Dodaj do ulubionych

sozopol-hotl kristian

IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 13.07.06, 11:33
wybieram się do sozopola w sierpniu ze skarpy do hotelu kristian, czy ktos z
Was moze tam byl i moze coz na ten temat powiedziec?czy wszystko gra czy
trzeba sie przygotowac na jakies niespodzianki?podobno miasteczko zarowno
rozrywkowe, jak i piekne?
Obserwuj wątek
    • Gość: bael Re: sozopol-hotl kristian IP: 212.75.114.* 13.07.06, 15:40
      Witam
      Ja byłem pod koniec czerwca tego roku w Sozopolu w hotelu Coral. Niestety o
      Kristalu nic nie wiem. W moim przypadku byłem przygotowany (w ofercie skrpy był
      to hotel dwu **, a okazało się na miejscu że jest to nowy trój *** hotel. W
      środku rewelacja. Sozopol jako miasteczko jest też super. Szczególnie stara
      część z resteuracją "Wiatrak". Można wieczorem pospacerować, a potem udać się
      na liczne dyskoteki w nowej części. Plaża czysta, może było różnież czyste i
      ciepłe. Gorąco polecam Sozopol.
      • Gość: Bael Re: sozopol-hotl kristian IP: 212.75.114.* 14.07.06, 12:17
        przepraszam w poprzednim tekscie za błędy :)) "może" oczywiście morze! :)
      • Gość: polka Re: sozopol-hotl kristian IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 14.07.06, 19:29
        bael'u! dziekuje Ci bardzo za odpowiedz. ciesz sie, ze ze skarpa wszystko
        ok.jeszcze jakbys mogl mi napisac cos o cenach, ile wydaliscie?duzo tu wpisow
        na ten temat, ale skoro jestem u zrodla.. z gory dziekuje. pozdrawiam.
      • Gość: turysta Re: sozopol-hotl kristian IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 22:07
        hotel kristian zasługuje co najwyżej na 2 gwiazdki.Basen mały z zimną wodą,5
        leżakow i jeden połamany parasol, stoł do ping-ponga spięty zszywaczami.
        niektóre pokoje z wentylatorami zamiast klimy(płacisz jak za pokój z klimą),
        listwy podłogowe ruchome, w pokoju nad kuchnią karaluchy, drzwi w apartamentach
        pomiędzy pokojami harmonijkowe, połamane lub brak.Brak recepcji, sejfu. po
        polsku mówi trochę tylko jedna dziewczyna, kiedy jej nie ma nie dogadasz się z
        nikim w żadnym języku. Sniadania serwowane ohydne( 4 plasterki ogórka, jeden
        plasterek zeschniętego żółtego sera, 1 plaster twarogu i albo pół parówki albo
        jajko sadzone albo jajecznica z 1 jajka, płynne masło, dżemik lub miód)Ogólnie
        do trzech gwiazdek daleko,daleko!!!
    • Gość: pawel_br Re: sozopol-hotl kristian IP: *.eranet.pl 16.07.06, 12:46
      Byłem w ubiegłym roku ze Skarpy w Kristianie rodzinka 2+1 - wszystko OK -
      żadnych niespodzianek. My mieliśmy studio 2 pokojowe z małym balkonem. Bardzo
      przyjemna obsługa, śniadania dobre, basen przyjemny. Odłegłość od plaży -
      spacerek 10-15 minut.
      • Gość: polka Re: sozopol-hotl kristian IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.07.06, 18:18
        hej pawle.
        to super, uspokoiles mnie. my tez mamy pokoik 2osobowy. bez klimatyzacji. czy
        to bedzie bardzo duzy problem w sierpniu czy bedzie sie dalo wytrzymac?w biurze
        nam powiedzieli, ze sniadania skromne, wiec pomyslalam, ze beznadzieje rowniez.
        ale skoro byles, jadles, widziales...dziekuje za odpowiedz.
        • Gość: Bael Re: sozopol-hotl kristian IP: 212.75.114.* 18.07.06, 14:56
          Droga Polko :)
          cieszę się że mogłem Ci pomóc tą skromną wypowiedzią. Co do cen to my mieliśmy
          ok. 600 E na dwie osoby i wszystkiego nie wydaliśmy :) (jeszcze 100 E wróciło z
          nami). Niczego sobie nie odmawialiśmy. Posiłki w resteuracji (bardzo obfite)
          dla dwóch osoób to wydatek ok. 18-23 lewów. PIWO bardzo dobre (Zagorka) i
          bardzo tanie, w resteuracji ok. 1,3 -1,5 - 2 lewy (zależy od resteuracji). Z tą
          klimatyzacja to trochę kiepsko u Ciebie (skoro jej nie ma). U nas nawet w nocy
          była włączona, bo jednak upały są i nasz hotel był koło drogi więc gdy
          otworzyliśmy okna było głośno i się kurzyło. Ale na pewno jakoś wytrzymacie.
          Pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku!
          • Gość: polka Re: sozopol-hotl kristian IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 24.07.06, 15:44
            skoro jestescie tacy pomocni, to jeszcze WAS pomecze...:)
            czy wybraliscie jakies wycieczki, jesli tak to ktore i ktore polecacie? skoro
            bael'u wydaliscie 500 euro, to jednak nie jest tak tanio w sozopolu. przychodza
            Wam na mysl jeszcze jakies szczegolne miejsca, ktore musze zobaczyc?pozdrawiam
            serdecznie i z gory dziekuje..
        • Gość: Bael Re: sozopol-hotl kristian IP: 212.75.114.* 18.07.06, 14:58
          Droga Polko :)
          cieszę się że mogłem Ci pomóc tą skromną wypowiedzią. Co do cen to my mieliśmy
          ok. 600 E na dwie osoby i wszystkiego nie wydaliśmy :) (jeszcze 100 E wróciło z
          nami). Niczego sobie nie odmawialiśmy. Posiłki w resteuracji (bardzo obfite)
          dla dwóch osoób to wydatek ok. 18-23 lewów. PIWO bardzo dobre (Zagorka) i
          bardzo tanie, w resteuracji ok. 1,3 -1,5 - 2 lewy (zależy od resteuracji). Z tą
          klimatyzacja to trochę kiepsko u Ciebie (skoro jej nie ma). U nas nawet w nocy
          była włączona, bo jednak upały są i nasz hotel był koło drogi więc gdy
          otworzyliśmy okna było głośno i się kurzyło. Ale na pewno jakoś wytrzymacie.
          Odnośnie śniadań nas też tak uprzedzali, ale było całkkiem całkiem :) zawsze
          jakaś wędlina, sery (biały żółty), jakieś jajka, warzywa, oliwki, herbata kawa
          do wyboru. Naprawdę dało sie to zjeść.
          Pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku!
        • Gość: pawel_br Re: sozopol-hotl kristian IP: *.eranet.pl 19.07.06, 10:40
          Śniadanka są serwowane -więc faktycznie skromne - nie jest to szwedzki stół -
          ale nie było na co narzekać. Co do klimy to niestety nie pocieszę Cię - przy
          dużych upałach będzie ciężko. Polecam knajpkę z polską flagą prowadzoną przez
          Polkę p. Celinę - na nowym Sozopolu. Jak już zatęsknicie za polskim jedzeniem
          to będzie w sam raz - ale nie tylko bo podają tam też bułgarskie przysmaki a
          przy okazji można posłuchać np. RMF'u popijając zimną Zagorkę w zmrożonych
          kuflach.
          Jeżeli coś chcesz jeszcze wiedzieć to pytaj.... Życzę super wypoczynku :)
    • Gość: moomyn Re: sozopol-hotl kristian IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 19.07.06, 20:35
      A czy wiecie jak się skontaktować z Hotelem Kristian? Nie znalazłam żadnego maila.
      Dzeki wielkie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka