Dodaj do ulubionych

Do Bułgarii przez Rumunie

11.08.13, 12:36
Witam.zdecydowliśmy się jechać 22 sierpnia do Burgas przez Rumunie w związku z czym mam kilka pytań do "obierzyświatów":
Startujemy z Nowego Sącza i na słowacjii na naszej trasie jest tylko ok.19 km autostrady między koszcami a preszowem czy warto kupować winetke?
Jaką trasą jechać przez Rumunie?
Noclegi w okolicach Bukaresztu?
Z Giurgiu lepiej na Warne i potem wybrzeżem,czy na Burgas?
Z góry dziękuje za wszystkie podpowiedzi>
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Do Bułgarii przez Rumunie IP: 93.154.134.* 11.08.13, 17:29
      nie radze bez naklejki!!! 1miesiac tylko 10 Euro. Chyba ze interesuje Cie mandat ja dostałem 80 Euro za brak naklejki. Czemu przez Rumunię? Spokojniej i droga lepsza choć dłużej przez Serbię, ale to juz Wasz wybór...
      • Gość: kiki Re: Do Bułgarii przez Rumunie IP: *.bgwan.com 12.08.13, 11:40
        Na Słowacji płatne są tylko autostrady i drogi ekspresowe, jeśli jedziecie z Preszowa na Koszyce bardzo łatwo ominąć ten kawałek Autostrady drogą równoległą i nie ma potrzeby kupować winiety, W Bułgarii z Ruse najlepiej do Warny i potem wybrzeżem na południe, skrót do Burgas jest w fatalnym stanie.
        Można też przez Serbię faktycznie prawie cała droga autostradami, ale ok 300 km dalej i znacznie drożej, czas przejazdu podobny.
        • Gość: kiki Re: Do Bułgarii przez Rumunie IP: *.bgwan.com 12.08.13, 11:59
          Jeszcze przejazd przez Rumunię:
          Najprostsza Oradea-Turda-Sibiu-Pitesti-Bukareszt-Ruse-Warna-Burgas
          Nocleg najlepiej w okolicach Ramnicu Valea - lub wcześniej Sebes-Sibiu, tam jest spory wybór pensjonatów, W okolicach Bukaresztu jest gorzej z noclegami i są droższe.
          Do rozważenia trasa alternatywna na Węgry na przejście graniczne Sarospatak - Tokaj- Nygrehaza - SatuMare - Klusz i dalej jak wyżej - nie musisz kupować wtedy winietki na Węgry i omijasz mocno zatłoczoną trasę z Oradei na Klusz.
          Pamiętaj o zakupie Rowiniety na Rumunię sprawdzają przy wyjeździe.
          • dlania Re: Do Bułgarii przez Rumunie 12.08.13, 18:31
            Sarospatak - T
            > okaj- Nygrehaza - SatuMare - Klusz i dalej jak wyżej - nie musisz kupować wtedy
            > winietki na Węgry i omijasz mocno zatłoczoną trasę z Oradei na Klusz.

Popieram i polecam tę trasę, dodatkowo dużo ładniejsza widokowo;-) My na koniec nie jechalismy na Ruse, tylko z Bukaresztu autostradą az do Constanty, stamtąd wzdłuż wybrzeża na południe - nie ma korków, nie ma opłaty na przejazd przez Dunaj (tzn. przez Dunaj sie przejeżdza, ale obsługa jakaś taka mniej pracowita, tylko macha do wszystkich, żeby jechać;-)), czasowo chyba na jedno wychodzi.
            • megamis7 Re: Do Bułgarii przez Rumunie 12.08.13, 19:49
              Dziekuje za wszystkie podpowiedzi,bardzo mi pomogły.Gdybym jechal na raz to pewnie jechalbym przez Serbie,ale jedziemy spokojnie przez dwa dni to wybralismy Rumunie takze z tego wzgledu ze podobno jest ladniejsza.jesli ma ktos jeszcze jakies wskażówki to bardzo prosze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka