Dodaj do ulubionych

uwaga dot. problemów żołądkowych

IP: *.76.classcom.pl 29.07.06, 14:36
aby ich nie miec, trzeba pić ichniejszy kefir!
Obserwuj wątek
    • mc_pele Re: uwaga dot. problemów żołądkowych 30.07.06, 15:19
      ja w Bułgarii spędziłem 12 dni-przez 11 całe dnie popijałem tamtejszą wódeczkę
      i tequillę i było wszystko ok,ostatniego dnia skonczyła mi się kasa,więc
      chciałem dać odpocząć żołądkowi,wtedy dopiero zaczęły sie problemy :P
    • Gość: Ewka Re: uwaga dot. problemów żołądkowych IP: *.uwoj.wroc.pl 31.07.06, 13:36
      Rzeczywiscie problemy zołądkowe w Bułgarii są na porządku dziennym? Na co
      trzeba szczególnie uważac żeby ich uniknąć?
      • trypel Re: uwaga dot. problemów żołądkowych 31.07.06, 13:53
        Są tak samo na porządku dziennym jak we Włoszech, Grecji, Francji itd.
        Całkowicie europejska flora bakteryjne, żadnych wynalazków - mięsa głównie
        grillowane warzywa te same co u nas.
        Ew. kłopoty dotyczą albo tych co przesadzają albo tych co są nadwrażliwi i tak
        samo się pochorują na wczasach w Stegnie :)
        Ale ayran polecam tak czy siak - zwłaszca rano na kaca :)
      • cirkon Re: uwaga dot. problemów żołądkowych 02.08.06, 12:14
        Bzdura.
        Byłem tydzień, jadłem gdzie popadło, w różnych knajpach i... nic!
        Jak ktoś ma wrażliwy żołądek, to się struje, jak tylko znajdzie się 100 metrów
        od swojej kuchni. Ale Bułgaria na pewno nie jest jakimś śmietnikiem! Zresztą
        wszystko zależy, jak człowiek trafi... W tym roku byłem w Serbii i też jadłem
        wszystko i żadnych żołądkowych fajerwerków też nie miałem :))
        Myć ręce i owoce przed zjedzeniem i wszystko będzie ok! :-)

pozdrawiam, C.
    • Gość: MariaJolanta Re: uwaga dot. problemów żołądkowych IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.06, 20:40
      Zapobiegawczo można łykać Trilac lub jeszcze lepiej Enterol i oczywiście unikać
      podejrzanych knajp.
    • Gość: Zora Re: uwaga dot. problemów żołądkowych IP: *.spray.net.pl 31.07.06, 21:40

Faktycznie, Bułgaria jest OK ale...troje (zupełnie niezależnych od siebie:-)
      ludzi - w tym i malutkie dziecko miało kłopoty żołądkowe - właściecielka hotelu
      mówiła, że jest już do tego przyzwyczajona, że turyści tu często chorują...:-(

• Gość: Inkaa Re: uwaga dot. problemów żołądkowych IP: *.dyn.optonline.net 01.08.06, 23:38
        Wytam!
        Jestem bulgarka. Mieszkalam 5 lat w Polsce i od 7 lat jestem na stale w USA.
        Apropos problemow zoladkowych..haha!
        Kiedy po dlugim pobicie w Polsce pojechalam do Bulgarii odwiedzic rodzine,
        pierwsze 2-3 dni mialam takie problemy tez. Po powrocie do Polski bylo to
        samo...2-3 dni wzdecia i bol.To sie powtarzalo za kazdym razem. Zmiana klimatu
        i bakterie znajdujace sie w wodzie i pokarmu sa powod do tych dolegliwosci.To
        nie jest nic strasznego, normalna reakcija organizmu. Prawda jest ze kazdy
        odczuwa to w roznym stopniu. Moj maz(polak) nigdy nie mial takich dolegliwosci.
        Teraz tez kazdy wyjazd do Polski jest maly" kilkudniowy koszmar" dla mnie.
        Pozdrawiam.
        PS. Ten "kefir" jest zwykly jogurt naturalny ktory jest niesamowyte
        zrodlo "bactericobulgaricos"(byc moze pisze sie inaczej,sorry)...warto poczytac
        na Internecie!
    • Gość: gość ewka Re: uwaga dot. problemów żołądkowych IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.06, 08:54
      przed wyjazdem do bulagrii bylam u lekarza ktory powiedzial ze dzieciak
      powinnien pic codziennie coca cole a dorosli alkohol to podobno najlepsze
      lekarstwo na zmiane klimatu
      • Gość: dori-g Re: uwaga dot. problemów żołądkowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 13:30
        Tak, zdecydowanie alkohol.....
        Znajomi wrócili z Egiptu, byli tam już drugi raz, i niestety po powrocie do
        Polski po raz drugi ciągłe wizyty w wc. To zmiana klimatu, i woda.
        No i cóż, nie objadać się tak strasznie i byle czym.
        Ale co to za wyjazd bez smakowanie loaklanych specjałów....
        Podobno z rana trzeba wypić "skrzydła anioła". Podobno koszmarne.
        Ale spróbować trzeba. :-)
    • superkotka Re: uwaga dot. problemów żołądkowych 02.08.06, 13:59
      nie piszcie proszę,że problemy z żołądkiem są jakimś wytworem wyobraźni
      przeczulonych na swoim punkcie ludzi- prosty przykład: pojechaliśmy grupą 6
      osobową- tylko jedna osoba nie miała problemów z żołądkiem(ja nawet miałam
      wątpliwą przyjemność brania zaszczyku u lekarki). Poza tym niedaleko naszej
      kwatery była grupa zdaje sie ponad 20osobowa i z tego co wiem, tylko 7 osób
      nie miało problemów z żołądkiem. Plusem - o ile można to tak nazwać- tych
      dolegliwości jest to,że zazwyczaj trwają dzień lub dwa.
      • Gość: Iwcia Re: uwaga dot. problemów żołądkowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 19:46
        Witam ,ja dzisiaj wróciłam z Bułgarii i problemy żołądkowe były u wielu
        osób ,ja miałam problemy z żołądkiem 2 razy ,mój mąż przez jeden dzień ,znajomi
        z innego hotelu też chorowali na żoładek ,a dzisiaj po powrocie mój żołądek i
        mojego męża warjuje,chyba się musi dostosować do obecnego klimatu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka