IP: 31.130.100.* 24.03.14, 10:23
Witam wybieram się w sierpniu do Słonecznego Brzegu czy ktoś mógłby podać przykładowe ceny
typu: pizza,piwo,pepsi,frytki. Za wszystkie informacje dziękuje
Obserwuj wątek
    • Gość: e.w Re: ceny IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.14, 12:56
      Generalnie wszystko taniej jak w Polsce a już zdecydowanie jak nad Polskim morzem
    • antenelles Re: ceny 25.03.14, 18:28
      Zależy gdzie. Teraz w głównych kurortach ceny są podobne do tych polskich, ale wciąz tańsze chodz nie aż tak jak trzy - cztery lata temu.

Słoneczny brzeg, złote piaski - najdroższe

Piwo w knajpie kosztuje - ok. 3-6 lewa. Średnio za obiad w restauracji zapłacić trzeba około 8 lewa. Pełny posiłek, składający się z przystawki, dania głównego i deseru można zjeść za ok. 20 - 30 lew.

Za tyle to ja zjem i w Polsce.

Nessebar, Sw Vlas jedne z tańszych

• Gość: ebys Re: ceny IP: *.dynamic.chello.pl 25.03.14, 21:34
        Co do pierwszych dwóch zdań to się zgadza.
        Później to mam wątpliwość. Jeżdżę od kilku lat co roku-kilka miejscowości- i nigdy nie zdarzyło się piwo powyżej 3lv (no może 3,50) -w sklepie ok. 1lv,knajpa 2-3lv, na plaży max 3lv.
        Za 8lv ciężko zjeść pełny obiad, chyba że w knajpkach które oferują tzw menu dnia: zupka,
        coś na drugie (np.musaka), jakiś deser(w określ. godzinach). Zwykle za 3 osoby dorosłe płacimy obiad/kolacja 40-50 lv max (może więcej gdy dochodzą wina i inne alkohole ale to inna bajka). Dlatego dla mnie dziwne że obiad to 8lv, a pełny posiłek 20-30lv?
        Twierdzisz, że Nessebar jedne z tańszych?!!
        Czy ty w ogóle byłeś w Bułgarii?
        • antenelles Re: ceny 25.03.14, 22:04
          ustosunkuje się do tego zdania
          Zwykle za 3 osoby
          > dorosłe płacimy obiad/kolacja 40-50 lv max

czyli 80-100zł pi razy drzwi. W sumie 30zł na łebka wychodzi ...cena jak w PL :)

zupa 5zł, drugie danie 15 i 10zł deser. Rewal 2013

- - - - - - - - - -

No tak 8lv to za danie dnia łatwo sie domyślić jak wspomniałeś wcześniej. Z pełnym posiłkiem wszystko sie zgadza pamietaj ze 20lv-30 jest juz razem z deserem.

- - - - -

Tak czy inaczej warto jechać do Bułgarii bo na pewni nie przepłacisz, a mozesz i nawet zaoszczędzic, ale tego sie na wakacjach nie robi. pogoda lepsza niż w PL :) i wiele wiele innych rzeczy.
          • Gość: ebys Re: ceny IP: *.dynamic.chello.pl 25.03.14, 22:29
            antenelles
            nie chcę kopii kruszyć
            tak jak piszesz w Bułgarii najważniejsza pogoda i wiele innych rzeczy :)
            P.S.1. Tylko z tym 30 lv za obiad nawet z deserem/os w Bg. to trochę przesadziłeś :)
            P.S.2. All inclusive akurat w Bg to moim skromnym zdaniem to błąd, chyba że tak wolisz,
            to oczywiście ok.
      • Gość: e.w Re: ceny IP: *.dynamic.chello.pl 25.03.14, 21:51
        30-40 lewa to my płacimy z żoną za 2 osoby z napojami nie koniecznie bezalkoholowymi.....piwo 2,5 z widokiem na morze zimne lane ...pychota w tym roku LIPIEC 20 DNI
        • antenelles Re: ceny 25.03.14, 22:05
          @ e.w
          Bardzo mnie cieszy twój post :)
          Mimo, że będę miał allinslusive to mam zamiar się wybrać niejednokrotnie na miasto w celu degustacji tego i owego
          • Gość: e.w Re: ceny IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.14, 18:18
            Polecam Kawarma Sródziemnomorska ,Caca , Bob Czorba ,Czuszki nadziewane ,Sacz( mieszanka mięsiwa z warzywami ) do tego Rakija albo ichniejsze piwo Zagorka, Kameniza smacznego
    • Gość: anna Re: ceny IP: 31.130.100.* 02.04.14, 11:52
      pizza 20-30 zł
      mleko 2-3 zł
      mineralna 1.5l 1-4 zł
      frytki małe 1.5-2.5 zł
      bułka 0.5-1.4 zł
      pepsi 2l 4-7 zł
      przykładowe ceny z czerwca 2013
      • Gość: mery Re: ceny IP: 83.1.81.* 11.04.14, 13:44
        na pewno taniej niż nad naszym morzem
        • trypel Re: ceny 11.04.14, 13:58
          akurat w Słonecznym Brzegu nie do końca prawda