Gość: Tomi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 08:49 27 lipca br. wybieramy się do tego hotelu. W zwiazku z tym, iż jest to nowy hotel - oddany do użytkowania ponoć w czerwcu br., proszę o opinię osoby, które w nim przebywały. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zooza Re: Hotel Irys Św. Właz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 13:55 To będzie pewnie cięzka sprawa. Temat hotelu już się jakiś czas temu pojawiał i jakoś nikt nie był skłonny do opisywania wrażeń :( A sama też chętnie dowiedziałabym się czegoś na temat ośrodka. Odpowiedz Link Zgłoś
agataw1 Re: Hotel Irys Św. Właz 09.07.06, 08:38 Ja tez bede w tym hotelu od 27.07:)Szukam cały czas info o tym hotelu i jak narazie napotkałam na jedna negatywna opinię od osoby, która własnie tam była. Po pierwsze hotel jest jeszcze wykanczany, wiec pełno w nim robociarzy, podobno wiercą i hałasują - lezene na basenie jest przez to uciązliwe. Obsługa nie za miła. Plus to to, że faktycznie hotel jest przy samej plaży. Acha i podobno byl zalany w czasie ostatnich ulew. Tyle pisza na różnych forach. Sama jestem troche załamana i szukam dalszych opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agawe Re: Hotel Irys Św. Właz IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 09.07.06, 09:15 Hotel składa się z 2 budynków, jeden jest wykonczony i tam kwaterują klientów a w drugim kończą prace. Basen jest mały, ale do plaży blisko. To są info bzpośrednio z Alfa Star. Wszyscy którzy wcześniej wykupili wczasy w Sobieskim jadą do Irysa. A Sobieski stoi niewykończony, podobno właściciel nie ma kasy na wykończenie remontu... Generalnie w Irysie nie powinno byc źle, na bank nowe, czyste pokoje, do plaży blisko. Co więcej trzeba? A na towarzystwo budowy w Bułgarii trafic nie trudno tam się ciągle teraz coś buduje. Miłego urlopu, grunt to pozytywne nastawienie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: powodzianie Re: Hotel Irys Św. Właz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 08:41 Tak. Byliśmy w Hotelu Irys ale tylko 2 dni. Położenie hotelu jest niezłe-blisko plazy ale Hotel Irys nie jest jeszcze przygotowany na przyjęcie gości. Być może za rok bedzie tam cudownie ale my mieliśmy pecha. Brak w niektórych pokojach wykończenia np. sufitu lub brak brodzików w łazienkach. W trakcie pobytu malowano dopiero barierki. Zastała nas tam powódz- ewakuowano nas do innego hotelu ***. Brak zapewnienia należytego bezpieczeństwa, przemakanie ścian i sufitów spowodowało że: sufit spadł w recepcji na podłogę (mógł spaśc komus na głowę), brak drożności kratek odpływowych na balkonach- w pokojach na III pietrze wody było prawie po kostki ponieważ przedzierała się przez ściany i drzwi balkonowe, które nie były dobrze obsadzone- pływaliśmy. Na klatce schodowej woda kapała z sufitów. Zalało całą restauracje, basen itp. Zostaliśmy odcięci od świata z każdej strony-mogło dość do podmycia fundamentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Hotel Irys Św. Właz IP: 213.77.103.* 11.07.06, 12:01 No to nieźle ! Długo oczekiwany urlop zapowiada się niewesoło...!!! Jeśli możesz napisać to do jakiego hotelu was przekwaterowano ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomi Re: Hotel Irys Św. Właz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 13:52 Ja dzwoniłem do biura podróży - i Pani mnie poinformowała, że to jest niemożliwe. Alfa Star - bo o takie biuro chodzi zawsze przed wprowadzeniem danego obiektu do oferty turystycznej wysyła swojego człowieka żeby dokonał oględzin takiego obiektu a następnie dokonał jego kategoryzacji. Ja jadę z 1,5 roczną córeczką i sobie nie wyobrażam, że jadę na jakiś plac budowy, albo, że podczas ulewy będzie mi ciekło na łeb a w konsekwencji zawali się jedna kondygnacja. To jest jakiś absurd. Może to jest umyślne działanie konkurencji - sam nie wiem - taką odp. dostałem w biurze podróży. Wszystko się okaże na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agataw1 Re: Hotel Irys Św. Właz IP: *.chello.pl 11.07.06, 18:30 No ja widzialam zdjecia hotelu, dzieki uprzejmosci jednej z forumowiczek, i zachecajaco to nie wyglada. Powiem szczerze, ze akurat w dzialanie konkurencji to nie wierze. Tez niestety jade tam z dzieckiem...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomi Re: Hotel Irys Św. Właz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 07:38 W takim razie mam prośbę - może Pani mi przesłać jakieś zdjęcia tego hotelu. Mój adres: tdostronie@poczta.onet.pl Z góry dziękuję o ile oczywiście Pani jeszcze dysponuje tymi zdjęciami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziam Re: Hotel Irys Św. Właz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 10:17 Witam, Ja również bardzo chciałabym zobaczyć te zdjęcia jeżeli to możliwe,bo cała ta informacja odnośnie tego hotelu robi się przerażająca a my również wybieramy się do tego hotelu w sierpniu z małym dzieckiem. Jeżeli posiada Pani jeszcze te zdjęcia to bardzo proszę o e-mail: m.maluch@wp.pl. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agataw1 Re: Hotel Irys Św. Właz IP: *.chello.pl 12.07.06, 16:10 zdjecia wyslalam, tylko to mam. Ciekawa jestem Waszych opinii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Hotel Irys Św. Właz IP: 194.165.48.* 14.07.06, 13:09 Nie mozliwe jest wcześniejsze obejrzenie wszystkich obiektów - Pani w biurze najwyraźniej robi dobre wrażenie i chce zarobić na siebie. Ja byłam w marcu 2006 i rozmawialam o rezerwacji w hotelu , który mial być oddany do użytku w czerwcu br, ale miał być i Pani mnie zapewniała, ze będzie. Jak widać dobrze zrobiłam że jej nie uwierzyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
bromba11 Re: Hotel Irys Św. Właz 12.07.06, 12:22 z tego co wiem, to wiele osób juz rezygnuje z Irysa na rzecz innych hoteli we Włazie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: powodzianie Re: Hotel Irys Św. Właz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 13:03 Widze, ze niektórzy nie chcą uwierzyć , ze ewakuowano nas z Hotelu. Przeniesiono nas do hotelu Korona *** a miały być przecież **** A oto wierszyk, który przekazaliśmy organizatorom...ale nawet nie zareagowali na naszą prośbę A MIAŁO BYĆ TAK PIEKNIE…..! Druga noc pobytu w Hotelu Irys utrwaliła nam się na całe życie! BYŁO CICHO I SPOKOJNIE, AŻ TU NAGLE… KRZYK, PANIKA HOTEL NAM SPOD NÓG UMYKA! ŁOMOT W DRZWI I ŚCIAN PUKANIE NIECHAJ KAŻDY SZYBKO WSTANIE -LUDZIE LUDZIE COŚ SIĘ DZIEJE WODA NAM SIĘ WSZEDZIE LEJE! TORBY WALIZY WSZĘDZIE PŁYWAJĄ, WSZYSCY SIĘ Z WODY ŻYWIOŁEM ZMAGAJĄ, BŁYSKI, PIORUNY, PRĄD ODCINAJA, TURYŚCI WALCZĄ I SIĘ NIE PODDAJĄ. POLSKA!- KTOŚ KRZYKNĄŁ SIOSTRY I BRATY – BIERZMY SIĘ WSZYSCY ZA RĘCZNIKI I SZMATY! DZIELNY Z NAS NARÓD-JASNA CHOLERA- NIE BALISMY SIĘ NAWET HITLERA Z WODA I PANIKA RADE SOBIE DAMY BO TO JUŻ Z „DZIADA” W KRWI NASZEJ MAMY. WALKA TA TRWAŁA AŻ DO SNIADANIA A POTEM KAWKA, TROCHE CHICHRANIA Z DZIELNEGO NA ZMIANĘ W NOCY WARTOWANIA. POTEM ZNÓW BYŁY BŁYSKI I GRZMOTY NA TRZECIM PIETRZE KUPA ROBOTY WODA SIĘ WDZIERA PRZEZ OKNA I SCIANY TEMAT NA NOWO DOBRZE NAM ZNANY. MATKI, TEŚCIOWE, ŻONY I CÓRY POWYCHODZIŁY Z NERWÓW ZE SKÓRY PATRZĄC NA MOKRE WALIZY I SZMATY ZACZĘŁY LICZYĆ NASZE DUŻE STRATY. URLOP DO BANI –JASNA CHOLERA- A TUTAJ ZNOWU NA ULEWE SIĘ ZBIERA. FIRMA TA NASZA CHOCIAŻ NIE MAŁA W ZAMIAN ZA „IRYS” „KORONE” NAM DAŁA ABY WYMAZAĆ PROBLEM I ŻAL ZRÓBMY POWODZIANOM W „KORONIE” BAL ZA TO, ZE URATOWANY ZOSTAŁ HOTEL IRYS I ŚW. WLAS NIECHAJ POWODZIANIE PÓJDA DZIŚ W „GAS” PO CO Z ORGANIZATOREM PO SADACH SPOTYKAĆ SIĘ MAMY KIEDY MY POLACY NA MIEJSCU MOŻE SIĘ DOGADAMY? TO NIE ŻARTY TO NIE PICE! ŻĄDAMY DLA POWODZIAN PAMIATKOWĄ TABLICE -FIRMA ALFA STAR- POWODZIANOM DZIĘKUJE I WSZYSTKIM GRATISOWO WYCIECZKĘ FUNDUJE NARZEKANIE W MEDIACH TO TEMAT PONURY WIĘC POGÓDŹMY SIĘ I WZNIEŚMY W „KORONIE” KIELICHY DO GÓRY. POWODZIANIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomi Re: Hotel Irys Św. Właz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 14:15 To już jest ponad moje siły. Dzwonię do biura i rezygnuję, albo wybieram inny kierunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Hotel Irys Św. Właz IP: 213.77.103.* 12.07.06, 14:29 napisz, co załatwiłeś, bo ja też już nie wiem co robić...... napisał do bira, czekam na info ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Hotel Irys Św. Właz IP: 213.77.103.* 12.07.06, 14:30 miało być: napisałam do BP :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawka Re: Hotel Irys Św. Właz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 23:10 Witam i dziękuję za wierszyk bo już chciałam jego autorce (albo współautorce) głowę zawracać. A z tą powodzią to niestety prawda ale i tak uważam że urlop nam się udał. POZDRAWIAM POWODZIAN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ave Re: Hotel Irys Św. Właz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 20:11 Znalazłem w sieci zdjęcia hotelu. Nie jestem do końca przekonany czy to ten bo basenem się nie chwalą i do plaży daleko. iris.sea-hotels-bg.com/en/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henry Re: Hotel Irys Św. Właz IP: *.std.tsi.tychy.pl 13.07.06, 20:56 Miałem być w tym hotelu 22.06-06.07 ale jako stary wyga (7 razy w Bułgarii)hotel 1 dzień był w sprzedazy,drugi dzień znikał wybrałem hotel Mars i dobrze zrobiłem.W Marsie wszystko było OK. Natomiast jak zobaczyłem Irysa to tylko wzdychałem. Jeden plac budowy ,hotel Sobieski-stan surowy.Sw.Włas w skrócie to jeden plac budowy,bez chodników,dziurawe drogi,bez zieleni,wszedzie pełno smieci,a plaża malutka i najgorsza jaką widziałem w Bułgarii.Ceny też podskoczyły Pliska 15 zł dwa lata temu 4 zł.plaża 3 euro parasol,3euro lezak.Jezeli koniecznie do Bułgarii to nie do Wlasu.Ja juz skonczyłem z Bułgaria. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: Hotel Irys Św. Właz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 07:38 Moja przygoda z Hotelem Irys już się naszczęście skończyła. Biuro podróży zwróciło kasę w całości i wybraliśmy wraz z przyjaciółmi inny kierunek. Jak sobie pomyślę, że wydamy mniejsze pieniądze w Tunezji w al inclusive aniżeli w Bułgarii w hotelu, który jest nieskończony i jego otoczenie przypomina conajmniej II Wojnę Światową to robi mi się od razu lepiej na duszy. Wszystkich nieszczęśników, którzy się tam wybierają pozdrawiam i jednocześnie służe pomocą w zakresie udostępnienia zdjęć "tego czegoś", zrobionych w dniu 2.07.2006 r.oraz w dniu 4.07.2006 r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorka Re: Hotel Irys Św. Właz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 10:20 Jade do Irysa 27,07 próbowałam wyciągnąć z Alfa Star pisemne zapewnienie ze hotel jest juz gotowy ale nic z tego nie wyszło jestem coraz bardziej przerazona . Proszę o fotki . wiba@pro.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MADZIAM Re: Hotel Irys Św. Właz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 11:57 do Tomi Bardzo proszę o udostępnienie tych zdjęć na m.maluch@wp.pl bo też jedziemy do tego hotelu od 10.08 i jeżeli hotel wygląda tak jak jego opinie na forum to ja również podziękuję firmie Alfa Star. Czekam na info Odpowiedz Link Zgłoś
wg Re: Hotel Irys Św. Właz 17.07.06, 12:35 Witam Ja również bardzo proszę o zdjęcia hotelu Irys... wg@gazeta.pl Pozdrawiam Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Hotel Irys Św. Właz IP: *.eranet.pl 17.07.06, 18:13 do Tomi hej, bardzo proszę, prześlij mi fotki, bo wg Alfa Star wszystko jest w porządku...... a.karbownik@osadkowski.com.pl dzięki ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Hotel Irys Św. Właz IP: *.biskupin.wroc.pl / *.dsl.biskupin.wroc.pl 01.08.06, 01:19 Prosze o przesłanie zdjęć Hotelu Irys. Pozdrawiam. crucian@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubusiek Re: Hotel Irys Św. Właz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.08.06, 22:59 Witam ja rownież wybieram sie do IRYSA PROSZE O PRZESLANIE ZDJĘĆ bo jestem normalnie przerazona anuszewski@aster.pl A wyjazd mam już 3.08 czyli w czwartek . Jeżeli tam jest budowa będę miała podstawę do rezygnacji przed wyjazdem Odpowiedz Link Zgłoś
emilka1112 Re: Hotel Irys Św. Właz 28.08.06, 11:17 proszę o przesłanie zdjęć hotelu IRYS na adres alarys@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawka Re: Hotel Irys Św. Właz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 23:12 to nie ten hotel Odpowiedz Link Zgłoś
damian.michalski Re: Hotel Irys Św. Właz 24.07.06, 23:46 Witam Czy moge rowniez prosic o zdjecia? Z gory dziekuje Pozdrawiam Damian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hary Re: Hotel Irys Św. Właz IP: *.std.tsi.tychy.pl 27.07.06, 18:53 Ten hotel to jeden plac budowy-współczuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorka Re: Hotel Irys Św. Właz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 22:19 Wróciłam z Irysa służę fotkami i opinią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: Hotel Irys Św. Właz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 11:09 bardzo prosze o fotki. moj mail: bartek@eurogrant.biz z góry dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
emilka1112 Re: Hotel Irys Św. Właz 28.08.06, 10:59 proszę o przesłanie zdjęć i opisu hotelu IRYS Odpowiedz Link Zgłoś
emilka1112 Re: Hotel Irys Św. Właz 28.08.06, 11:07 bardzo proszę o przesłanie zdjęć i opinii o hotelu IRYS Odpowiedz Link Zgłoś