bioo 23.07.12, 09:20 generalnie polecam, choc pokoje typu mezonet nieco ponure/ciemne, to reszta nadrabia :) z przyjemnością poleciłabym jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ww Re: wróciłam z Albeny, hotel Ralitsa :) IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.12, 17:26 witam, wybieram się do Ralitsy lub Vita Park niedługo - który z hotelu Pani poleca, jak tam z dojściem do plaży i przewozem busikami, bo jest dość daleko, z jaką częstotliwością są przewozu na plażę i do hotelu. W tym roku był w Albenie znajomy i mówił, ze było (choć w innym hotelu) sporo zatruć pokarmowych - słyszała Pani coś o tym?. Przepraszam, ze tak dużo pytań, ale będę wdzięczny za wszelkie info o tym hotelu - z góry dzięki. W. Odpowiedz Link Zgłoś
ukszz Re: wróciłam z Albeny, hotel Ralitsa :) 24.07.12, 20:23 witam, również mam parę pytań, bo zastanawiamy się z dziewczyną nad SB albo Albeną :) Jak wygląda transport do Złotych Piasków, do centrum i z powrotem? Można się wybrać na imprezę i da się jakoś wrócić? Czy można się pobawić w Albenie? Jest co robić, poza wylegiwaniem się na plaży/basenie i korzystaniu z uroków ultra AI? :) jak wyglądają ceny w knajpkach w samym kurorcie Albenie (przykładowy posiłek + piwko na przykład)? dużo pytań, ale będę wdzięczny za odpowiedź :) wyjazd planujemy na pierwszą połowę września! Odpowiedz Link Zgłoś
bioo Re: wróciłam z Albeny, hotel Ralitsa :) 25.07.12, 09:27 byłam w Ralitsie, polecam ją :) restauracje-posiłki dla obu hoteli są takie same, z tej samej kuchni, w różnych częściach restauracji, Vita ma pokoje z widokiem na basen, Ralitsa nie, co do standardu Vity- nie wiem, autobus odjeżdża spod ralitsy co pol godziny, jest jeszcze płatna ciuchcia 3lv za osobę dorosła, my z dziećmi wracaliśmy na nogach ok.20 minut, wiec nie jest daleko :) o zatruciach nic nie słyszeliśmy :/ jedzenie w ralitsie/vita bardzo smaczne, nie do przejedzenia i przepicia ;) co do knajpek/dyskotek się nie wypowiem, bo nie korzystaliśmy, pod hotelem stoją taxi można pojeździć po okolicy, my z maluchami to tak nie za bardzo się wybieraliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: wróciłam z Albeny, hotel Ralitsa :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.12, 10:22 dzięki za info, a dla dzieci są jakies sensowne atrakcje - zjeżdżalnie, animacje? Odpowiedz Link Zgłoś
bioo Re: wróciłam z Albeny, hotel Ralitsa :) 25.07.12, 14:12 dla dzieci jest klub z polska animatorką Olą, basen przy ralitsie nie ma zjeżdżalni, ale jest brodzik (głębokość 60cm), sa 2 palce zabaw, wieczorem animacje, ana których dobrze bawią się dzieci, ok.20 "mini-dyskoteka" dla maluchów niedaleko stołówki, vita ma chyba zjeżdżalnie/albo raltsa superior, którys z hoteli ma na pewno, dzieic jest tak dużo, że nie będą się nudzić!!! polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: wróciłam z Albeny, hotel Ralitsa :) IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.12, 21:45 oj dzięki bardzo, właśnie sprawdziłem na holidaycheck zdjęcia obu hoteli i chyba Vita Park ma lepsze pokoje (tak przynajmniej wyglada ze zdjęć), mam jeszcze jedno pytanko - czy na plaży leżaki tych hoteli są umieszczone w dobrym miejscu (tj blisko linii brzegowej morza), czy raczej z tyłu i w węższej części plaży?, czy na plaży można coś zjeść w barach tych hoteli?, dzięki z góry za odpowiedź. W. Odpowiedz Link Zgłoś
ukszz Re: wróciłam z Albeny, hotel Ralitsa :) 25.07.12, 21:43 dziękuję za odpowiedzi :) a proszę mi powiedz jeszcze, jak to wygląda z wyjazdem do Złotych Piasków? Odwiedziliście je, czy raczej daliście sobie spokój? :) Bo z tego co patrzę na google maps jest to 12 km. Tak się zastanawiam, bo nie wiem czy chcę spędzić cały urlop praktycznie w kurorcie hotelowym, ale jeśli warunki są rewelacyjne.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
bioo Re: wróciłam z Albeny, hotel Ralitsa :) 26.07.12, 11:31 leżaki sa na całej długości i szerokości plaży, plaża havaan, parasole biało-niebieskie, zalezy o której sie przyjdzie to wtedy taki leżak się "złapie" :), w barze jest wszystko : jedzenie (tez obiad), napoje- wszystkie!!!, lody, pizza, kotlety, szaszłyki, owoce, pan przy bramce sprawdza bransoletki na reku :) do ZP nie pojechalismy, tam sa gorsze plaze- węższe, a na zakupy ni emialam potrzeby, tym bardziej do dyskotek/klubów czy knajpek :) bylismy w delfinarium w Varnie, warto zobaczyc, organizowane przez hotel, wyjazd ok.9 powrót ok.14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: wróciłam z Albeny, hotel Ralitsa :) IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.12, 21:30 cholera, właśnie przeczytałem opinię o Vita Park, że pokoje są w tragicznym stanie, nawet bez lodówki i jedzonko beznadziejne - wiem, ze nie można się sugerować pojedyńczymi zdaniami, ale moze ktoś wrócił w tym roku z Vita Park lub Ralitsy i ma jakieś spostrzeżenia?, do tej pory byłem w Bułgarii w hotelach Obzor Beach Resort w Obzorze i Bellevue Beach w Słonecznym Brzegu i pokoje zaskoczyły mnie pozytywnie jakością w porównaniu do Turcji; jak ktoś coś wie na bieżąco na temat Vita PArk lub Ralitsy, to proszę o info, dzięki z góry. W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re:Ralitsa basen?:) IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.13, 00:09 odgrzewam temat - jaki jest basen w Ralitsie w porównaniu do Vity Park. Byłem w Vita Park i baseny są małe i ciasne, jak patrzyłem na basen Ralitsy - wydaje się większy i z mniejszą ilością ludzi - prawda to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re:Ralitsa basen?:) IP: *.dynamic.chello.pl 29.07.13, 20:23 podbijam, może ktoś powiedzieć jak w sezonie wygląda basen w Ralitsie - dużo ludzi?, tajk jak isałem byłem w Vita Park obok - ale basen mały. Będę wdzięczny za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uksz Re:Ralitsa basen?:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.13, 09:40 byłem w Ralitsie we wrześniu zeszłego roku (końcówka sezonu, ale jeszcze b. ciepło :) od 4 do 14 września o ile dobrze pamiętam. jeśli chodzi o basen, to moim zdaniem jest całkiem spory. kształt ma nieregularny, składa się jakby z trzech mniejszych basenów nachodzących na siebie. woda... orzeźwiająca :) jeśli chodzi o ludzi, to ogromnych tłumów nie ma - zresztą wcale się nie dziwię. spod hotelu co 15 minut odjeżdża darmowy bus na plażę - tam to już ludzi dużo więcej, także warto wybrać się trochę wcześniej i zająć leżaki (bez dodatkowych opłat). wielkim fanem wypoczynku nad morzem nie jestem, ale bułgarskie plaże mnie zauroczyły - szerokie, piasek rzeczywiście jest złoty, bryza morska przyjemnie schładza, szczególnie jeśli położymy się bliżej morza :) także basen - jest ok, ale polecam jednak morze! Odpowiedz Link Zgłoś
malwa-24 Re:Ralitsa basen?:) 30.07.13, 15:53 piszesz że byłeś we wrześniu.czy w tym terminie jest jeszcze trochę ludzi czy raczej miasteczko zamiera?czy restauracje hotele są jeszcze otwarte czy racze już pozamykane?dzięki za odpowiedz.jak pogoda we wrześniu bo też mam ochotę wybrać się w tym terminie Odpowiedz Link Zgłoś