Dodaj do ulubionych

sol luna bay Obzor

IP: *.strefanet.pl 27.05.12, 18:08
wybieramy się do tego hotelu w sierpniu ,orientuje się może ktoś jak wygląda sprawa z parkingiem ? czy jest dużo miejsc i czy jest płatny ? ( bo na stronie neckermana pisze ze jest płatny i ograniczona liczba miejsc . . .) jestem tym zdziwiona bo jak byliśmy w miramarze i arabelli to nie płaciliśmy za parking nigdy . . .
Obserwuj wątek
    • z-a-g-a-t-k-a Re: sol luna bay Obzor 31.05.12, 12:44
      Parking jest - taki nieduży, i wydaje mi się że płatny, ale pewna nie jestem. Ale może chodzi o to że jest strzeżony, bo widziałam tam jakąś budkę i ludzi. Ja byłam w czerwcu zeszłego roku, to jakoś duzo miejsc zajętych nie było. Ale nie wiem jak to wygląda w sierpniu, pewnie wtedy jest więcej ludzi.
      • kubulinka1977 Re: sol luna bay Obzor 31.05.12, 13:31
        Parking jest raczej nieduzy. Bylismy w czerwcu rok temu, jakiegos szczegolnego tloku nie bylo, miejsca widzialam wolne byly....Ale jak wyjezdzalismy to ludzi bylo o wiele wiecej, wiec nie wiem jak potem z dostepnoscia. Strzezony jest bo widzialam budke i pracownikow
        W tym roku jedziemy do Miramar, jak oceniacie ten hotel skoro byliscie ?
        • Gość: Marta Re: sol luna bay Obzor IP: *.204.50.29.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.05.12, 13:56
          hotel wspominam bardzo miło (chociaż bardziej podobało mi się w grifid arabella)- baseny super, obsługa na dobrym poziomie , jedzenia duży wybór i smaczne każdy znajdzie coś dla siebie , tylko byliśmy na przełomie czerwiec/lipiec i pogoda okropna . . . chyba mieliśmy tylko 2 dni słońca - tak to cały czas padało albo było tak zimno że trzeba było wyciągać długi rękaw :(

dlatego teraz jedziemy w sierpniu

kubulinka1977 - a jak tobie podobał sie Sol Luna Bay ? jest nie drogi a ma dobre opinie - jak jest naprawdę ? wierzyć tym opinią ? możesz napisać coś o nim ? wróciliście zadowoleni ? jak obsługa pokoje wyżywienie , jest jakieś menu z drinkami ? są też bezpłatne ? czy tylko płatne ?
          • kubulinka1977 Re: sol luna bay Obzor 01.06.12, 13:06
            Baaardzo fajny hotel, gdzies tu na forum juz na jego temat pisalam. W sumie to nie ma sie czego doczepic. Super jedzenie, baaardzo smaczne, duzy wybor, super obsluga, sliczne pokoiki, fajne animacje dla dizeci i doroslych ( choc raczej dla dzieci). Idealne polozenie, pare kroczkow i plaza.
            Pytaj jak cos. Bylismy bardzo zadowoleni. Ale fakt pogoda srednio sie w zeszlym roku udala. Mimo to w tym roku tez czerwiec. Zoboaczymy....Ale jak to, na caly urlop tylko 2 dni ladnej pogody....? To chyba tylko na 1 tydzien byliscie?
            • Gość: Marta Re: sol luna bay Obzor IP: *.strefanet.pl 01.06.12, 18:33
              tak do Bułgarii jeździmy zawsze tylko na tydzień w tamtym roku mieliśmy pecha jak nigdy :(

a powiedz mi są jakieś karty z drinkami dla kobiet ? są bezpłatne czy trzeba płacić kilka Lewów

są jakieś restauracje tematyczne ?
              • z-a-g-a-t-k-a Re: sol luna bay Obzor 01.06.12, 19:27
                Restauracji tematycznych nie ma. Takie bardziej wypaśne drinki są płatne. Takie zwykłe typu wódka z colą - darmowe. Mnie też hotel się podobał, czysty, blisko do plaży, dobra obsługa. Ja polecam. Może się tam jeszcze kiedyś wybiorę :)
                • kubulinka1977 Re: sol luna bay Obzor 02.06.12, 22:06
                  Ja bylam wtedy matka karmiaca ;) wiec z drinkow za bardzo nie korzystalam. Kilka razy sobie pozwolilam na cos tam slobiutkiego z tej wlasnie listy ALL i bylo to bardzo smakowite :). Z tego co pamietam bylo pare ( z 5 chyba) drinkow za ktore sie nie placilo, za jakies bardziej bardziej wypasne trzeba bylo zaplacic
                  • kubulinka1977 Re: sol luna bay Obzor 03.06.12, 12:49
                    A pamietsz moze godziny posilkow w Miramarze? Nigdzie nie widze tej informacji.
                    • Gość: Marta Re: sol luna bay Obzor IP: *.strefanet.pl 03.06.12, 19:17
                      już dokładnie nie pamiętam ale wydaje mi się że sniadania od 7,30 do 9,30 lunch od 12 do 14

a kolacje od 19-22

ale nie dam głowy :(
                  • pjasio253 Re: sol luna bay Obzor 04.07.12, 07:30
                    Witam serdecznie - szybkie pytanka dot.Sol Luna Bay:
                    1) Czy w hotelu jest jakiś kąt gdzie można się prasnąć (wyprasować ;) ?
                    2) Ile kosztuje wypożyczenie sejfu? Czy są one w pokojach czy w wydzielonym pomieszczeniu? Korzystaliście?
                    3) Po polsku obsługa coś kuma czy trzeba się wznosić na wyżyny obcojęzyczne?
                    4) Lekkie napiwki gdzie najlepiej "zostawiać" ?
                    Pzdr
                    • kubulinka1977 Re: sol luna bay Obzor 04.07.12, 13:26
                      1. Z tego co wiem to jest, ale ja nie korzystałam, więc na 100 % nie powiem
                      2. Sejf jest w pokoju, otwiera sie szyfr, wiec fajnie, nie trzeba tachac ze soba klucza....Co do kosztu to ju nie pamietam, ale nie bylo to jakas fortuna, jak ci zalezy to sie spytam meza on bedzie pamietal :)
                      3. nikt po polsku raczej nie gada....No ale poliglota tez reczej nie trzeba byc....Dogadasz sie....mowia po niemiecku angielsku....
                      4. warto pokojowkom ( pieknie dekoracje pokoju), barmanom ( solidne drinki ;) )
                      Pozdrawiam i juz zazdroszcze super hotel
                      • pjasio253 Re: sol luna bay Obzor 04.07.12, 13:39
                        Super, że się odezwałaś, właśnie na Twoje info liczyłem ;) (dziękuję również z-a-g-a-t-c-e, która ratowała mnie juz cennymi info na innym forum)
                        Jeśli to nie problem - zapytaj męża o ten koszt sejfu.
                        Starsza córka (9 lat) już pół roku studiuje rozmówki polsko-bułgarskie, liczę na nią ;).
                        Chciałbym móc złapać pokój rodzinny z widokiem na morze - jaki "napiwek" w recepcji przy meldunku byłby skuteczny? Przepraszam za takie materialnie podejście, ale to moje pierwsze wakacje z moimi dziewczynami i chciałbym, żeby wszystko było extra.
                        PS. Ty w tym roku Miramar ?
                        • Gość: Stano Re: sol luna bay Obzor IP: *.158.216.42.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.07.12, 16:29
                          " Chciałbym móc złapać pokój rodzinny z widokiem na morze"

Jak chcesz pokój z widokiem na morze to go miałeś wcześniej zarezerwować w biurze podróży . . .
                          • pjasio253 Re: sol luna bay Obzor 04.07.12, 21:57
                            Właśnie problem w tym, że w tym względzie biuro podróży nie może tego zapewnić - decyzja pozostaje w gestii hotelu w zależności od aktualnego obłożenia, wyraźnie jest o tym mowa w ofercie i umowie ;)
                            • z-a-g-a-t-k-a Re: sol luna bay Obzor 05.07.12, 11:04
                              Naprawdę? Ja zapłaciłam więcej za pokój z widokiem na morze, ale ja bralam dwójkę z dostawką. Ale widzę na stronie biura podróży że jest do wyboru pokój rodzinny bez widoku na morze, z bocznym widokiem na morze i z widokiem na morze. Ale pewnie można próbować w recepcji się dogadać, może dadzą z widokiem na morze :)
                              • pjasio253 Re: sol luna bay Obzor 05.07.12, 11:26
                                "Klienci rezerwujący te pokoje otrzymają jeden z pokoi dostępnych w danym terminie w hotelu, a przydział tego pokoju leży w gestii hotelarza i nie jest przez (...) ograniczony żadnymi warunkami." W momencie zamawiania pokoju otrzymałem od agenta informację, że rezerwacje, które on ma dostępne do zadysponowania nie dają możliwości zapewnienia pokoju rodzinnego z widokiem na morze, ale o taki można "powalczyć" na miejscu. Stąd te moje śmieszne pytania ile taka walka może kosztować, żeby była wygrana ;)
                                • Gość: Stano Re: sol luna bay Obzor IP: *.strefanet.pl 05.07.12, 12:27
                                  dziwne to biuro . . .

My zawsze rezerwujemy wakacje z Niemiec i tam masz zawsze pewność gwarancje i w dodatku DUŻO niższe ceny niż ci złodzieje z polski (mowie zarówno o dojeździe własnym jak i o samolocie)
                                  • kubulinka1977 Re: sol luna bay Obzor 05.07.12, 13:15
                                    Dziwne biuro fakt.....My tez czailismy sie na pokoj rodzinny. Myslelismy ze moze dadza, jak zobacza dwojke dzieci.....Pytalam sie pani na recepcji :) no ale powiedziala wlasnie ze skoro nie rezerwowalam i nie oplacilam rodzinnego to nie ma szans...Tez mielismy w planach cos tam pani dac za ten rodzinny, ale skoro taka byla odpowiedz nawet nie probowalismy. Za to dostalismy pokoj z widokiem na morze, mimo ze nie placilismy za to extra :).
                                    Za sejf placilismy ok 100 zl ( 50 leva) na 14 dni.....Jak sie bralo az na 14 dni to bylo cos taniej ja na tydzien troche drozej.
                                    A to ze w biurach niemieckich taniej niz u nas to fakt. Zgadalismy sie z babka, niemka, to ona za ta same wczasy zaplacila o wiele mniej
                                    • kubulinka1977 Re: sol luna bay Obzor 05.07.12, 13:18
                                      A ja tak, w mirmar bylam, tez super :)..... Powiem tak jak bym nie miala malych dzieci to bym wolala Sol luna Bay....A tak chyba ten Mirmar mi sie bardziej podobal, z uwagi na liczne atrakcje dla maluchow....
                                    • pjasio253 Re: sol luna bay Obzor 05.07.12, 13:42
                                      Ok, dzięki za info. Dla jasności - ja wykupiłem pokój rodzinny, jest tylko kwestia czy uda się złapać z widokiem na morze czy nie.
                                      • kubulinka1977 Re: sol luna bay Obzor 05.07.12, 21:33
                                        Aaaa rozumiem, no my dostalismy widok na morze, nam sie udało.
                                        • Gość: iskabo Re: sol luna bay Obzor IP: *.opole.pl 13.07.12, 11:52
                                          My z mężem i 9 letnim synem jedziemy w sierpniu. Nurtuje mnie problem dostępności parkingu, jak nie będzie miejsca to co....
                                          • pjasio253 Re: sol luna bay Obzor 09.08.12, 10:13
                                            Byłem, wróciłem (w środę walnęło na lotnisku w Burgas, a w piątek rano miałem stamtąd wylot ;) ) i jestem MEGA zadowolony. Gdyby były pytania chętnie odpowiem na gorąco jeśli tylko będę w stanie. Dziękuję przedmówcom za wszelkie uwagi i porady w tym wątku - sprawdziło się wszystko świetnie, pozdrawiam.
                                            • Gość: sola Re: sol luna bay Obzor IP: *.205.83.30.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.08.12, 13:06
                                              pjasio253

czy są jakieś płatne restauracje ? czy wszystko obejmuje ALL ??

czy są jakieś listy z drinkami bezpłatnymi ? czy tez tylko płatne ??
                                              • pjasio253 Re: sol luna bay Obzor 09.08.12, 15:38
                                                Nad główną restauracją (z tyłu recepcji) znajduje się przestronny lobby bar w którym serwują drinki (drugie takie mniejsze miejsce to pool bar przy dużym basenie, w czasie codziennych wieczornych występów tanecznych są też drinki na dziedzińcu).
                                                W lobby barze jest lista z drinkami dla opcji All ,są to najczęściej proste, ale smaczne 2-3 składnikowe drinki np. tequilla z pomarańczą, rakija z colą, itp. Jest oczywiście osobna karta z drinkami płatnymi, bardziej wyszukanymi. W samym hotelu nie kojarzę jakiś płatnych restauracji, wszystko jest w opcji all (oprócz minibaru w lodówce pokojowej ;) )
                                            • Gość: justy Re: sol luna bay Obzor IP: *.aster.pl 29.08.12, 22:43
                                              Witam,

Czy trzeba płacić za ręczniki plażowe? Nie wiem czy zabierać ze sobą.

Pozdrawiam
                                              • pjasio253 Re: sol luna bay Obzor 30.08.12, 07:21
                                                Nie, płatne sa tylko leżaki i parasolki w wydzielonej strefie. Ręczniki kąpielowe z tego co widziałem są ogólnodostępne w koszach przy dużym basenie. Nie korzystałem, bo wziąłem swoje maty na plaże.
                                                • Gość: lennis Re: sol luna bay Obzor IP: *.dynamic.mm.pl 30.08.12, 22:07
                                                  W zeszłym roku ręczniki przy basenie były dostępne po zapłaceniu kaucji w recepcji. Niestety nie pamiętam wysokości kaucji.
    • Gość: gitg Re: sol luna bay Obzor IP: *.bialystok.vectranet.pl 20.08.12, 22:49
      Witam. Parking jest płatny - 10 leva za dzień pobytu - szok w hotelu all inkl !!! Nie gwarantuje to jednak pewnego miejsca. Samochody stawały też na poboczu wewnętrznej drogi. Tak monotonnego jedzenia nie spotkałem w żadnym hotelu , nie jestem wybredny ale to mnie totalnie zaskoczyło po wszystkich pozytywnych komentarzach, które przeczytałem. Dopłata za pokój z widokiem na morze to czysta przesada - tam 90 % pokoi jest z widokiem na morze ( ja miałem z bocznym). Duży plus za stołówkę i personel - nigdy nie było problemu z wolnym stolikiem, a obsługa uśmiechnięta. Leżaki na plaży - pobudka 6.00 ręczniczek i pędem bo ok 7.00 ciężko już było coś znaleźć. Plaża mała jak na taką ilość ludzi - coś ala sardynki w puszce. All inkl w barze - tylko do 23.00 - potem już tylko gotówka. Animacje- bez rewelacji. Jeden bar na plaży z jednym kelnerem - porażkaaa !!! Na napój trzeba było nie raz czekać 15 min. Przekąski w lobby i pool barze specyficzne - ciasto fracuskie w wersji na słodko i z czymś tam innym. Hotel sprawiał sympatyczne wrażenie bo jest nowy. Aha , najlepsze zostawiam na koniec - po zdaniu kluczy (karty magnetycznej) pani w recepcji poprosiła o kilka chwil , a ona w międzyczasie sprawdzi czy aby w pokoju jest wszystko ok . Pewnie pomyślała , że przez przypadek spakowałem TV do walizki. Byłem już w kilku hotelach w Bułgarii i powiem tak - za niższą cenę można mieć lepsze warunki . Za rok znów pewnie Albena :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka