAWBOJ LLP 7.00-10.05 Powrót 10.55-12.00
        Teraz jest :www.neckermann.pl/Uslugi/Sprawdz-Godziny-Przelotow.html?lot=BOJ|2012-07-06|WAW|14
        • kubulinka1977 Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? 05.06.12, 12:27
          ............. tez z ciekawosci sprawdzilam i tez jest zmiana....Ale no nie wiem...przeciez z biura powinni chyba zadzwonic i powiedziec ze jest zmiana lotow.....Nie wiem....Zadzwonie do biura za jakis czas i sie upewnie jeszcze ale to mi sie wydaje nieprawdopodobne.
          Biba, napisalam Ci numer gadu we wczesniejszym posie. To napisz zgadamy sie zebysmy sie gdzies tam nie zgubily w tlumie :). Chociaz skoro przyjezdamy w tym samym dniu to na pewno spotkamy sie na spotkaniu
          • kubulinka1977 Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? 05.06.12, 12:49
            Forceps1, kuuuurde dzieki....Dzwonilismy do biura i rzeczywiscie sa zmiany....Do glowy by mi nie przyszlo zeby sprawdzac godziny skoro nam calkiem niedawno podali w biurze!!!!!

Kiedys sie nam godziny wylotu zmienily, ale z biura dzwonili z ta informacja.....Moze i by zadzwonili hehehe za jakis czas.....

No nam te nowe godziny caaaalkiem pasuja......Wylot 10.40 w sam raz w sumie...A nie w nocy do hotelu docierac....Ale i tak narazie sie nie ciesze bo babka mowila ze godziny jeszcze moga ulec zmianie ......
          • Gość: bilba Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.12, 16:24
            kubulinka...ja już od kilku dni piszę do ciebie na podany numer gg....ale jaja....nawet się zastanawiałam, czy oby się nie narzucam...podam ci moje gg -1489760 jak tylko spiszesz to daj znać napisz coś na gg do mnie i sprawdź czy podałaś mi prawidlowy
            • w.kielanowska Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? 05.06.12, 18:58
              Dziewczyny,gdy wrócicie to pewnie będę miała parę pytań tak na gorąco..
              Póki co pozdrawiam Wiola
              • Gość: bilba Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.12, 19:29
                chętnie podzielimy się wrażeniami...na razie - wielkie prasowanie...!!!! a u was kochani...????
                • Gość: bilba Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.12, 18:38
                  ....jak tam przygotowania..
                  • Gość: jakh Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? IP: 91.220.18.* 11.06.12, 09:25
                    Przy podróży z Burgas może byc wiele zakrętów i podjazdów,więc dla wrażliwych (dzieci)
                    radzę lokomotiv.
                    Lekarz w hotelu jest,miałem okazje korzystac.
                    Godziny wylotu się niestety zmieniają,4 dni przed jest wersja ostateczna najczęściej,przy powrocie też czasem niespodzianki.
                    Z powrotem do Polski zdarzyły nam się opóznienia samolotów.

W tym roku jadę z TUI,poprzednio z Neckermana.
    • Gość: Milena Re: Hotel Miramar w Obzor...opinie...kto, kiedy ? IP: *.toya.net.pl 15.06.12, 16:09
      Witam
      Najlepsze wakacje w Bułgarii tylko z Gandalf Travel. Super hotel Zdravec*** po generalnym remoncie, położony w Czajce, cichej i spokojnej części Złotych Piasków, oddalony 20 minut spacerkiem od ścisłego centrum. Ceny zaczynają się od 699 zł poza sezonem za 10 dni (9 noclegów ze śniadaniami!!!) z przejazdem autokarem klasy lux i opieką rezydenta. Dodatkowo trzeba doliczyć tylko ubezpieczenie i opłatę klimatyczną na miejscu. Najbliższy wolny termin to 27.06 za uwaga 1199 zł, a ostatni 25.09 właśnie za 699 zł!!!!!!!!!!
      Bardzo często są różnego rodzaju promocje czy last minute, także gorąco zachęcam do odwiedzenia strony internetowej gdzie znajdziecie wszelkie informacje dotyczące wyjazdów
      • Gość: agusia kubulinka - paszport IP: *.xdsl.centertel.pl 18.06.12, 23:13
        Mam pytanko, czy dowód nie wystarczy? Bo pisałaś, że wyrabiałas paszport dziecku.
        Też sie wybieramy do tego hotelu 29.06 z tui, wylot z k-c
        • nioma Re: kubulinka - paszport 19.06.12, 08:26
          nie slyszalam, zeby od zeszlego roku cos sie zmienilo - jechalismy na dowody (syn tez)
          • Gość: bilba Re: kubulinka - paszport IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.12, 16:07
            kochani... my już w Polsce....hotel suuuuuuuuuuuuper !!! nie ma się do czego doczepić, upał, pokoje rewelacyjne, bardzo pyszne jedzonko, obsuga bardzo się stara aby wszystko gościom się podobalo, plaża śliczna, szeroka, morze cieplutkie, pelno animacji, dużo Polakow, miło i przyjemnie - konieczznie tzreba coś wziąć na komary...moje błedy w pisowni wynikają z tego, że co chwilę się drapię...kochani i koniecznie krem 50 do smarowania bo co druga osoba poparzona przez słońce, 30 nie wystarcza
            jeśli jeszcze jakieś pytania odpowiem
            • Gość: sylvia Re: kubulinka - paszport IP: *.zaiks.org.pl 26.06.12, 13:22
              witam,
              proszę jeszcze o informację co do dlugości doby hotelowej. Powrot mamy dosyć późno bo ok 21.00, a wiem, że doba kończy się o 12.00 - może ktoś miał podobną sytuację np. co w takim przypadku ze świdczeniami, czy prze dobre ponad 6 godzin nie bedziemy mogli z niczego korzystać?
              Lecimy z Neckermannem
              dziekuję za info
              • Gość: bilba Re: kubulinka - paszport IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.12, 13:49
                proszę wejśc na watek hotel miramat pytajcie...tam odpowiadal am i opisywałam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka