Dodaj do ulubionych

miejscowość St.Konstantyn

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 14:53
Witam :) czy był ktoś kiedyś w miejscowość St.Konstantyn?
planuje jechać tam we wrześniu do hotelu St.Peter z biurem Spotr-Tourist
Orient z Krakowa
może ktoś się podzielić doświadczeniami związanymi z pobytem lub...z tym
biurem ??
Obserwuj wątek
    • aniapet Re: miejscowość St.Konstantyn 19.08.06, 12:26
      Byliśmy w lipcu w hotelu Czajka, prawie nad samym morzem. Kurort idealny dla
      rodziny z dziećmi, jest znacznie bardziej spokojnie niz w Złotych Piaskach,
      oddalonych ok. 10 min. autobusem. Jest też troche taniej. najleiej zaopatrywac
      się w supermarkecie SPARM, niedaleko przystanku autobusu 8.9. Ceny w ALDO są
      wyższe. Nie ma tu raczej dyskotek, za to w restauracjach mozna pooglądać ludowe
      występy, posłuchać śpiewanej muzyki. Jest mnóstwo fajnych barków, jeźdżą
      kolejki, nocne zycie trwa tam do ok. 23.oo. Potem jest cisza. Z racji ogromnej
      ilosci hoteli, nie przypominam sobie nazwy St. Peter.
      • Gość: adrian Re: miejscowość St.Konstantyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 23:07
        my jedziemy 6 wrzesnia do st peters do konstantyna.jedziemy z krakowa z pod
        cracowi a wy???
        • Gość: takaja Re: miejscowość St.Konstantyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 09:26
          miałam jechać dzisiaj zapłacić ale się waham:/ sprawdziłam pogode na ten
          tydzień...
          pogoda.wp.pl/miasto,sofia,mid,2001373,mi.html?ticaid=12391
    • jovanka5 Re: miejscowość St.Konstantyn 28.08.06, 14:21
      byłam w I połowie sierpnia przez 2 tygodnie w tej miejscowości, cisza, spokój,
      i ogromny bazarek (głowna atrakcja turystów), baseny z gorącą siarkowa wodą,
      tanie knajki (uwaga - obsługa jak za PRL-u!), dzieci troche chorują na brzuszki
      (z gorączką). W morzu sa dni gdy mnóstwo meduz i krabów, i sa takie gdy czysta,
      przezroczysta woda. Plaża szeroka, piaszczysta i całkiem czysta - nie walają
      się żadne butelki po piwie i psie kupy.... Blisko do Warny i do delfinarium
      (raczej drogie), do Złotych Piasków (gdzie więcej atrakcji i miejsc do
      wydawania pieniędzy) - tez rzut beretem....
    • www.podroze.kondi.pl Re: miejscowość St.Konstantyn 28.08.06, 17:16
      Witam,

Byłem w lipcu 2006 w tej miejscowości, pełna foto-relacja :
      www.bulgaria.kondi.pl (zapraszam).

Pozdrawiam
      Kondi | Moje podróże - www.podroze.kondi.pl (PL) |
      www.travelphoto-gallery.com (EN) | www.tanie-noclegi.info.pl
      (TANIE NOCLEGI)
      • Gość: takaja Re: miejscowość St.Konstantyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 11:52
        kondi--na Twojej stronie bylam już dawno ;) i ona mnie przekonala żeby jechac
        właśnie do St.Konstantyn właśnie z tym biurem <przytul> dziękuje:)
        jeśli chodzi o moje wątpliwości co do pogody, to zadzwoniłam do biura i pan
        mnie przekonala że na wybrzeżu jest teraz cieplutko :) ma informacje od
        rezydentki która tam jest i jeszcze mi sprawdzila prognoze na ten tydzień:)
        podobno w Sofii pada to na wybrzeżu jest ładnie bo Sofia leży za masywem i tak
        kształtują się masy powietrza....
        no więc 6 września jade na wakacje:)
        • Gość: takaja Re: miejscowość St.Konstantyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 11:57
          do Adriana
          • Gość: ADRIAN Re: miejscowość St.Konstantyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 22:08
            TAKAJA W TAKIM RAZIE DO ZOBACZENIA W AUTOBUSIE;)W JAKIM WIEKU JESTESCIE??
        • www.podroze.kondi.pl Re: miejscowość St.Konstantyn 29.08.06, 17:50
          Życzę udanego wypoczynku i super opalenizny :)

Pozdrawiam
          (TANIE NOCLEGI)
          • Gość: Pio Re: miejscowość St.Konstantyn IP: *.net81-66-140.noos.fr 29.08.06, 20:54
            Swiety Konstantyn i Elena to dawna Druzba, jezdze tam od lat na wlasna reke i
            uwazam ze to najlepsze miejsce do wypoczynku na polnocnym wybrzezu Morza
            Czarnego w BG. Najladniejsza czesc plazy to polnocna czesc - po przeciwnej
            stronie statku Sirius i rury z woda minerlana, tam jest najczysciej i najmniej
            ludzi. Ceny caly czas atrakcyjne i nizsze niz w Polsce. Dojazd autobusem do
            Varny 1lv autobusem 8.9 lub 0,6 lv autobusem 31A przez Vinice. Taksowki przez
            telefon zamawiane caly czas tanie (uwaga na piratow w kurorcie!) - 0.59lv za
            kilometr. Warto zwiedzic skalny monastyr Aladza - 15 min od plazy samochodem!
            Do Balcziku blisko, Kaliakra tez piekna jako przyladek. Zycze duzo slonca!
            • Gość: takaja Re: miejscowość St.Konstantyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 11:00
              hmm za 7 dni wyjazd....
              ja mówie po angielsku i niemiecku...myślicie że się dogadam :P ???
              cyrylicy ni w ząb nie znam, jak tak jest w restauracjach, knajpkach, jest po
              angielsku coś w karcie napisane?
              jaką macie dla mnie rade: czy warto żebym jutro kupiła jakiś mini kurs
              bułgarskiego? typu bułgarski w 30 dni? czy nie zawracać sobie tym głowy?

• www.podroze.kondi.pl Re: miejscowość St.Konstantyn 30.08.06, 18:14
                Nie, nie będzie Ci potrzebny.

Pozdrawiam
                (TANIE NOCLEGI)
                • Gość: takaja Re: miejscowość St.Konstantyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 13:05
                  oj Kondi, Kondi...
                  dlaczego nie moge z Twojej strony skopiować sobie tego co napisałeś o
                  St.Konstantyn....buuu
                  to lepsze niż przewodnik, a nie moge wykorzystać...
                  • Gość: takaja Re: miejscowość St.Konstantyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 13:23
                    i jeszcze jedn pytanie ....
                    czy na taki wyjazd jak ten z Antałka 100euro to taka umiarkowana kwota?
                    starczy na ze 2 wycieczki z biura, jedzenia w knajpach, jakieś wycieczki
                    autobusem + wstępy? czy raczej się tego nie spodziewać?
                    pamiętam że ja byłam 2 lata temu na Krymie (2 tygodnie) to 100 dolarów, to było
                    tak że nie musiałam się hamować :P
                    • Gość: takaja Re: miejscowość St.Konstantyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 14:36
                      no i jeszcze jedno pytanie...
                      czy ktoś z Twojej grupy jechał do Istambułu? wiesz coś o tej wycieczce? w ogóle
                      to ona bezpieczna jest? bo chce się zdecydować na nią albo na Rumunie...
                      zamęczam Cię pytaniami;) no ale taka ciekawska jestem:) a po twojej stonie
                      widać że jesteś sympatycznym ludziem:)
                      • www.podroze.kondi.pl Re: miejscowość St.Konstantyn 01.09.06, 20:43
                        Hej ho, podróżniczko :)

Dziś tak w skrócie sporym, bowiem mam kilka spraw... wybaczysz ?

1. Nie można kopiować, takie tam zabezpieczenia ;) ale jeśli relacja będzie
                        pomocna dla Ciebie, napisz proszę do mnie e-mail. Podeślę chętnie :)

2. Ceny wycieczek, jedzonka itd. itp. są podane na dole w relacji z Bułgarii.
                        Musisz sama ocenić, czy wystarczy, czy też nie :) Sam wiele nie wydałem, mam
                        taki osobisty podział, w jednej podróży wydaję, w drugiej mniej.

3. Tak, był jeden facet. Ogólnie cena wycieczki nie kończy się na 100 Lewa. Do
                        tejze kwoty dochodzą bilety wstępów i tak uzbiera się kwota 100 Lewa + 100
                        ~Dolarów za wejściówki. Dla mnie nie było to zupełnie opłacalne. Turcję
                        zostawiłem sobie na "kiedyś".

W takim razie czekam na wiadomość e-mail.

Pozdrówki ciepłe,

(TANIE NOCLEGI)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka