IP: *.pl 16.06.12, 08:32
Byłem Grecji, Czarnogórze, Albanii, oraz 5 razy w Chorwacji. Chorwację polecam do zwiedzania, jest piękna, ale jeśli wypoczynek to tylko w Bułgarii. Chorwacja ma wąskie i kamieniste plaże, jest drogo. W Bułgarii plaże szerokie i piaszczyste i taniocha. W ubiegłym roku (2011) wczasy spędzaliśmy w Kraniewie w hotelu Belleviu. Polecam. W tym roku ponownie tam jedziemy.
Obserwuj wątek
    • Gość: pawels Re: Kraniewo IP: *.153.246.94.ip4.artcom.pl 17.06.12, 00:11
      W 2006 i 2007 byłem w Kranievie i potwierdzam ,rewelka ,miejscowość ,plaża i klimat i urok tej miejscowości zadowolą większość turystów.
      • Gość: rd2 Re: Kraniewo IP: *.pl 17.06.12, 12:12
        Jeszcze dopiszę: w Kraniewie polecam knajpkę „Bułgarka”. Kelnerka dobrze mówi po polsku. Bardzo miła, chętnie doradza i chętnie wdaje się w dyskusje. Jest tanio, w ubiegłym roku za porcję 3 steków z rekina z dodatkami zapłaciłem w przeliczeniu 15 zł. Poza tym plażą do Albeny spacerkiem to tylko 20 min. Wyjeżdżamy 10 sierpnia z biurem ArtTour do hotelu Bellevie. Polecam dla osób niezbyt rozrywkowych Kraniewo a nie np. Albenę, czy też Złote Piaski. Tam też byłem. Wcale nie jest tak brudno jak niektórzy o Bułgarii piszą. Jeśli brudzą to tylko turyści. Późnym wieczorem widziałem na plaży w Kraniewie traktorek czyszczący plażę.
        • Gość: gtw Re: Kraniewo IP: 195.158.247.* 18.06.12, 08:00
          Kranevo jest ok, ale jazda co rok z to samo miejsce to jakas pomyłka...
          • Gość: rd2 Re: Kraniewo IP: *.pl 18.06.12, 16:17
            Do: gtw: Dlaczego „jazda co rok z to samo miejsce to jakas pomyłka”. Uważam, że do ulubionych miejsc należy czasami powracać. I nie powinno się tego nazywać ”jakas pomyłka”. Jadę tam ponownie świadomie, a nie przez pomyłkę. Jeden lubi ogórki, drugi ogrodnika córki. I nic w tym złego. I nic do tego komuś.
            • Gość: rd2 Re: Kraniewo IP: *.pl 20.06.12, 19:25
              I tyko jako uzupełnienie , w Kraniewie mieszka tylko ok. 500 osób, Mieszkają poza tą częścią wypoczynkową na obrzeżach tej miejscowości. Natomiast w sezonie podobno przebywa tam jednorazowo aż 15.000 osób. I mimo to, nie jest tam tak tłoczno np. jak w Albenie, czy też w Złotych Piaskach.
              • des4 Re: Kraniewo 21.06.12, 08:00
                jest dość tłoczno, byłem, widziałem

główna plaża w ciągu dnia mocno zatłoczona, lepiej pójść trochę w lewo w stronę Albeny na "dziką" część

fajniej jest właśnie w Albenie bo plaża jest tam znacznie większa

wieczorem mnóstwo ludzi na głównej ulicy
    • Gość: pc Re: Kraniewo IP: 195.205.24.* 09.07.12, 13:36
      Potwierdzam opinię o Kranievie i hotelu Bellevue. W tym roku jedziemy tam trzeci raz, Zwiedziliśmy całe wybrzeże Bułgarii, ale najbardziej podoba się nam właśnie w Kraniewie i w tym hotelu. Będziemy w Kraniewie od 5.08 do 19.08 więc pewnie się spotkamy. Jedziemy własnym samochodem z dwójką dzieci.
    • Gość: gość t. Re: Kraniewo IP: *.smsiarkowiec.pl 06.02.14, 00:40
      Byłam w Kraniewie z rodziną 2 razy,w hotelu Nico. Mam nastoletnie córki ,które wciąż pytają,czy na wczasy tam pojedziemy.Ceny są na prawdę super,morze ciepłe,w knajpkach przytulnie-dla mnie,mojej rodziny i znajomych (z którymi byliśmy) najlepsze miejsce na odpoczynek-naprawdę świetne miejsce
      • Gość: gosia Re: Kraniewo IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.14, 11:18
        Racja co do Kraniewa,jest to mała miescina ale wszystko jest to co potrzeba do miłego spędzenia wczasów:)Jeżdże tam od 10 lat i dla mnie Kraniewo to "drugi dom":)W tym roku tez jedziemy 13 lipca:)Pozdrawiam miłośników Kraneva:)
        • Gość: gtw Re: Kraniewo IP: 193.111.141.* 09.05.14, 08:51
          na poważnie jeździsz od tylko lat w to samo miejsce? nie interesują cię inne plaże i inne kraje?
          • Gość: gosia Re: Kraniewo IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.14, 21:05
            Poprostu lubię to miejsce,a nie tylko tam byłam....pozdrawiam:)
    • apartamentybulgaria Re: Kraniewo 08.02.14, 16:49
      Zgadzam się z Pani/Pana opinią. Kraniewo ma najpiękniejszą plażę! Bardzo lubię taki bar tuż przy morzu... Podają rewelacyjne grillowane ryby, do tego szopska sałata... Tylko nie pamiętam nazwy!
    • rd2a Re: Kraniewo 10.05.14, 07:16
      W Kraniewie można wypoczywać wielokrotnie. Na pytanie czy nie znudzi się wypoczywać kilka razy w tym samym miejscu, odpowiadam że nie, pod warunkiem iż celem jest sam wypoczynek. Plaża piaszczysta, szeroka i czysta. Woda w morzu jak w każdym innym miejscu Bułgarii. Inaczej jeśli nastawiasz się na zwiedzanie. To wtedy polecam co wyjazd to inny kraj, ale i nie zaszkodzi dla utrwalenia w pamięci atrakcyjne miejsca zobaczyć po raz drugi.
      • Gość: gosia Re: Kraniewo IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.14, 12:32
        I tu się zgadzam,co miałam zwiedzić w okolicach Kraneva to zwiedziłam,a mnie chodzi o czas spędzony nad morzem więc tam jeżdże i nie nudzi mi się.Piękna pogoda ,przemili gospodarze naszej kwatery, jakieś imprezki ....i cóż wiecej potrzeba:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka