Dodaj do ulubionych

Hotel Irys Św. Właz

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 08:49
27 lipca br. wybieramy się do tego hotelu. W zwiazku z tym, iż jest to nowy
hotel - oddany do użytkowania ponoć w czerwcu br., proszę o opinię osoby,
które w nim przebywały.
Obserwuj wątek
    • Gość: zooza Re: Hotel Irys Św. Właz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 13:55
      To będzie pewnie cięzka sprawa. Temat hotelu już się jakiś czas temu pojawiał i
      jakoś nikt nie był skłonny do opisywania wrażeń :( A sama też chętnie
      dowiedziałabym się czegoś na temat ośrodka.
      • agataw1 Re: Hotel Irys Św. Właz 09.07.06, 08:38
        Ja tez bede w tym hotelu od 27.07:)Szukam cały czas info o tym hotelu i jak
        narazie napotkałam na jedna negatywna opinię od osoby, która własnie tam była.
        Po pierwsze hotel jest jeszcze wykanczany, wiec pełno w nim robociarzy, podobno
        wiercą i hałasują - lezene na basenie jest przez to uciązliwe. Obsługa nie za
        miła. Plus to to, że faktycznie hotel jest przy samej plaży. Acha i podobno byl
        zalany w czasie ostatnich ulew. Tyle pisza na różnych forach. Sama jestem
        troche załamana i szukam dalszych opinii.
        • Gość: agawe Re: Hotel Irys Św. Właz IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 09.07.06, 09:15
          Hotel składa się z 2 budynków, jeden jest wykonczony i tam kwaterują klientów a
          w drugim kończą prace. Basen jest mały, ale do plaży blisko. To są info
          bzpośrednio z Alfa Star. Wszyscy którzy wcześniej wykupili wczasy w Sobieskim
          jadą do Irysa. A Sobieski stoi niewykończony, podobno właściciel nie ma kasy na
          wykończenie remontu...
          Generalnie w Irysie nie powinno byc źle, na bank nowe, czyste pokoje, do plaży
          blisko. Co więcej trzeba? A na towarzystwo budowy w Bułgarii trafic nie trudno
          tam się ciągle teraz coś buduje.
          Miłego urlopu, grunt to pozytywne nastawienie:)
    • Gość: powodzianie Re: Hotel Irys Św. Właz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 08:41
      Tak. Byliśmy w Hotelu Irys ale tylko 2 dni. Położenie hotelu jest niezłe-blisko
      plazy ale Hotel Irys nie jest jeszcze przygotowany na przyjęcie gości. Być może
      za rok bedzie tam cudownie ale my mieliśmy pecha.
      Brak w niektórych pokojach wykończenia np. sufitu lub brak brodzików w
      łazienkach. W trakcie pobytu malowano dopiero barierki. Zastała nas tam powódz-
      ewakuowano nas do innego hotelu ***. Brak zapewnienia należytego bezpieczeństwa,
      przemakanie ścian i sufitów spowodowało że: sufit spadł w recepcji na podłogę
      (mógł spaśc komus na głowę), brak drożności kratek odpływowych na
      balkonach- w pokojach na III pietrze wody było prawie po kostki ponieważ
      przedzierała się przez ściany i drzwi balkonowe, które nie były dobrze
      obsadzone- pływaliśmy. Na klatce schodowej woda kapała z sufitów. Zalało całą
      restauracje, basen itp. Zostaliśmy odcięci od świata z każdej strony-mogło dość
      do podmycia fundamentów.
      • Gość: ania Re: Hotel Irys Św. Właz IP: 213.77.103.* 11.07.06, 12:01
        No to nieźle !
        Długo oczekiwany urlop zapowiada się niewesoło...!!!
        Jeśli możesz napisać to do jakiego hotelu was przekwaterowano ?
        • Gość: Tomi Re: Hotel Irys Św. Właz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 13:52
          Ja dzwoniłem do biura podróży - i Pani mnie poinformowała, że to jest
          niemożliwe. Alfa Star - bo o takie biuro chodzi zawsze przed wprowadzeniem
          danego obiektu do oferty turystycznej wysyła swojego człowieka żeby dokonał
          oględzin takiego obiektu a następnie dokonał jego kategoryzacji.
          Ja jadę z 1,5 roczną córeczką i sobie nie wyobrażam, że jadę na jakiś plac
          budowy, albo, że podczas ulewy będzie mi ciekło na łeb a w konsekwencji zawali
          się jedna kondygnacja. To jest jakiś absurd. Może to jest umyślne działanie
          konkurencji - sam nie wiem - taką odp. dostałem w biurze podróży. Wszystko się
          okaże na miejscu.
          • Gość: agataw1 Re: Hotel Irys Św. Właz IP: *.chello.pl 11.07.06, 18:30
            No ja widzialam zdjecia hotelu, dzieki uprzejmosci jednej z forumowiczek, i
            zachecajaco to nie wyglada. Powiem szczerze, ze akurat w dzialanie konkurencji
            to nie wierze. Tez niestety jade tam z dzieckiem......
            • Gość: Tomi Re: Hotel Irys Św. Właz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 07:38
              W takim razie mam prośbę - może Pani mi przesłać jakieś zdjęcia tego hotelu.
              Mój adres: tdostronie@poczta.onet.pl
              Z góry dziękuję o ile oczywiście Pani jeszcze dysponuje tymi zdjęciami.
            • Gość: madziam Re: Hotel Irys Św. Właz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 10:17
              Witam,
              Ja również bardzo chciałabym zobaczyć te zdjęcia jeżeli to możliwe,bo cała ta
              informacja odnośnie tego hotelu robi się przerażająca a my również wybieramy
              się do tego hotelu w sierpniu z małym dzieckiem. Jeżeli posiada Pani jeszcze te
              zdjęcia to bardzo proszę o e-mail: m.maluch@wp.pl. Dziękuję
              • Gość: agataw1 Re: Hotel Irys Św. Właz IP: *.chello.pl 12.07.06, 16:10
                zdjecia wyslalam, tylko to mam. Ciekawa jestem Waszych opinii
          • Gość: bb Re: Hotel Irys Św. Właz IP: 194.165.48.* 14.07.06, 13:09
            Nie mozliwe jest wcześniejsze obejrzenie wszystkich obiektów - Pani w biurze
            najwyraźniej robi dobre wrażenie i chce zarobić na siebie. Ja byłam w marcu
            2006 i rozmawialam o rezerwacji w hotelu , który mial być oddany do użytku w
            czerwcu br, ale miał być i Pani mnie zapewniała, ze będzie. Jak widać dobrze
            zrobiłam że jej nie uwierzyłam.
    • bromba11 Re: Hotel Irys Św. Właz 12.07.06, 12:22
      z tego co wiem, to wiele osób juz rezygnuje z Irysa na rzecz innych hoteli we
      Włazie.
    • Gość: powodzianie Re: Hotel Irys Św. Właz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 13:03
      Widze, ze niektórzy nie chcą uwierzyć , ze ewakuowano nas z Hotelu. Przeniesiono
      nas do hotelu Korona *** a miały być przecież ****

A oto wierszyk, który przekazaliśmy organizatorom...ale nawet nie zareagowali na
      naszą prośbę

A MIAŁO BYĆ TAK PIEKNIE…..!
      Druga noc pobytu w Hotelu Irys utrwaliła nam się na całe życie!

BYŁO CICHO I SPOKOJNIE,
      AŻ TU NAGLE… KRZYK, PANIKA
      HOTEL NAM SPOD NÓG UMYKA!

ŁOMOT W DRZWI I ŚCIAN PUKANIE
      NIECHAJ KAŻDY SZYBKO WSTANIE
      -LUDZIE LUDZIE COŚ SIĘ DZIEJE
      WODA NAM SIĘ WSZEDZIE LEJE!

TORBY WALIZY WSZĘDZIE PŁYWAJĄ,
      WSZYSCY SIĘ Z WODY ŻYWIOŁEM ZMAGAJĄ,
      BŁYSKI, PIORUNY, PRĄD ODCINAJA,
      TURYŚCI WALCZĄ I SIĘ NIE PODDAJĄ.

POLSKA!- KTOŚ KRZYKNĄŁ
      SIOSTRY I BRATY – BIERZMY SIĘ WSZYSCY
      ZA RĘCZNIKI I SZMATY!

DZIELNY Z NAS NARÓD-JASNA CHOLERA-
      NIE BALISMY SIĘ NAWET HITLERA
      Z WODA I PANIKA RADE SOBIE DAMY
      BO TO JUŻ Z „DZIADA” W KRWI NASZEJ MAMY.

WALKA TA TRWAŁA AŻ DO SNIADANIA
      A POTEM KAWKA, TROCHE CHICHRANIA
      Z DZIELNEGO NA ZMIANĘ W NOCY WARTOWANIA.

POTEM ZNÓW BYŁY BŁYSKI I GRZMOTY
      NA TRZECIM PIETRZE KUPA ROBOTY
      WODA SIĘ WDZIERA PRZEZ OKNA I SCIANY
      TEMAT NA NOWO DOBRZE NAM ZNANY.

MATKI, TEŚCIOWE, ŻONY I CÓRY
      POWYCHODZIŁY Z NERWÓW ZE SKÓRY
      PATRZĄC NA MOKRE WALIZY I SZMATY
      ZACZĘŁY LICZYĆ NASZE DUŻE STRATY.

URLOP DO BANI –JASNA CHOLERA-
      A TUTAJ ZNOWU NA ULEWE SIĘ ZBIERA.

FIRMA TA NASZA CHOCIAŻ NIE MAŁA
      W ZAMIAN ZA „IRYS” „KORONE” NAM DAŁA
      ABY WYMAZAĆ PROBLEM I ŻAL
      ZRÓBMY POWODZIANOM W „KORONIE” BAL

ZA TO, ZE URATOWANY ZOSTAŁ
      HOTEL IRYS I ŚW. WLAS
      NIECHAJ POWODZIANIE PÓJDA DZIŚ W „GAS”

PO CO Z ORGANIZATOREM PO SADACH
      SPOTYKAĆ SIĘ MAMY
      KIEDY MY POLACY NA MIEJSCU MOŻE SIĘ DOGADAMY?

TO NIE ŻARTY TO NIE PICE!
      ŻĄDAMY DLA POWODZIAN PAMIATKOWĄ TABLICE

-FIRMA ALFA STAR-

POWODZIANOM DZIĘKUJE

I WSZYSTKIM GRATISOWO

WYCIECZKĘ FUNDUJE

NARZEKANIE W MEDIACH TO TEMAT PONURY
      WIĘC POGÓDŹMY SIĘ
      I WZNIEŚMY W „KORONIE” KIELICHY DO GÓRY.

POWODZIANIE
      • Gość: Tomi Re: Hotel Irys Św. Właz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 14:15
        To już jest ponad moje siły. Dzwonię do biura i rezygnuję, albo wybieram inny
        kierunek.
        • Gość: ania Re: Hotel Irys Św. Właz IP: 213.77.103.* 12.07.06, 14:29
          napisz, co załatwiłeś, bo ja też już nie wiem co robić......
          napisał do bira, czekam na info !
          • Gość: ania Re: Hotel Irys Św. Właz IP: 213.77.103.* 12.07.06, 14:30
            miało być: napisałam do BP :)
      • Gość: kawka Re: Hotel Irys Św. Właz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 23:10
        Witam i dziękuję za wierszyk bo już chciałam jego autorce (albo współautorce)
        głowę zawracać. A z tą powodzią to niestety prawda ale i tak uważam że urlop nam
        się udał. POZDRAWIAM POWODZIAN
    • Gość: ave Re: Hotel Irys Św. Właz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 20:11
      Znalazłem w sieci zdjęcia hotelu. Nie jestem do końca przekonany czy to ten bo
      basenem się nie chwalą i do plaży daleko.
      iris.sea-hotels-bg.com/en/index.html
      • Gość: henry Re: Hotel Irys Św. Właz IP: *.std.tsi.tychy.pl 13.07.06, 20:56
        Miałem być w tym hotelu 22.06-06.07 ale jako stary wyga (7 razy w Bułgarii)hotel
        1 dzień był w sprzedazy,drugi dzień znikał wybrałem hotel Mars i dobrze
        zrobiłem.W Marsie wszystko było OK. Natomiast jak zobaczyłem Irysa to tylko
        wzdychałem. Jeden plac budowy ,hotel Sobieski-stan surowy.Sw.Włas w skrócie to
        jeden plac budowy,bez chodników,dziurawe drogi,bez zieleni,wszedzie pełno
        smieci,a plaża malutka i najgorsza jaką widziałem w Bułgarii.Ceny też
        podskoczyły Pliska 15 zł dwa lata temu 4 zł.plaża 3 euro parasol,3euro
        lezak.Jezeli koniecznie do Bułgarii to nie do Wlasu.Ja juz skonczyłem z Bułgaria.
        • Gość: tomi Re: Hotel Irys Św. Właz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 07:38
          Moja przygoda z Hotelem Irys już się naszczęście skończyła. Biuro podróży
          zwróciło kasę w całości i wybraliśmy wraz z przyjaciółmi inny kierunek. Jak
          sobie pomyślę, że wydamy mniejsze pieniądze w Tunezji w al inclusive aniżeli w
          Bułgarii w hotelu, który jest nieskończony i jego otoczenie przypomina
          conajmniej II Wojnę Światową to robi mi się od razu lepiej na duszy. Wszystkich
          nieszczęśników, którzy się tam wybierają pozdrawiam i jednocześnie służe pomocą
          w zakresie udostępnienia zdjęć "tego czegoś", zrobionych w dniu 2.07.2006
          r.oraz w dniu 4.07.2006 r.
          • Gość: Dorka Re: Hotel Irys Św. Właz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 10:20
            Jade do Irysa 27,07 próbowałam wyciągnąć z Alfa Star pisemne zapewnienie ze
            hotel jest juz gotowy ale nic z tego nie wyszło jestem coraz bardziej
            przerazona . Proszę o fotki . wiba@pro.onet.pl
          • Gość: MADZIAM Re: Hotel Irys Św. Właz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 11:57
            do Tomi
            Bardzo proszę o udostępnienie tych zdjęć na m.maluch@wp.pl bo też jedziemy do
            tego hotelu od 10.08 i jeżeli hotel wygląda tak jak jego opinie na forum to ja
            również podziękuję firmie Alfa Star. Czekam na info
          • wg Re: Hotel Irys Św. Właz 17.07.06, 12:35
            Witam
            Ja również bardzo proszę o zdjęcia hotelu Irys...
            wg@gazeta.pl
            Pozdrawiam
            Wojtek
            • Gość: ania Re: Hotel Irys Św. Właz IP: *.eranet.pl 17.07.06, 18:13
              do Tomi
              hej, bardzo proszę, prześlij mi fotki, bo wg Alfa Star wszystko jest w porządku......
              a.karbownik@osadkowski.com.pl
              dzięki !
          • Gość: gość portalu Re: Hotel Irys Św. Właz IP: *.biskupin.wroc.pl / *.dsl.biskupin.wroc.pl 01.08.06, 01:19
            Prosze o przesłanie zdjęć Hotelu Irys.
            Pozdrawiam.
            crucian@o2.pl
          • Gość: kubusiek Re: Hotel Irys Św. Właz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.08.06, 22:59
            Witam ja rownież wybieram sie do IRYSA PROSZE O PRZESLANIE ZDJĘĆ
            bo jestem normalnie przerazona anuszewski@aster.pl
            A wyjazd mam już 3.08 czyli w czwartek . Jeżeli tam jest budowa będę miała
            podstawę do rezygnacji przed wyjazdem
          • emilka1112 Re: Hotel Irys Św. Właz 28.08.06, 11:17
            proszę o przesłanie zdjęć hotelu IRYS na adres alarys@poczta.onet.pl
      • Gość: kawka Re: Hotel Irys Św. Właz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 23:12
        to nie ten hotel
        • damian.michalski Re: Hotel Irys Św. Właz 24.07.06, 23:46
          Witam
          Czy moge rowniez prosic o zdjecia?
          Z gory dziekuje
          Pozdrawiam
          Damian
        • Gość: hary Re: Hotel Irys Św. Właz IP: *.std.tsi.tychy.pl 27.07.06, 18:53
          Ten hotel to jeden plac budowy-współczuję!
          • Gość: Dorka Re: Hotel Irys Św. Właz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 22:19
            Wróciłam z Irysa służę fotkami i opinią
            • Gość: bartek Re: Hotel Irys Św. Właz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 11:09
              bardzo prosze o fotki. moj mail: bartek@eurogrant.biz
              z góry dzieki.
            • emilka1112 Re: Hotel Irys Św. Właz 28.08.06, 10:59
              proszę o przesłanie zdjęć i opisu hotelu IRYS
            • emilka1112 Re: Hotel Irys Św. Właz 28.08.06, 11:07
              bardzo proszę o przesłanie zdjęć i opinii o hotelu IRYS
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka