Dodaj do ulubionych

Pierwsze wakcje

IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 26.02.14, 15:11
Witam serdecznie
razem z przyszla zona planujemynasz wyjazd do bulgarii na 7 dni
Przperaszam ze niektore pytania sa zbyt oczywiste, ale niestety jestem laikiemw tamcie podrozy.

Zastanawiamy sie nad opcja all lub same sniadania a nawet bez wyzywienia.
Proszę o informacje, czy ktos orientuje sie w tutejszych cenach,
W jakiej kwocie mozna zjesc obiad w Slonecznym brzegu, czy na ogol sa dostepne sklepy "spozywcze" jak to w Polsce oraz w jakich cenach jest alkohol?

Nie wiem czy jest sens jechac zopcja bez wyzywienia i z tego powodu robic dziennie po kilkanascie kilometrow pieszo by dostac sie do taniego marketu :d
Prosze o odpowiedz
Obserwuj wątek
    • Gość: Aro Re: Pierwsze wakcje IP: *.brewet.3s.pl 26.02.14, 16:56
      Wystarcza w zupełności same śniadania,knajpek od cholery,ceny ok
    • mar.kora Re: Pierwsze wakcje 26.02.14, 17:24
      ceny ok ale lepiej jedzenie mieć wykupione.... po co latać i się martwić o wyzywienie, a tak na miejscu. nie wiem gdzie jedziesz i z jakim biurem bo wiem gdzie jest dobre jedzenie. Alkohol tani nie ma się co martwić !
      • Gość: Lue Re: Pierwsze wakcje IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.14, 18:55
        Na pierwszy wyjazd warto jechac z all .....miec wszystko podane ,o nic sie nie martwic ...luksus poprostu....Mozna poobserwowac ,pochodzic i na drugi raz juz wiadomo co zrobic .....Ja raz sprobowalam wczasow z biura z all i juz nie chce innych mozliwosci ....Jezeli chcecie spedzic beztrosko czas to tylko all.....Ceny mozna znalezc jeszcze fajne .....
      • karol670 Re: Pierwsze wakcje 28.02.14, 19:54
        Podajcie może jakieś konkretne hotele z tym wyżywieniem dobrym, bo wybieram się do Bułgarii.
        • Gość: Lue Re: Pierwsze wakcje IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.14, 20:07
          do karola... Bylismy 2013 w Luca Helios Beach w Obzorze ......Jedzenie ,drinki,lody,napoje,owoce,desery -Rewelacja - Hotel polozony na plazy.... Super miejsce ,napewno tam wrocimy .....a na razie Rodos zarezerwowane ...Powodzenia !!!!
          • Gość: leo Re: Pierwsze wakcje IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.14, 23:59
            RODOS.... Rodzinne Ogródki Działkowe Ogrodzone Siatką.... buhhahahahha
            • Gość: Lue Re: Pierwsze wakcje IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.14, 19:04
              ha ha ha fajne ....tylko ze to Grecja ..... a siatka to tam moze bedzie nie przecze ...MILYCH WCZASOW !!!!!/bez wzgledu na miejsce- bawmy sie i odpoczywajmy- bo to tak malo dni w roku -ja tylko 14 dni !!!/
        • apartamentybulgaria Pobyt z wyżywieniem 03.03.14, 13:05
          Wybierając pobyt w moich apartamentach w Lighthouse Golf Resort (okolice Bałczik) możesz wybrać opcję all-inclusive z wyżywieniem w 5* hotelu, który dostał w zeszłym roku nagrodę dla najlepszego hotelu "Golf & SPA" w Bułgarii.
    • trypel Re: Pierwsze wakcje 26.02.14, 20:04
      skoro dopiero planujesz to jeszcze masz szansę zmienić miejsce docelowe.
      Wybierz jakies małe miasteczko i tyle. Bedziesz miał lepsze knajpy, 2x niższe ceny, wszystko blisko.
      Opcja all w Bułgarii ma sens tylko przy rodzinie z 4ką dzieci. W innym przypadku wszystko łącznie ze sniadaniem dostaniesz w fajniejszej formie w lokalnych knajpkach (poza Słonecznym Brezgiem)
    • Gość: e.w Re: Pierwsze wakcje IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.14, 22:07
      W Bułgar tylko wyżywienie we własnym zakresie wstajesz kiedy chcesz jesz co chcesz generalnie taniej jak w Polsce a wygoda dla młodych narzeczonych jak znalazł...knajpek na romantyczna śniadanie z kolacją wiele powodzenia
      • grekan Re: Pierwsze wakcje 01.03.14, 00:52
        Opcja All dla tych, ktorzy wypoczywaja przy hotelowym basenie, korzystaja max. z tej wersji i nie wybieraja sie na zwiedzanie czegokolwiek aby nie stracic posilku.
        Najlepiej wez wersje ze sniadaniem, bo ten posilek jest wazny a potem probujesz specjaly kuchni balkanskiej w roznych knajpkach, miejscowosciach, kiedy chcesz , na ile cie stac / a drogo nie jest!/ nie musisz byc w hotelu na okreslana godzine aby zjesc posilek.
    • apartamentybulgaria Kuchnia bułgarska, zakupy spożywcze 03.03.14, 13:10
      Moim zdaniem, jeśli ktoś chce spędzić urlop nie wychodząc z ośrodka, to może wykupić wyżywienie all-inclusive. To może być wygodne dla urlopowiczów z dziećmi, czy bez samochodu.

Natomiast moim zdaniem w ten sposób wiele się traci. Bułgaria ma rewelacyjną kuchnię i nie sposób jej odkryć jedząc przez cały pobyt w jednym miejscu :) Ceny są niższe niż w Polsce, zarówno w sklepach, jak i restauracjach. Jak dla mnie to warto spróbować lokalnych specjalności w bułgarskich knajpkach, które są dosłownie na każdym rogu :) Smak szopskiej sałaty czy piperki biurek pozostaje potem ulubionym wspomnieniem z wakacji :)

A na śniadanie polecam świeże owoce, banicę i ajran :)
      • Gość: jonaska Re: Kuchnia bułgarska, zakupy spożywcze IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.14, 14:38
        Jeżeli chcesz odpoczywać przy hotelu, nie wyjeżdżać zwiedzać na całe dnie, możesz brać all.
        My lubimy się powłóczyć.
        Jedzenie, picie, drinki tańsze niż w PL. Dużo tańsze niż nad naszym morzem.
        Smacznie było dla mnie wszędzie, czy w restauracji hotelowej, czy w barze blisko plaży...jedzenie bardzo mi smakowało, ceny bardzo mnie cieszyły. Ceny były na tyle atrakcyjne, że nie musieliśmy zwracać uwagi na ceny w karcie, liczyć ile drinków wypiłam na leżaku na plaży, czy rachunek nie będzie giga. Naprawdę jest ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka