Dodaj do ulubionych

Zamach na turystów w Burgas

IP: *.aerostrada.com.pl 18.07.12, 17:53
Czy ktoś wie coś wiecej na ten temat? Lecimy niedługo i średnio mi się uśmiechają zamachy terrorystyczne...:(
Obserwuj wątek
    • Gość: madzia Re: Zamach na turystów w Burgas IP: *.199.110.109.in-addr.arpa 18.07.12, 17:56
      Nie panikowałabym na zapas. Też lecimy.
      • krzycholu Re: Zamach na turystów w Burgas 18.07.12, 18:10
        Podobno loty zawieszone do odwołania , to był zamach samobójczy na turystów z Izraela.
        Nie ma co panikowac ale...... nie zapowiada to nic dobrego , wzmozone kontrole, opóznienia itd .itp. - niedobrze
        • Gość: Lenzi Re: Zamach na turystów w Burgas IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.12, 19:45
          Miesiac temy lecialam z tego lotniska.....spokojne nie duze lotnisko....Az nie chce sie wierzyc .... Niespokojny Swiat....ale pojechalabym tam jeszcze raz...bo fajnie bylo!!!!!!
      • Gość: alex Re: Zamach na turystów w Burgas IP: *.215.196.87-internet.zabrze.debacom.pl 24.07.12, 16:01
        Piszcie jeżeli ktoś teraz wrócił z Bułgarii. czy cos się zmieniło po zamachu, czy jest bezpiecznie, czy warto tam teraz jechać. Zastanawiam się nad wyjazdem do SB. Mam watpliwości w związku z tym co się tam ostatnio działo.
        • Gość: SunnyB jest cool Re: Zamach na turystów w Burgas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.12, 12:12
          SB jest ok. 40 km od lotniska w Burgas - byłam tam w czerwcu. Nie wydaje mi sie zeby wyjazd tam mial byc niebezpieczny, takie zamachy moga sie zdarzyc wszedzie, ale dla pewnosci mozesz sie zpaytac w biurze podrozy z ktorym chcesz lecec jak to wyglada z ich punkru widzenia (moze odwolali jakies loty czy cos)
    • Gość: gg Re: Zamach na turystów w Burgas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.12, 20:18
      My też lecimy 27 lipca. Nie wiem co mam mysleć....
      • Gość: Zero Re: Zamach na turystów w Burgas IP: *.dynamic.mm.pl 18.07.12, 20:20
        Nie mamy szans, pozabijają nas wszystkich...Gdzie są nasze lotniskowce?!
    • Gość: meliss Re: Zamach na turystów w Burgas IP: *.ip.netia.com.pl 18.07.12, 20:45
      my mieliśmy lecieć w piątek, na stronie lotniska w Łodzi nie ma żadnych informacji. nie martwię się kolejnym atakiem tylko zastanawiam się, czy ten lot w ogóle się odbędzie? czy będzie gdzieś przekierowany? nie wiem co mam myśleć...
      • Gość: Ewa Re: Zamach na turystów w Burgas IP: 213.226.63.* 18.07.12, 21:33
        Wszystkie loty przekierowuja do Varny. Lotnisko zamknięte . Pewnie będziecie mieli transfery autokarowe bo tu jest niezłe zamieszanie. Pozdrowienia z Bułgarii.
      • Gość: gościówa Re: Zamach na turystów w Burgas IP: *.toya.net.pl 20.07.12, 06:42
        też lecę dziś. Teoretycznie wszystko działa bez zmian...
    • Gość: uut Re: Zamach na turystów w Burgas IP: *.169.70.86.rev.sfr.net 18.07.12, 21:58
      zamachy to pikus z tym co zobaczysz na miejscu istna tandeta szkoda czasu i zmarnowanych wakacji w bulgari
      • Gość: Ewa Re: Zamach na turystów w Burgas IP: 213.226.63.* 18.07.12, 22:04
        No, a za to gdzie indziej to masz gustowne i oryginalne pejzaże oraz pyszne i świeże jedzenie. Trochę powagi w wątku. Tam naprawdę była masakra.
        • Gość: re ewa Re: Zamach na turystów w Burgas IP: *.169.70.86.rev.sfr.net 18.07.12, 22:18
          masakra??? premier Izraela wie ze to byli z Iranu samo za siebie mówi ze swoich ubili by napaść na Iran , i nie wciskaj mi kitu ze świeże jedzenie i pięknie w BG , tys chyba poza polską i bulgarią nigdzie jeszcze nie była? nie masz pojęcia co to jest swieze jedzenie, piękne krajobrazy, plaże , mili ludzie, itd...
          • Gość: Ewa Re: Zamach na turystów w Burgas IP: 213.226.63.* 18.07.12, 22:34
            Ludzi żal. A wyobraz sobie, ze byłam. I wyobraz sobie, ze mam pojęcie co to świeże jedzenie. I rownież mam pojęcie co to mili ludzie i piękne plaże. POWAZNiE, nie wciskam kitu.
          • Gość: wiadomo m IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.12, 12:57
            mili ludzie... pewnie daltego twoi sasiedzi nie utrzymuja z toba kontaktow, pewnie zyciowym nie udacznikiem jestes i sie mscisz na wszystkich wkolo
          • Gość: serduchO Re: Zamach na turystów w Burgas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.12, 17:11
            mam apel do wszystkich malkontentów- jeśli nie podoba wam się Bułgaria to nie obrzydzajcie jej innym!!! Ile ludzi tyle zdań i przestańcie w końcu się licytować gdzie piękniej, ładniej , lepiej. Każdy jeździ, lata i pływa tam gdzie chce!!!!!
            • Gość: Ewa Re: Zamach na turystów w Burgas IP: 213.226.63.* 20.07.12, 20:52
              Mam takie samo zdanie. A co do tematu wątku , to już latają samoloty z lotniska burgas, widzę z tarasu.
    • annomano Re: Zamach na turystów w Burgas 18.07.12, 22:28
      Itaka profesjonalnie wrzuca komunikat o lotach i wycieczkach - gdziewyjechac.pl/4351/zamach-bombowy-w-burgas-w-bulgarii-ofiarami-turysci-z-izraela.html

---

Gdzie tanio na wakacje lub weekend? - zobacz blog poradnikowy Ania i Marcina
      • Gość: Zero Re: Zamach na turystów w Burgas IP: *.dynamic.mm.pl 18.07.12, 22:37
        Żarty żartami, ale na miejscu jest tragedia. Zginęli ludzie, wielu rannych. Sam się do BLG wybieram i zastanawiam się jak to się rozwinie, ale chyba ktoś kilka godzin po wybuchach nie oczekuje, że na forum uzyska informacje o tym, co stanie się za dzień, tydzień, czy dwa...
        A propos "ubijania swoich": zawsze przy zamachach, atakach, wybuchach pojawia się teoria, że to zrobili "swoi"...taaaa, na pewno i zawsze.
        Studźmy emocje, trzeba czasu.
    • Gość: MK Re: Zamach na turystów w Burgas IP: *.home.aster.pl 19.07.12, 13:36
      Jeżeli Ty lub ktoś z Twojej rodziny chadza w jarmułce, z pejsami a spod kapoty wystają cyces ...

to uważaj ;)
    • angeelka Re: Zamach na turystów w Burgas 19.07.12, 14:47
      Latam tam dwa razy do roku , niczego takiego się nie spodziewałam.
      Lotnisko malutkie.
    • trypel Re: Zamach na turystów w Burgas 19.07.12, 14:56
      nie jestem zwolennikiem spiskowej teorii dziejów ale znam podstawą zasadę w takich przypadkach - ten jest winny kto odnosi z tego korzyść, i jak słyszę że premier Izraela juz godzinę po zamachu mówi że "wszelkie znaki" wskazują na Iran to cos mi tu śmierdzi.
      Zapadłe lotnisko, słaba ochrona, mało ludzi to swietne miejsce żeby zorganizować coś, zwalic winę na kogos innego i pozostac niewykrytym.
      A ewidentnie opłacało sie to Izraelowi.
      • onyks_malowany Re: Zamach na turystów w Burgas 19.07.12, 16:32
        > nie jestem zwolennikiem spiskowej teorii dziejów ale znam podstawą zasadę w tak
        > ich przypadkach - ten jest winny kto odnosi z tego korzyść, i jak słyszę że pre
        > mier Izraela juz godzinę po zamachu mówi że "wszelkie znaki" wskazują na Iran t
        > o cos mi tu śmierdzi.
        > Zapadłe lotnisko, słaba ochrona, mało ludzi to swietne miejsce żeby zorganizowa
        > ć coś, zwalic winę na kogos innego i pozostac niewykrytym.
        > A ewidentnie opłacało sie to Izraelowi.
        >
        >
        Też jestem tego zdania.
        • pawel.slonecznybrzeg Re: Zamach na turystów w Burgas 19.07.12, 22:04
          Zgadzam się również z poniższymi wpisami.
          Ewidentnie Izrael i reszta "bojowników o demokrację" szuka jakiegokolwiek powodu aby móc popędzić z szabelką na Iran i żeby społeczność światowa poparła te działania.
          Jeszcze nie opadł dym z bomby a premier Izraela zna winnych, mało tego - za działania 1 człowieka lub nawet jeżeli jest to większa organizacja - obwinia cały kraj. Coś tu nie gra

blog o Bułgarii
          • Gość: Zero Re: Zamach na turystów w Burgas IP: *.dynamic.mm.pl 19.07.12, 23:13
            ?
            Wychodzi na to, że jak zawsze: "żydzi są sami sobie winni"...
            Nie mogę uwierzyć, że piszecie na serio...
            A spiskowe teorie: I woja światowa i USA-sami pomogli pójść na dno Lusitanii, II w.św.-nie reagowali na info o Japs attack, by jastrzębie US Army rzuciły mięso na front, Putin kazał wysadzić wieżowce w Moskwie, by zająć Grozny, Rumsfeld chciał z Cheneyem zarobić na ropie, więc wysadzili WTC, teraz Barak wysłał furiata na lewym prawie do jazdy, by zabił jak najwięcej Żydów, bo warto zaciukać Ahmadineżada. Tak, to robota Żydów...
            Iran od dawna postuluje wymazanie Izraela z mapy świata, podobnie terroryści z Hamasu etc, więc co bardziej narwani wskazują na nich palcem. Ja nie. Nie wiem, czyja to robota i czekam na wyniki śledztwa. Wy wiecie. A waszej żałosnej logiki nie mogę zrozumieć...
            A ten wpis, bym uważał, jeśli jarmułka, pejsy, to...? To co to znaczy, bo nie zrozumiałem?
            • pawel.slonecznybrzeg Re: Zamach na turystów w Burgas 19.07.12, 23:33
              także czekam na wyniki śledztwa
            • trypel Re: Zamach na turystów w Burgas 20.07.12, 07:55
              Gość portalu: Zero napisał(a):

> ?
              > Wychodzi na to, że jak zawsze: "żydzi są sami sobie winni"...

Winni????
              z czego to wywnioskowaleś?

chyba są na wygranej pozycji. Wszyscy znów sie bedą litować nad biednym Izraelem atakowanym przez arabskie bojówki (ups przepraszam Iran nie jest krajem arabskim ale opinii to lata)
              Jakbym był na miejscu premiera Izraela i prowadził równie agresywną politykę byłoby to najlepsze rozwiązanie żeby odwrócic uwagę publiczną od tego co robię z Arabami na własnym podwórku. Kosztem paru obywateli (ich życia) zyuskałbym prawo do jeszcze bardziej skutecznych siłowych rozwiązań z potencjalnymi wrogami...
              A ze nie wszyscy w to wierzą to chyba ich prawo :)
    • trypel Re: Zamach na turystów w Burgas 20.07.12, 10:31
      www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/atak-w-18-rocznice-zamachu-na-zydow-w-argentynie,265728.html
      bezczelność Netanjahu nie za granic.
      Ciekawe co by było jakby oskarżyć bezpodstawnie o coś Izrael.
      • pawel.slonecznybrzeg Re: Zamach na turystów w Burgas 20.07.12, 16:28
        było by: "antysemita"!
    • Gość: SYMON Re: Zamach na turystów w Burgas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.12, 19:05
      jest jedna prosta zasada widzisz żyda< autokar wycieczka jakieś zgrupowanie itp> biez nogi za pas i chodu ...proste?
      • Gość: Zero Re: Zamach na turystów w Burgas IP: *.dynamic.mm.pl 31.07.12, 23:24
        Nie, głupie. Na podobnej zasadzie opowiada sie o Polakach: RFN: zobaczysz Polaka na parkingu-odjeżdżaj, bo on odjedzie twoim wozem, etc. Też głupio.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka